Arkadaşlar 6 aylık bebeğim var artık ben yanında olmayınca bağırıyor çok ağlıyor o kadar agliyorki kıpkırmızı kesiluyor yanında olmayınca derken çok uzun bı sürede değil mutfaktan bişey almaya gittiğimde lavobya gittiğimde gitmemi istemiyor eşim asker birgün evde birgün değil gurbetteyim destekcimde yok yürüteç alsam iş yaparken falan koysam kısa sureligine arkadaşlarım yürüteç bebekler için zararlı erkek bebekler için dahada zararlı diyolar siz kullaniyormusujuz
Hiç kullanmadım. Evet, fazlaca zararı var. Ev kazaları da yaşanabiliyor. İş yaparken bebeğinizi de yanınıza alın. Yere veya anakucağı tarzı bir şeye koyabilirsiniz. Ya da kısa süreli mama sandalyesinde oturtabilirsiniz.
Zararı yararindan çok maalesef. Bı başkasının bebeğine birşey olmaz sizinkinde olabilir hiç belli olmaz. Burda yürüteç kullanıp parmak ucu basıyor içe basıyor diyen çok annenin postunu okuduk. Bebeğiniz için tummy time koysanız daha yararlı olur. Emeklemesine destek olmuş olursunuz böylece. Bebeklerde zaten 7 aydan önce ayaklarının üstüne bastirilmamali diyor uzmanlar. 15 aydan bildiriyorum kızım hala benimle tuvalete giriyor mutfağa vs bir yere onsuz gidemiyorum. Bu kar normal süreçler. Bir yere gidecekseniz bebeği de götürmeniz zaten gerek. Bebekler anlık herşeyi yapabilir. 1 sn ye de bogulabilir 1 snye de emeklemeye başlayabilir herşey saniyeliktir. Zaten bırakıp gitmemeniz gerekiyor. Birşey yapacaksanız onu da görebileceğiniz mesafede yakınınızda tutmalısınız. Tek bakıyorum vs konusu ise olay bende tek bakiyorum zor ama imkansız değil. Bizim mahallede 4 aylık bebek boğuldu malesef. Kadın aşağıda marketten koşarak ekmek alıp gelmiş. Alt katı marketti. Bebek şarj kablosunu eliyle çektirmiş saniyeler içinde boğulmuş maalesef. Onu duyduğumdan beri asla bırakamam. Sizde bence bırakmayın.
Yürütecin yasak olduğu ülkeler var hiçbir doktor tarafından tavsiye edilmiyor
Ben 3 oğlumda kullandım 5 6 ayliklardi şuan biri 16 14 kucugude 11 yaşında hiç sıkıntı yaşamadım öyle saatlerce kalmıyorlar zaten 10 15 dakka şimdi bebeğim 5 aylık ama bizde aynıyız bı ağlıyor ki sanki bı yerden düşmüş gibi hem beni istiyor öyle oluncada okuldan abisi gelene kadar iş yemek kalıyor
Hiç kullanmadım oğlum 7 aylık emekledi 9 aydan 11 aya kadar tutunup kalktı tutunarak yürüdü 12 aydan bu yana da desteksiz yürüyor 16 aylık erkek
Bende senin gibiyim aldım ama oğlum hiç girmedi yürüme arkadaşı aldım oyuncakları da var ya onunla oyalaniyordu ben tutup onunla yürütüyordum sonra kendi tutunup yürümeye başladı onun sayesinde yürüdü oyuncakları da çok dikkatini çekiyordu belki sizde düşünebilirsiniz
Ben bindirmiyicem dedim anneannesi gitmiş hediye almış bindiririm diye 2 3 kez bindirdim beceremedi binmeyi doktora söyledim yürüteç aldık binemiyor dedim sakın sakın ne yürüteci dedi asla koyma önermiyorum dedi 2 3 kez koydum hocam dedim 2 3 kez de olsa koyma hiç koyma dedi daha da koymam zararları çok zaten koymayı düşünmüyordum.
Iki cocugumda da kullanmadim. Acikcasi guvenli bulmuyorum. Ayrica bacak yapisini da bozabilen bisey. Olmadi diyen illaki vardir ama olmadi diye olmayacak diye bisey yok. Tum bebekler bahsettiginiz gibi. Anakucagina koyabilirsiniz. Ben oyle yapardim.
Almayacağım dedim ama dün koşa koşa aldım maalesef. Oğlum 7 aylık ve aşırı hareketlendi bende gün içerisinde en azından yemek yapmam lazım ev işini geçtim. Mutfakta pusete koyuyordum dün uzanayim diye yüz üstü düşmek üzereyken yakaladım. Anakucagi deseniz yine aynı. Yani maalesef zorunda kaldım eminim düşmesinden daha iyidir. Sadece mutfakta 10 dk belki kullanmak için aldım. Geri kalan süreçte genelde kanguruya bağlıyorum
Her bebek farklıdır yorumları okudum çok fazla kullanmayan varmış doktorlar asla önermiyor ama ben 3 çocuğuma da kullandım açıkçası ben seviyorum her yere gidiyor skilmiyor mutlu oluyor ama tabiki çok uzun süre tutmadan güvenli olduğundan emin olarak kullandım şuan da kullanıyorum 7 aylık kızım çok huysuz öyle anakucaginda ben iş yapamiyorum 2 abisi var 5 ve 2 yaşında ev işi yemek yapmak zorundayım tabi herkezin kendi fikri bebegi için en iyi olanı annesi bilir .
1,436,305 soru
23,619,226 cevap
306,728 kullanıcı