0 oy
550 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (2,520 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Belki farkedenler olmustur, biraz uzun yazarım ben :) bu postumda da doktor randevumuzu anlaticam. Vakit ayirip okuyup cevap veren olursa simdiden tesekkur ederim.

Bronsit baslangici oldugu icin kontrol amacli doktora gittik bugun. Yoksa kimse evden cikmasin. Saglam adam bile hasta olur hastanede vs. Neyse gitmisken baska konularda da konustuk. Size bunlardan 2 tanesini danismak istiyorum. Acaba sizin doktorunuz ya da siz bu konularda ne dusunuyorsunuz.
1.konu dun de sordugum ayagini tam basma mevzusu. Kizim tutunup ayaga kalkiyor. Ancak ayaklari hep balerin modunda. Topuklarina tam basmiyor. Simdiye kadar ben vakti vardir heralde diyerek cok onemsemedim ama gitmisken sormak istedim. Doktor ise orumcek kullanmadigi halde niye tam basmiyor acaba, bir ortopedi doktoru gorsun dedi ve icime kurdu düşürdü. Bizden buyuk olan arkadasin bebegi de ayak ucuna basiyor. Ama dr'un boyle demesi endiselendirdi beni. Bu konuda beni bilgilendirebilecek olan var mi? Ortopediye gotururum gerekirse ama cidden gerekli mi? Şu virus ortaminda bosu bosuna disari cikarmak istemiyorum kizimi.
2.konu ise beslenmeyle alakali. Yine belki denk gelen olmustur. Kizimin boyu da kilosu da onde. Doktor bir sıkıntı gormuyor. Bugun biraz telasi vardi cok detayli soramadim. Ama bana şu sekilde ilerlemem gerektigini soyledi:  kahvalti+mama, corba+mama, meyve+mama. Mamayi ne kadar istiyorsa o kadar ver dedi (halbuki burdan pek cok yorumda benim fazla verdigim soylenmisti -yaklasik 200sut/500mama veriyorum, o gunden sonra hastalik falan derken zaten icmiyor o kadar). 9.ayda gece yatarken muhallebi gibi yiyecek vererek 4 ogune cikar dedi.  Burda sormak istedigim ise ek gida mevzusu. Cok yorum okuyorum ben. Bi kitle var ki bebegi simdiden ev yemekleri yiyor. Baska bi kitle de var ki 1 yasina kadar sut/mama diyor. Ben arada bir yerde olmak istiyorum. Yani mamayi biraz azaltıp ek gidayi cogaltmayi, 9.ayda ise ev yemeklerinden tuzunu baharatini ayirip tattirmayi dusunuyorum. Kimin size ne diyecegini, vay efendim bana simdi eksi verirler falan dusuncesine kapilma korkusu olmadan siz kac aylik bebeginize neyi ne kadar veriyorsunuz yazabilir misiniz? Ben artik yavastan porsiyonlari 1 cay bardagindan cok vereyim istiyorum yedigi kadar, yerse yer yemezse yemez.
Buraya kadar okuduysaniz cevap yazmasaniz bile alkışı hakettiniz, sabriniz icin tesekkurler :)
Bebek Ayı 8+12

8 Cevaplar

+1 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından

@muhammed  canim tarif bu. Ise yarar insallah.

image


(484 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Yeşil mercimeği çorbasınin içine 1 avuç kadar atmıştım ama oğlum zorla yiyor. Bunu en kısa zamanda yapayım inş. Tekrar çok teşekkür ederim sağolun.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Rica ederim faydasi olur severek icer insallah :)
(484 puan) tarafından
İnş çok sağolun.
-Reklam-
0 oy
Profil image (361 puan) tarafından
Allahtan hızlı okuma yeteneğim var;)) ben ek gıda olarak şimdiki daha küçük de ilk çocuğumda mama yoktu ek gıda olarak bebeğiniz şimdi 9.ayında sanırım o ay ev yemeklerine geçmiştim bize ne yaptıysam baharat atmadan önce onunkini ayırıp vermiştim zaten 6.aydan başliyor yoğurt elma püresi yumurta sürekli verince artık geçmenin zamani geldi diye düşünüp verdim ben. 

