+2 oy
163 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (500 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kızlar bizlere çok büyük görev düşüyor lütfen çocuklarımızı önce merhametli vicdanlı olması için eğitelim özgüvenli olur başarılı olur ama bence ahlak merhamet daha önemli özellikle erkek annelerine seslenmek istiyorum burdan ülkede bu kadar çok kadın olduruluyor her gece kızımı nasıl koruyacam diye düşünıyurrek dua ederek uyuyorum Allah hayırlı insanlara denk getirsin hepımızın evladını hiç bir anne evladıyla sınanmasın inşallah  
notu ile kapatıldı: Sol üst menüden konu dışı soru sohbet kısmında sorabilirsiniz.

2 Cevaplar

+2 oy
(10,181 puan) tarafından
Şu vurma durumunda çok küçük daha diye boşvermemek buna gülmemek ile başlamak gerek ilk olarak. 

Dün kırtasiyeden çıkan bir anne ve ergen çocuk gördüm anne çocuğa kızgın ama çocuk anneye söylenirken elinin tersi ile vurma hareketi yaptı vurmadı ama bu bir tehditti. 

Anneye diyesim geldi bu çocuğa 4 büyük kitabı da okutsan boş şu hareketi sana yapıyorsa. 

Mesela anasınıfı da oğlum yanlışlıkla arkadaşına zarar vermişti. Öğretmeni de yanlışlıkla olduğunu söyledi. Eve dönerken arkadaşı için bir hediye toka aldık. Bilerek yapmadım ama dedi. Olabilir bunu ver canını istemeden yaktım özür dilerim de demiştim. Annesi, diğer çocuk ve öğretmen çok şaşırdı buna.. Ama toplumun bu şekilde yetişmesi gerekiyor. 

13 yaşında şimdi. Okulda kötü not alan biriyle dalga geçen birileri olursa o müdahale eder. Kavga ederken şiddete uğrayan çocuğu çekip o alır. Biri haksızlığa uğrarsa öğretmenleri o ne diyecek yorumu nedir dinler. Umarım aynı şekilde hayatına devam eder. 

Sokakta bulduğu her yaralı hayvanı alıp eve getirir bakar iyi eder öyle salarız yada sahiplendiririz. Çünkü benden öyle gördü. Yerde gördüğüm bir kuş yavrusunun yanından öylece gelip geçemem çünkü ben. 

Yada yolda yardıma muhtaç birini görünce.. Mesela evden kaçan otizm li bir çocuğu herkes itip kakarken deli derken ellerinden alıp polisi arayıp ailesine ulaştırdım. Yada yol için yardım isteyen bir teyze lde anormal durum farkettim alzaymır olduğunu anlayıp alıp karakola götürdüm. Bunları yaparken çocuk da görüyor yani önce ben toplum için faydalı oluyorum beni görüyor. 

Bazen diyorum Allaha bilerek mi benim karşıma çıkarıyor çünkü çok başıma gelir ama hayır o yoldan gelip geçen boşveren bir sürü insan var onlardan olmamak gerek önce. Biz neysek çocuklarımız o olur. 

Birde şu sünnet merasimleri. Dinin gereğini yaparken dine bu kadar uzak olan şatafatdan uzak durmak gerekir. Çocuğun erkek oluşunun üstün birşey miş gibi empoze etmemek gerek. Kimsenin sünnet düğününe de gitmem. Milletin çocuğunun pipisi kesilecek diye gidip halay çekip para takmak dünyanın en saçma şeyi. 

Çöp kutusu yok diye meterlerce elinizde çöpü taşıyıp çöp bulunca atarsanız çocuğunuz da aynı şeyi yapar. 

Aslında çok da zor değil. Söyleyerek olmaz çocuklar biz ne yaparsak onu yapar. Ergenlik de bir nebze asi tavırlar direniş artıyor. Ama bu bilinç ile büyüyen çocuklar diğerlerinden yine farklı oluyor.. Farkediliyor.. 

Yolda para bulurum sahibi bulunacak bir yerde değilse. Sma lilar için gönderirim. Mesela doğum günü için büyük paralar harcamam o para ile lösev e bağış yaparım. Çocuk bunları görür. 

Allaha şükür eskiye göre de birikimim oluştu çocuğuma hep derim karşılık bekleme iyilik yap. Allah nereden sana kapı açacak belli olmaz. Başına gelen her kötü şeye ceza deme.. Bu sadece imtihan olabilir. İmtihan ne kadar uzun veya büyükse isyan etmez kurtulmak için kötü yolu secmezsen elbet Allah sana bir müjde gönderir. Ama oturup müjdeyi beklemediğin bir anda gönderir. 

Her şeyi de sevap kazanma ödül için yapma iyi insan ol. Bu dünyadan göçüp gidince lanetin biri vardı demesinler. Ne iyi insandı desinler. Nasıl hatırladığın önemli bu hayatta derim. 

