0 oy
334 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (578 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bugün tüm gün bebeğim uyumadı, sürekli bir huzursuzluk hali var. Kabız değil, gaz da çıkardı. Emdi, emdiğini kustu. Sürekli kıpır kıpır ve ağlıyor. Sebebi ne olabilir, doktora götürmeli miyiz,? (şu koşullar altında herhangi bir hastaneye götürmek istemiyorum) 

9 Cevaplar

0 oy
(35 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Emdigini kusuyorsa canım gazı vardır gazı çıktı zaman gazı yok anlamına gelmiyor ağladıgında karnına dokun bakalım sermi masaj yap rahatlat ve kundak yapıyormusun. 
(578 puan) tarafından
Kundak yapmıyorum ama yapsam mı ki diye düşündüm bu gece
(35 puan) tarafından
Bence yap öyşe bir dene benim yaramazda uyumuyordu kundak yaptıktan sonra uyudu bi dene bakalım canım
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,181 puan) tarafından
Uyku penceresini kaçırdıysanız uyuyamaz uyuyamadığı için yorulur . Yorulduğu için uykuya dalamaz büyük ihtimalle huzursuzluğu uykusuzluktandir
(578 puan) tarafından
Sabah saat 5 ten beri uğraşıyorum. Tam kucakta uyuyor, 5-10 dk sonra ağlayarak uyanıyor. Beşik, ana kucağı, puset, salıncak hiçbirinde uyumadı. Durup dururken ağlamaya başlıyor.
0 oy
(261 puan) tarafından
Gazını çıkarsa de gaz sorunu devam ediyordur,gaz cok komplike bir durum çıktigini saniyoruz ama aslinda tam çikmiyirmuş doktor söylemişti, emmesi yerinde,çişini yeterli yapiyorsa aç değildir, sancisi vardir ,ben gaz damlai kullanin derim tabi doktorunuza danışarak,zaten o damlalar bagirsak düzenleyici bebeginiz 3 4 hafta kullandiktan sonra daha rahat eder, vücudunu kontrol edin, bir yerlerinde kızariklik ya da pişik var mı diye, ya da ben ilk bebeginde aglyordu anlamaistim sonra bir baktim tirnak batmasi varmiş,yani inceleyin her yerini ,nş,sorununuz kısa surede çözülür. 
(578 puan) tarafından
Aynen ben de öyle düşündüm. Gaz olabilir diye. Ayaklarını karnına çekiyor gibi. Hastaneye gitmeye korkar olduk. En çok da canımı bu sıkıyor.
(261 puan) tarafından
Ins çozulur sorun
(93 puan) tarafından
Hastanelik bi durum değil canım her bebekte olabiliyor üç ay dolana kadar sabret sindirim sorunu olabilir kaka sancısıdır geçici süreç
0 oy
(622 puan) tarafından
Kundak yap ve o sekilde karanlikda enzir canim enzirdikten sonra gazi cikart ve sallayaj karanlikta veya loş isikta uyut. Beyaz gürültüde kullababilirsin elektrikli supurge fon makinasi gibi bu sesler ile emzirip sallayabilirsin. 
(578 puan) tarafından
Hepsini denedim. Hem anne sütü hem mama veriyorum. Mamada sıkıntı yok, anne sütü emince kusuyor.
(622 puan) tarafından
Fazlasini kusuyordur canim bide peş peşe vermeme bak yani az anne sutu az mana veriyim yapma bir öğün mama verdiysen devamini anne sütü yapma birdaha öğünü bejle anne sutu vermek icin.
(578 puan) tarafından
Öyle yapıyorum ben de. Arada mutlaka 2 saat zaman veriyorum.
(622 puan) tarafından
Birde eşin uyutmayi denesin canim. Bide farkli bir odada  dene bazen mekan kisi değişimi cocuklarda işe yariyor.
(578 puan) tarafından
Eşimle sabahtan beri dönüşümlü denedik. Annem var altta. Anneme götürdüm. Yatağını reflü yatağı ile değiştirdim. Yok. Gözleri kızarmış uykusuzluktan.
0 oy
(127 puan) tarafından
Biz 51 gunluguz dogdugundan beri aynı durumdayiz gazinida cikartiyorum sürekli  gözü kapalı ağlıyor sabah 5yada 6 yapiyoruz hergun 
(578 puan) tarafından
Resmen psikolojim bozuldu. Bi de bu salgın da etkiledi tabii ki.
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Yani şöyle söyleyim daha yolun basindasın çok huzursuzluk göreceksin her huzursuzlukta doktora götürme bizim doktorumuz ağlayarak eli kulağına giderse kulağı ağrıyor o zaman götür demişti gazı yok diyorsun büyük ihtimalle vardır ya da uykusuzluktan ağlıyodur çünkü uykuları geliyor ve uyumamakta inat ediyorlar bide daha çok küçük bu dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor annesi :) 
(578 puan) tarafından
Normalde çok sık doktora gitmem ama hem tecrübesizlik hem salgın dolayısıyla kendimi ve bebişi güvensiz hissetme, resmen ne yapacağımı bilmiyorum. Allahım hepsi geçsin hayırlısıyla
(7,202 puan) tarafından
İnşallah canım haklısın allah yardımcımız olsun
0 oy
(4,539 puan) tarafından
O kesinlikle gazdır gaz masajla ri yapın İnan ben Bir saat urasmisligim vardı bu gazı çıkarmak için ayaklarını karnına getir götür yap inşallah geçer ve sırt üstü elinin üzerine koy öyle de yapınca sırtını bi güzel sıvazla
0 oy
(32 puan) tarafından
Bennde ayni seklde birde uyku.uyumuyor uyusa bes dk kalmiyor geri sasirdm kaldm
0 oy
(129 puan) tarafından

Canım çok küçük daha seni istiyor olabilir kendinden ayırma kusması da üşütmeden dolayı olabilr sıcak tut bebisini ben coraplarının altina içten pamuk koyardım ilk aylarda üşütme onu sakın şimdi ısıtamaz kendini <3

(578 puan) tarafından
Çift çorap giydiriyorum. Ama sadece anne sütünü kusuyor.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 170 göst.
...