Ayaklarının ucuna basmasına gelince o aydaki anneler daha ii bilirler benimkini valla unuttum:) ama bence bekleyin derim şimdi yeniden hastanelere gitmeyin yavrunuzla.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Ama akici yazmisim dimi :P  şaka bi tarafa cidden tesekkurler :)
Ben de 9.ayda baslayacagim sanirim ev yemekleri tadimina. Bizimki puturlu hala sevmiyor ama belki onlari yer.
Esim de biraz daha bekleyip oyle gideli doktora diyor. Ben de bu surecte ellerimle duzeltsem diyorum ama bakalim.
0 oy
(484 puan) tarafından
Benim oğlum da 9 aylık. Oğlum yemeyen bir bebek herşeyi zorla yediriyorum. Ek gıdaya gectigimizden beri mamayı da çok içmiyor günde 2 kerede toplam 200-250cc civarı.  Bestiron kullanmamıza rağmen demir eksikliği çıktı. Ek gıda konusunda bende çok zorlanıyorum herşeyi yemeyen bir oğlum var. 
tarafından
Normal yemek mi püre mi veriyorsun.
(484 puan) tarafından
Onun için hergun özel çorbalar yapıyorum haftada 2 kez de üç kere çekilmiş kıyma koyuyordum şimdi demir eksikliğinden dolayı sayıyı arttiracagim kemik suyu ya da tavuk suyu tabletletlerinden atıyorum çorbasına. Blendirdan geçiriyorum ama pütürlü bırakarak. Ama oglum yemek yemeyi sevmiyor. Dr ye söylediğimde kan tahlili istedi iştahsız diye demir eksikliği çıktı.
tarafından
Tm cnm tablet kullanma onların hiçbir etkisi yok sadice tat katıyor. Kasaptan kemik alıp kaynatıyorum. İştahsız oldu mu çok zor.
(484 puan) tarafından
Tablet dediğim kendimin yapmış olduğu tavuk kemik suyunu buz torbaları var ya ondan bahsediyorum. İştahsız bebek çok zor. İkindi 15.30 gibi bir kase kadar yulaf,meyve karışımı vermiştim demin 150cc mama verdim 130cc ni içti. Birazını da gaz çıkartırken kustu. Teşekkür ederim. Oğlumun severek yediği bir yoğurt bir meyve var.
tarafından
Tamam bende öyle yapıyorum. Bende biraz pilav yedi yoğurt la. Kuçağıma aldım kustu. Şimdi mama içti ama 60ml içiyor herseferinde. Meyve bayılıyor.zaten.
(484 puan) tarafından
Kilolu olsun derdinde değilim ama demir eksikliği çıktı diye çok üzüldüm. Herşeyi zorla yediriyorum yemek yeme saatleri ne yapacağımı şaşırıyorum. Huni, poşet,balon,sesli oyuncaklar yemek yedirme aparatlarimiz.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim senin icin bir tarif ekleyecegim yorum olarak bu posta. Belki biliyosundur ama yine de bi bak bakalim. Demir bombası tarifin adi.
(484 puan) tarafından
Teşekkür ederim tariflerim var ama yemeyen bir oğlum var. Yemek yerken tlfdan video bile açıyorum Yeter ki yesin diye bakalim inş demiri yükselir 11 damlaya çıktık.
0 oy
(540 puan) tarafından
Canım benim iki kız kardeşimde parmak ucunda yürüdüler eğer bebeğinin bacaklarinda fln gözle görülur bi sıkıntı yoksa çok normal. Bence ortopedi doktoruna götürmene gerek yok. Icim rahat etmez diyosan götür istersen.  Ek gidaya gelince ben hep kendi yaptığım yemeklerden tattirdim yedirdim. Mama taraftari değilim. hele ki şu virüs olduğu dönemde meyvelerle sebzeli corbalarla yoğurtla bebeğinin bağışıklığını güçlendir derim. Benim oğlum şuan 1 yaşında çok iştahlı bi bebek değil ama ne yedirsem sagliķli şeyleri tercih ediyorum. Karar senin canim 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Anladim canim, insallah benim kizimda da bir sorun yoktur. Bacaklari ayaklarinin durusu falan normal ama basarken neden duzeltmedi hala dusunduruyor. Bir muddet daha bekleyip oyle goturelim diye konustuk esimle.
Ben de ek gidayi cogaltmak istiyorum. Puturlu yeme sorunumuz var ama olsun.
(540 puan) tarafından
Canım tam yürüyünce düzeliyor bence hic takma. Hem şuan virüs var tamamen gitsin düzelmezse götür. Eline ver öyle alışıyolar
Profil image (2,520 puan) tarafından
Insallah canim sagolasin tesekkurler.
0 oy
(579 puan) tarafından

