0 oy
177 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (123 puan) tarafından

5 aylık olacak kızım bu mamadan versem olur mu anne sütü ile besliyorum 

image

5 Cevaplar

+4 oy
(4,152 puan) tarafından
Hayir verilmez. Bal 1 yasindan once yasak ,sut 1 yasindan once yasak 2 yasina kadar onerilmiyo. Zaten artik sutun zararli oldugu kanitlandi. İrmik sindirimi zor bi besin. 

Ayrica 6 aydan once ek gidaya baslanmaz. Diyeceksin ki uzerinde 5 ay yaziyo ama o pazarlama taktigidir. 

Bebeginin doymadigini dusunuyosan doktor onerisi ile formul mama kullanabilirsin. 

Ayrica ek gidaya tatli besinler ile degil once ayina uygun mevsim sebzesi daha sonra yogurt ev sonda ayina uygun mevsim meyveleri ile baslanir.
(802 puan) tarafından
Tamamen katılıyorum ayrıca tadım tek tek yaptırılır. 3 gün boyunca tek bir ürün önce 1 çay kaşığı sonra 1 tatlı kaşığı 3.gün 1 yemek kaşığı olarak verilir. Alerji yapıp yapmadığı bu şekilde anlaşılır. Karışımla tadıma başlanmaz. Bence böyle paketli gıdaları hiçbir zaman vermeyin. Bebeğe taze ürün verilmeli. Organik bebek irmiği var ondan alıp yapabilirsiniz çok hızlı oluyor. Ama önce sebze, sonra protein, tahıl sonra meyve tadımı tavsiye ediliyor.
-Reklam-
0 oy
(361 puan) tarafından
1 yaş öncesi bal önerilmiyor çocuklara içinde bal var dokunabilir bebeğinize 
0 oy
(735 puan) tarafından
Bal olmayanlardan al canım bal alerji yağabilir
0 oy
(36 puan) tarafından
Kızım 5,5 aylıkdı anne sütü alıyordu sadece biz yemek yerken istekliydi doktoruma sordum 6 ayı beklemene gerek yok demişti kaşık mamaları var bal içerir yazıyor birşey olur mu demiştim bı kaşık ver alerji olmazsa yedirecbilirsin dedi meyve süzgeci var e bebekden aldım içine meyve koyabilirsin ayına uygun demişti çorba verebilirsin dedi 1 yaşına kadar tuzsuz şekersiz yedir demiştir kaşık maması kullandım 6 aylık olunca diğerlerini almıştın arada veriyordum. Herkesin kendi bebeği özeldir vermek isterseniz 1 kaşık verebilirsiniz size kalmış her bebek farklı oluyor alerji yapada bilir yapmaya da bilir bizde sorun olmadı.
0 oy
(695 puan) tarafından
Bu mamanin satışı nasıl yasal olabiliyor 1 yaşından önce yasak olan tek besin baldır. Süt de verilmez irmigi de çoğu doktor tavsiye etmiyor zaten. Ek gıdaya 6. Ayla geçilir 5+ yazıyor şaşkınım şahsen. Süt ile beslemeye devam edin anne sütünün yetmediğine  eminseniz mama verebilirsiniz

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 1,108 göst.
25 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Aybükem11 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 684 göst.
18 Ekim 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ayse95 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,876 göst.
2 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ❤️Balım❤️ (639 puan) tarafından soruldu
...