0 oy
241 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (598 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Yazın evimiz 24 derece falan oluyordu çok sicriyor diye ben tek kat penye battaniye ortuyordum şimdi kış geldi 21 22 derece (disarisi dun 9 derece idi) aslında uyuması için normal belki ama ben üşüyorum şahsen yorganlari çıkarttık oğlum da 2 buçuk aylık uyuyor uyaniyor yüzü soğuk ellerini çok önemsemiyorum ama yanakları soğuk olunca da üzülüyorum hasta edeceğim diye. Sürekli yerde oynadığı için ısıtma sistemi açık tulum giydiriyorum bir yeri açılmasın diye  acaba daha mı yükseltmek gerekiyor çok sıcakta da hasta olur diye korkuyorum ama ben de mesela yanına uzanıyorum genelde yerde oynarken esiyor sanki yerler. 

5 Cevaplar

0 oy
(855 puan) tarafından
Nerde yaşıyorsunuz ortam sıcaklığı tam nasıldır bilmiyorum ama 24 derecede ben bebeğimi tek zibinla yatiriyorum ve üstünü ortmuyorum kışın da evi 22 derece ye getirip zibin ustune ayaklı tutumla yatırıp yine üstünü ortmuyordum zaten bebeklerin örtülmemesi gerekli. Bebegin yüzü eli ayağı soğuk olabilir bu üşüdü demek değil sıcak soğuktan daha fazla hasta eder . Bebekler yetişkinler gibi olmuyor biz uyurken vucut iç ve dış isimiz düşer bebeklerin uyurken vucut dış ısısı düşer ama vuct iç ısısı yükselir o yüzden usumezler 
-Reklam-
0 oy
(372 puan) tarafından
 Bebeklerde en dengeli çözüm yaz ayında siz ne giyiyorsaniz 1 kat daha az , kisinda sizden 1 kat fazla giydirin. Gece yorgana geçtiyseniz onada onun ebatlarında ağırlık yapmayacak şekilde önce cocuk yorganlari var . Uzun kolluya gectiyseniz onada atlet uzun kollu kan dolasimi icin sıkmayan kiyafetler giydirebilirsiniz.
0 oy
(244 puan) tarafından
Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Biz izmirdeyiz gündüz 28-30 oluyor ama gece sabaha karşı 18-19a düşüyor bende hasta edeceğim diye korkuyorum terliyor çünkü sonra da üşümesini istemiyorum ne giydirecegimi şaşırıyorum hapsuruyor bir de ondan sonra kayınvalidem klimayı kapatın üzerini uzun giydirin hasta etmeyin çocuğu başlıyor konuşmaya görümcem de kolu soğuk yanağı soğuk üşümüş burnu akıyor hasta etmisiniz deyip duruyor dır dır dır sinir ediyorlar bende üşüyor diye uzun giydiriyorum sonra bebise 6 aylık şuan  ne yapacağımı şaşırdım 
(823 puan) tarafından
Sabah bizdede çok soğuk oluyor altı a ince pijama üstüne ince kısa kollu giydiriyorum canim
(244 puan) tarafından
Kaynanamlar battaniye de ört diyorlar üstü açık kalmasın diyorlar
(823 puan) tarafından
Oha abartmasinlar kar yağıyor heralde açık dursun üstü canım hem bebekler için battaniye örtü tehlikeli
0 oy
(823 puan) tarafından
26 derece ama sabah çok soğuk oluyor ustunude ötmüyor altına ince pijama üstüne de kısa kollu giydiriyorum 
0 oy
(2,933 puan) tarafından
Cok sicak hasta eder, gogsu ve ensesi sicaksa usumuyodur. Ben 22 derece zibin, tulum ve orta kalinlikta bi battaniye ortuyodum ilk oglumda.

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 553 göst.
11 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde hatice2134 (697 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 278 göst.
13 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Adaasel1 (298 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 132 göst.
3 Şubat 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Serap123 (594 puan) tarafından soruldu
...