0 oy
135 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (195 puan) tarafından
İstediği bişey olmayınca kendini yere atıyor kafasını vuruyor bilerek saçını çekiyor kendine vuruyor sürekli mızmız huzursuz uyku yok yemek yok. Bu yaptıklarını bizlere de yapıyor. Kafamda saç kalmadı yemin ediyorum. Vuruyor ısırıyor ne yapmam lazım benim sakin kalamiyorum. Yemek yerken üstünü altını değiştirirken kanser ediyor beni sürekli hareket halinde. Nasıl baş edebilirim. 

1 cevap

0 oy
(187 puan) tarafından
sakin kalarak. muhtemelen kendini ifade edemediği için sinirden çıldırıyor. benikiler de öyle. o sinirlendiğinde neden sinirlenmiş olabileceğini düşünmeye çalış. öfkesini kontrol edemediği için kendine de çevresine de zarar verebilir ona kızmak manasız olduğu için anlamaya çalışmak zorundayız. herşeye rağmen sakin kalmaya çalışıp yumuşak bir ses tonuyla kızdın mı üzüldün mü seni anlıyorum biliyorum evet acıdı hadi gel sarılalım gibi yumuşatmaya çalış. biz kızdıkça o daha da şiddetleniyor.

sakinleştirici müzikler dinleyin gün içinde. daha sık oyun oynayın ve oyun içerikleri sakin olsun. bunlar benim kendimce önerilerim asla pedagog falan değilim ona göre değerlendir. rasgele bir anne önerisi
(195 puan) tarafından
Hayır ortada birşey yokken yapıyor bunu, mesela şu an uyuttum bıraktım ve uyandı kriz geçiriyor. Yani tüm olumsuzluklar olunca bazen sakin kalmak mümkün olmuyor. Ortada hiç bir şey yokken vuruyor ısırıyor bize. Saçımızı çekiyor. Oyuna gelirsek de oyun asla oynamaz asla bir tane oyuncağını bile alıp oynamaz. Ben oynamak isterim onunla beş saniye oyalanır kalkar. Teşekkür ederim yorumunuz için.
(187 puan) tarafından
sorun hiçbir zaman çocukda olmaz canım. uykudan bağırarak uyandıysa ya uykusunu alamamıştır, ya istediği gibi uyanamamıştır, ya o sıra yüzüne örtüsü falan değmiştir. illaki bişey olmuştur. eğer deli değilse çocuğun ki elbette değil sebepsiz yere değildir o tepkiler. sadece biz çoğu zaman sebebi anlayamıyoruz.
oyun oynamıyorsa oynamayı bilmediğindendir zamanla öğrenir. ebeveyn olmak çok zor  o yüzden ben bazen psikolojik destek alıyorum gerek pedagogdan gerek psikologdan olsun. bana her zaman söyledikleri şey, doğru iletişim kurmamız lazım.
çocuk boş bir levha, yokuş aşağı giden freni patlak bir kamyon. biz onu anlamalı yönlendirmeliyiz. sebepsiz yere vurup ısırmaz çocuk. sizden bişey talep ediyor ama anlatamadığı için iyice öfkeleniyor ve bunu davranış biçimine dönüştürüyor bence.
önce (195 puan) tarafından
Aslında istediği herşeyi anlatıyor, örnek veriyorum parka gitmek istedi, park atta diyor ve o an çıkamayacaksak anneciğim şimdi olmaz önce şunları şunları yapalım diyorum sonra kapıyı doğru gidiyor hayır anneciğim sonra gidebiliriz şu an değil diyorum ondan sonra kıyamet kopuyor en ufak bir şeyde yani kendine vuruyor geliyor bana vuruyor doktora da götürdüm pedagoga da normal dediler gelişme sürecinde olduğu için
önce (187 puan) tarafından
bence de normal sadece öfke kontrolü yok o yaşta ve benliğini yeni keşfediyor falan filna
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 331 göst.
27 Eylül 2021 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Zynpp4535 (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 141 göst.
0 oy
3 cevap 200 göst.
26 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sg2023 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 198 göst.
23 Mart 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Seherella (29 puan) tarafından soruldu
...