:) benim kizimda yeni kalkmaya basladi tutunarak ama hemen dusuyor :) parmaklarinin ucunda..kuzenimin oglu 2 yasina kadar oyle yurumustu bence suan icin korkulacak bi durum degil diye dusunuyorum daha ayakta durmaya calisiyolar..ek gida mevzusuna gelince ben artik 4 ogune ciktim cunku sadece sutum yetmiyo artik gogsum tam dolmus olsa bile doymuyo kizim mecbur ek gidayi arttirmaya basladim..kahvalti corba meyve gece mamasi seklinde veriyorum bazen sutlac veriyorum..sutum yeterli olmadigi zamanlarda mama da ictigi oluyo..kizim cok istahli masallah ve inanilmaz hareketli cabuk mu yakiyo bilmem ne versem yiyo 8 ogune cikarsam yemicem anne demez sanirim :)

(579 puan) tarafından
Bu arada ogunlerde 1 su bardagi kadar veriyorum canim
Profil image (2,520 puan) tarafından
Ben dr bir sorun yoktur diye dusunuyordum ta ki dr oyle diyene kadar. Insallah ben daha da telaslanip ortopedinin yolunu tutmadan kizim az az da olsa basar topuguna :)
Ek gidayi ben de cogalticam. Puturlu yeme sorunumuz vardi, hasta olunca hepten birakti. Blender yapiyorum duzelsin puture donucem tekrar. Dr nasil yiyorsa oyle ver dedi ama bakalim. Alisir insallah puture :)
0 oy
tarafından
Özge çok tatlısın. Cnm bu parmak ucu yürümeyi çok takma biraz daha sabret götürürsün daha sonra. 

https://www.milliyet.com.tr/pembenar/cocugunuz-parmak-ucunda-yuruyorsa-2325183

 şunu buldum çok erken normal yürümesi. Öbür postunda oğlum parmak ucunda yürüyor yazmıştım. Bir sıkıntı olmadı dr. Söylemiştik.

Yemek içinde sen annesi olarak nasıl bebeğin için doyar onu kendin ayarlarsın. Benim ki 9aylık bizim yediklerimizden yiyor. Baharat zaten atmıyorum. Tuz çok sevmiyorz az atarım. İsteyen sonra ekeliyor.

Kahvaltı yoğurt çorba yada yemek meyve muhallebi veriyorum. Hepsini bitirmiyor zaten. Çok az yiyor benimki. 
Profil image (2,520 puan) tarafından
:) Sagol canim, 11-15 ay arasından 2 yasina kadar bahsediyor. Bizim daha erken o zaman endiselenmek icin sanirim. Ama kadin da dr sonucta, insani rahatsiz ediyor olumsuz en ufak bir sey bile.
Ben de cogalticam ek gidayi karar verdim. Zaten hasta diye cok yemiyor. Cesit artinca belki bir kac kasik fazla yer.
0 oy
(662 puan) tarafından

Fikrim yok çünkü oğlum daha 7 aylık bile değil çok kibar yazmışsın bunu söylemek için yorum yaptım <3 

Profil image (2,520 puan) tarafından
Ya, cok tesekkur ederim, o senin kibarligin ^_^
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Ayak basma konusunu bilemiyorum. Benim oglan da tam basmiyor her zaman,7.5 aylik. Doktora gotursen de hemen yarin goturme bence. Ek gida olarak sabah ceyrek/yarim yumurta ve yarim kibrit kutusu peynir. Oglen corba/pure, aksam meyve. 1 cay bardagini bile yemeyebiliyor ama yese de vermezdim cunku sadece anne sutu aliyor ve sutu azaltmasini istemiyorum. Mama da versem ayni sekilde yapardim diye dusunuyorum. Ne kadar sut aliyor bilmiyorum, hic sagarak vermedim ve ne zaman isterse veririm.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Biz de biraz daha bekleyip oyle goturelim dedik.
Emse fikrim nasil olurdu bilmiyorum ama mamadansa ek gida alsin diyorum artik. Yani en azindan atiyorum %80 mama %20 ek gidaysa simdi, bunu %60 mama %40 ek gida falan gibi bir orana cekmek istiyorum. Tabi bakalim kizim ne diyecek bu duruma. Biberonu cok seviyor. Puturlu zaten yemezken hasta diye hepten birakti. Ses etmiyorum ben de hasta diye ama iyilesince puture devam.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 712 göst.
24 Haziran 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde KaaninAnnesi (1,296 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 363 göst.
6 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Blci (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 157 göst.
0 oy
10 cevap 858 göst.
23 Kasım 2019 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Minik aslanim (107 puan) tarafından soruldu
...