Tabi birde uzun uzadıya oturup nasihat etmeyin çünkü bir faydası yok. Önemli olan sizin yaptığınız. 
(247 puan) tarafından
Çok güzel anlatmışsınız
Emeğinize sağlık
(1,664 puan) tarafından
Size karşı neden iyi hissettiğini daha iyi anlıyorum. Biliyordum :) Çok benziyoruz. Ve söylediklerinize birebir katılıyorum. Çocuklarımızı güzel eğitmek istiyorsak önce biz güzel olacağız kim ne derse desin
(10,181 puan) tarafından
Aynen öyle benim bu yaptığı şeyler sadece aklıma gelenler ve çevremde duyan insanlar genelde başka işin gücün yok mu diyor. Ama benim içim rahat etmez başka türlü. Gri yönüm yok insanlar siyah ve beyaz benim için. Siyahlar ile de kan bağı dahil hicbirsey bir arada tutamaz beni. Vebalı gibi kaçarım. Yolda gördüğü yardıma muhtaç birini araştırıp yardım etmeyen de kötüdür benim için onu dışarıdaki kötülüklerle başbaşa bırakırken vicdanım sızlamaz çünkü
(1,246 puan) tarafından
Çok güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık ve size katılıyorum çocuk önce anne babasının yaptıklarını görür ve yapar eğitim ailede başlar okulda devam eder biz çocuklarımızla ilgilenirsek onlara güzel örnek olursak çocuklarımız da bizi taklit eder ve bizim yaptıklarımızı yaparlar keşke herkes bu kadar bilgili ve bilinçli olsa çocuk bir hata yaptığı zaman aman çocuk bu diye söylenerek hatasını uyarmayan o kadar çok anne baba var ki
(1,664 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
:) Çok benziyoruz derken boşuna demiyorum. Benim içinde siyahsa siyah, beyazsa tam beyaz olmalı. Lakin naçizane tavsiyem ben bir zaman hayatmda çok zorluk yaşadığım bir dönemdi neyse psikologtan destek alıyordum. Bana şey demişti çok keskinsin. Gri yok hayatinda. Ama hayatta grilerde var demişti. Bazen cok gerekmeyen durumlarda bile keskin davrandigimda aklıma bu gelir. Ve evet hayatta maalesef grilerde var. Kabul ettiğim dönemdeyim. Diğer türlü hayat bu kişiler için çok zor hale geliyor. Bir ara evimizin önünde 15 kedi olmuştu hepsi ya sakat, ya kör, ya topal. Ölecek anne ben bakmazsam ölecek diye getirdigim kediler :) Dediğin çok doğru. Benim babam da annemde merhametli insanlardı. Şimdi kızım 17 aylık benden sokakta kedi görünce hemen doyurmaya çalışır. Dilerim ben de sizin gibi aktarabilirim. Merhametli güzel bireyler bırakmalıyız bu hayata, dünyaya. Çünkü dünyanın gerçekten buna ihtiyacı var. En önemli vazifemiz. Arkadaş güzel post açmış. Dilerim güzel evlatlar buyütürüz ve dilerim evlatlarımızı Allah korur
(10,181 puan) tarafından
Aynı şeyi bende psikologdan duydum. Bak burada çalışıyorum herkesi sevdiğim söylenemez ama herkesle muhabbet ederim demişti.. Şöyle bir yan yan bakmıştım kadına :)) ben yapamıyorum ki direkt yüzüme yansıyor.. Biri onu sevip sevmediğimi çok net anlar yüzümden. Bu arada merhaba merhaba durumum vardır ama kimsenin kolay kolay evine girip çıkmam, evime davet etmem. E sağolsun lar bu güne kadar yok ya ben abartıyorum kötü biri değil aslında dediklerimden yediğim kazıklar da bu hale getirdi tabi beni ;)
(1,664 puan) tarafından
Aynı ben de öyleyim. Kolay kolay eve gidip gelme durumuna gelecek hale gelmem. Çok güvenmem lazım, kafa yapılarımızın uyması lazım ve daha pek çok kriter :D Ya zaten insan bir yaştan sonra daha seçici oluyor ki bence olmalı. Ama psikoloğu dedigi doğru merhaba merhaba yüzeysel konuşmalar yapılır geçilir. Elbet yaşadıklar bir şekle sokuyor yalnız şunu da biliyorum bu hayat insanın çok keskin tarafları varsa da onları bir şekilde öğretmeyi başarıyor. Bir uerde törpûlemek gerekiyor, bir durup sorguluyosun kendini vs vs. Bazen aynı şeyleri defalarca yaşıyosun ki burdan alman gerekeni alıyosun. Ben de siz gibiyim ya yüzümden anlaşılır yani ki çoğu zaman sosyal ortamda da saklamam sevip sevmediğimi :D Ama iş yerinde durumlar biraz daha farklı oluyor tabi. Pişiyoruz her konuda pişiyoruz. Düşünceler değişebiliyor, pek çok şey değişebiliyor.
-Reklam-
0 oy
(109 puan) tarafından
Amin ecmain canim hersey ailede bitiyor temeli saglam kurmak lazim

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 214 göst.
8 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 3mhnads (4,122 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 968 göst.
17 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Tuğçe efe (229 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 669 göst.
...