0 oy
79 göst.
önce Ek gıda & Beslenme kategorisinde (8 puan) tarafından

7 aylık bebeğim hiç bir şeyi yemek istemiyor memeyi 6 iken bıraktı şimdi mama artı ek gıda yapmaya çalışıyorum ama yemiyor çocuk hiç bir şey ya şimdi alışmış ya ağzını sıkı kapatıyor açmıyor yada kafa salıyor hayır dercesine yakalığını takınca huysuzluk başlıyor var mı bizim gibi olan yada daha önce bu durumu yaşayan ne yapmalıyım 

Bebek Ayı 7 aylık

4 Cevaplar

0 oy
önce (6 puan) tarafından

Benim de kızım 7 aylık ve kesinlikle aynı şekilde davranıyor..ek gıdaya başladığımızdan itibaren çok zorlanıyorum hatta nerdeyse 1 haftadır ara verdim yedirmedim ek gıda arada sadece yoğurt yedirdim onu da ağzını açtığı sürece verdim. Bugün 1 hafta sonra tekrar başladım çorba yaptım sebzeli ama çorbayı farklı olarak kapya biberden salça yaptım o salça ile lezzetlendirdim ve 6 7 kaşık yedi şükür. Belki onun faydası olmuştur bilemiyorum..tavsiyem kesinlikle ısrar etmeyin hatta aklınıza yatarsa benim gibi ara verin bir süre derim,zaten henüz tadım ayındayız, ben arada sofrada yediğimiz yemeklerden suyuna ekmek batırıp ağzına elimle uzatıyorum onları tadıyor mesela onu da tavsiye ederim. 

-Reklam-
0 oy
önce (29 puan) tarafından

Sofrada birlikte yemek  yedirmeyi deneyin zorlamadan , fazla ısrar ters tepiyor ama yemek vakitlerinde onu da dahil edip önüne yiyebiliceği şeyler koyarsanız belki faydası olur 

0 oy
önce (83 puan) tarafından

Sadece tadına baksa yeter 1 çay kaşığı kadar..

0 oy
önce (4 puan) tarafından

Zorlamayın sakın ek gidadan hepten soğur inatlasir herseyi anliyorlar. Mama da yiyorsa o da tok tutuyor . Blw yaparak deneyin. Cogu bebek kasikla yemeyi sevmiyor. Siz eline verin önüne küçük kucuk koyun kendisi zevk alarak belki ek gidayi severek yer. Ama ben ilk cocugumda cok zorluyordum ve cik üzülüyordum. Simdi kendisi masallahi var herseyi yiyor 4 yasnda. Ve smdi iknci bebek te de hic zorlamıyorum gayet guzel yiyr. Biraz tecrube oldu bana iknci. 


1,465,971 soru

24,024,107 cevap

328,351 kullanıcı

...