0 oy
374 göst.
önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde (68 puan) tarafından
Kızlar kızım 2.5 yaşında konuşmasını şöyle anlatayım size tek tek kelimeler söylüyor bazen Baba işe gitti onu ezberlemiş gibi sayıları saymayı biliyor adın ne deyince bazen cevap veriyor bazen vermiyor ama genel olarak tek tek kelime kullanıyor bir de mesela tek kelime kullandığında da o kelimenin yarısını söylüyor örnek vereyim benim diyeceğine ben diyor sadece ya da bugün ne yaptın parka gittin mi diyorum git diyor başka hiçbir şey söylemiyor ben şunu şöyle yapalım diyorum yap diyor yani benim kelimelerimi sadece tekrar ediyor anlıyor mu anlamıyor mu bilmiyorum ama onun harici bunu yapalım şuraya gidelim arabayla parka gidelim vesaire dediğimde kalkıyor gidet  diyor yani işine geldiğini algılıyor işine gelmediğini algılayamıyor onun harici de çok fazla kelimeleri yok bildiği kelimeleri de söyleyemiyor mesela eşimin bardağı var onu parmağı ile gösterip bak baba bak baba diyor yani babamın bardağı diyeceğini bak baba diyor lambayı aç yerine aç aç diyor üstünü çıkarmak isteyince aç sadece ne yapabilirim bilmiyorum konuşmaya çalışıyorum her gün parka gidiyoruz çevremiz çok olmasa da elimden geleni yapıyorum daha neler yapabilirim nasıl geliştirebilirim çocuğu bana fikir verir misiniz yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar sizce normal mi bu şekilde konuşması ben mi çok şüpheleniyorum yani algılamasında problem yok ama konuşmasına bayağı sıkıntı var? Bu arada 30 aylık suan

6 Cevaplar

+2 oy
önce (4,152 puan) tarafından
Bana normal gelmedi. Dil gelisimi 12-18 ay arasi donemde kalmis gibi. 12-18 ay arasi donem tek kelime donemidir. Bebeklerin en az 5 kelime soylemesi normal kabul edilir. 18-24 ay arasi ikili cumle donemi ,24+ ay uzeride uzun cumleler kurmalari normal kabul edilir. 

Uyaran eksikligi olabilir. Erken bebeklik doneminden beri cok mu ekran izledi ? 

Kitap okuyun bol bol,bi yetiskin gibi sohbet edin. Biseyi isaret edip istediginde anlamayin o ne ismini soyle falan diyin. 

Benim kizim 21 ayliktan beri uzun cumeleler kurar. 24 aydan beri bi yetiskin gibi konusur sohbet eder. Duygularini ,dusuncelerini rahatlikla ifade eder. Cevremizdeki diger cocuklarda boyle yani.
-Reklam-
0 oy
önce (3 puan) tarafından
Benim kızım da öyle ya sıkma canını yavaş yavaş konuşmaya başlarlar 
önce (68 puan) tarafından
Sizinki kaç yasinda peki canim
0 oy
önce (103 puan) tarafından
Çocuğunuz, gayet sağlıklı duruyor canının istediğini yapıyor istemediğini yapmıyor konuşmasında uyaran eksiği var gibi televizyon izliyor mu izliyorsa 30 dkden fazlaysa süresini biraz düşürün derim birde yaşadığınız şehirde eğer varsa oyun grubuna götürün bir süre devamdan sonra normale döner konuşması da. 
önce (68 puan) tarafından
Uyaran eksiği nedir canım anlayamadim tam olarak oyun grubu hiç yok o kadar arastrdim ki en sonunda kreşe vereyim dedim
önce (103 puan) tarafından
Şöyle söyleyim Bi hastalık değil ama çocuk gelişim evresinde hangi konuda eksikse o konuya dair yeterince öğrenme yaşantısı alamamış demek. Yani mesela sizin kızınız kelimeleri yarım söylüyor çok cümle kurmuyor dediniz yanlış hatırlamıyorsam dili öğrenmeye başladığı dönemde yeterince konuşma görmemesinden oluyor o da günümüzde normal herkes çekirdek aile çok fazla insan görmüyor çocuklar birde evde yardım edecek kimse olmayınca iş yaparken televizyon da açınca çocuklar biraz daha kısıtlı kelimelerle konuşmaya başlıyor. Ama kreş alırsa gönderme fikri mantıklı o da konuşmasında etkili olur sosyalleştikçe düzelir zaten.
0 oy
önce (516 puan) tarafından
Bnm oglumda konusmuyor  cumlesi yok  ama  napicagimi blmiyorum
0 oy
önce (49 puan) tarafından
Tv ve telefonla ikgilenen çocuklar böyle olur. Senin kızın nasıl bilmiyorum. Elinden geldiğince teknolojiden uzak tut canım kızını 
0 oy
önce (771 puan) tarafından
benim kızda 33 ayına yeni girdi oda üçlü dörtlü cümleler konuşuyor ama son cümleyi alçak sesle yutuyor bende bunun çaresi varmı acilirmi onu soracaktim ya herşeyi konuşuyor ama derdjni anlatiyor üçlü dörtlü bazen beşli kelimeler söylüyor ama sonuncu hep yutuyor nefesi yetmiyor gibi sizinkide gelişmesi lazm sıkma canını bol bol uzun cümleler konuş tekrar etsin seni inan zmnla herşeyi yapacaklar hiç dert etme kendine elbet konuşacak sonuçta 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 60 göst.
0 oy
3 cevap 225 göst.
16 Eylül 2021 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Eylül54 (181 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 133 göst.
19 Ağustos 2021 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Nadiye123 (24 puan) tarafından soruldu
...