Öncelikle sakin olun. Bizim düşmemiz daha ciddiydi alında bir yarık vardı dikiş gerektiren.
Üstelik bizim başımıza gelen şey de çok nadir başa gelen bir durum. Yani takdir edersiniz ki kafası yarık dikiş içinde olan çocuklar var hiçbirinin pıhtı atma sorunu yok. Ağaçtan düşene bile birşey olmuyor. Bizim ki nadir bir olay olduğu için 2 sene altında başka hastalığı mı var acaba diye araştırma yaptılar.
Bu süre zarfında şunu öğrendim. Diyelim ki çocuğunuz düştü ama genel durumu iyi, aldınız apar topar mr çektiniz. Ama ince görünmeyen sızıntı olabilir, çok küçük detaylar bazen görünmez. Biz bile ilaçlı mr ile gördük. Ama bazen de görünme ihtimali var.
Bizim aradan iki hafta geçti. Çocuk başım ağrıyor dedi 2 gün her akşam.. Babam vefaat etmişti onun telaşı vardı birazda, tüm testler normal çıkınca hiç aklımın ucundan geçmedi.
Sonra aniden mide bulantısı olmadan kusmaya başladı, sonra birden gözleri şaşı oldu, bu ikisi aynı anda oldu 3 gün hastane hastane dolaştım. En son dünya göz haznesi sebebini buldu araştırma hastanesi tedaviye aldı.
Bu esnada yerinde durmayan çocuk sürekli uykular haldeydi.. Kapıya kadar gidecek takati yoktu.
2 hafta sonra olma sebebi içeride bir travma var kafa hareket ettikçe basınç ile ödem oluşup. O da tıkanmaya sebep olmuş olabilir denildi.
Yani benim bir tanıdığımın kafa tası 2 yerden çatladı ama tromboz (pıhtı) olmadı bizde oldu.
O esnada başka bir çocuk geldi o da parkta düşmüş oyuncaktan gözü aynı şekilde şaşı ama i çabucak iyileşti pıhtı değildi bizden daha yüksekten düşmesine rağmen.
Başka biri internet üzerinden tanıştım. Benim çocuğum ile aynı durumu ama grip sonrası yaşamış o da düşme vs yok.
Size evham yapın diye yazmıyorum. Sürekli çocuğun üzerinde olsun gözünüz diye de.
Sadece acil kapıp hastaneye gitmek ne zaman gerekir onu anlatıyorum.
Kusma, halsizlik, nabız düşüklüğü, gözlerde kayma, bilinç kaybı,sürekli uykuya meyil.
Bir anne olarak bunları bilin yeter.. Daha çok düşüp kalkacak.
Mesela gece 3 de kalk dediğim zaman hop diye kalkan çocuk günlerce uyudu.. Yerine oturmayan hiperaktivite için psikologa gittiğimiz çocuk kapıya kadar yürümek istemedi. Öyle bir takati olmuyor diyim.. Yani bunlar 2 hafta sonra başınıza gelirse doktora gittiğiniz zaman bu düşme hikayesini söylemeyi es geçmeyin diye söylüyorum.
Şunu da söyleyim birazda kader. Benim çocuğum inanılmaz hareketli bu yüzden çok kaza geçiren bir çocuktu.. Bundan çok daha yüksek yerden düştü.. O zamana kadar biz hemen koşup tomografi falan çekerdik. Sonra bu olay başımıza gelince doktor hayır sürekli çekilmez bunlar bunlar olacak dedi.. Dedim kafa tası falan çatlar diye korkuyorum.. Parçalı içeriye batan çökme vs yoksa çatlak için müdahale de edilmiyor demişti. Yani 1 ay kaldık hastanede. Sağolsun lar çok şey anlatan doktor oldu.