0 oy
172 göst.
önce 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (509 puan) tarafından

Kızım 4 aylık 5 kilo dk 2900 sadece anne sütü alıyor mama veriyorum hiçbir şekilde içmek istemiyor. Sütümü sağıp versem bile içmiyor sadece  memeden içiyor çok mu az napmalıyım 

4 Cevaplar

0 oy
önce (741 puan) tarafından

Dogum kilosuna gore degerlendirmek lazim su an ki kilsounu. Kilo alimlari ilk 3aydan sonra azalir yani ilk 3 ay kadar hizli ve cok kilo almazlar buyudukce bebebekler. 4.ay atak donemi de muhtemelen o yuzden yemiyor olabilir. Istahsizlik, uykuya direnme, huysuzluk olur. 

önce (509 puan) tarafından
Doğum kilosu 2900
önce (741 puan) tarafından
Dogum kilosuna gore alt sinirda ama ciddi degil. Boyu normal ve genel saglik problemi yoksa doktorlar normal olarak gorur bunu. Yine de siz protein agirlikli bol kuruyemisli (saglikli yaglar olur icinde) bol sivi alarak beslenin sutun kalitesini arttirir. Uyku ve stres de sut kalitsine etki eder. Emzirme aralarini kisaltabilirsiniz ve gece uyurken besleyebilirsiniz. Zaten kontrolunuzde doktorunuz sorun gorurse hem size takviye hem bebege mama takviyesi onerir sizi yonlendirir.
önce (509 puan) tarafından
Mama içmiyor ki
önce (741 puan) tarafından
Bazi bebekler biberon ucundan istemiyor. Farkli bineron uclarini deneyebilirsiniz.  Akis hizini sevmeyebiliyorlar yavas orta farkli deneyebilirsiniz.  Kasik siringa ile deneyebilirsiniz. Emzirme destek sistemiyle meme emerken vermeyi deneyebilirsiniz. Cok ac oldugunda once anne sutu ister biraz emzirdikten sonra az miktar vermeyi deneyebilirsiniz. Gece uyurken vermeyi deneyebilirsiniz. Ama bana gore istahsizligi 4.ay atagindan. Bazen istahi iyi olur bazen hic yemezler. Bir gun sevdigini ertesi gun sevmezler. Bebekler buyuyene kadar cok dengesiz duzensizler maalesef.
-Reklam-
0 oy
önce (7,011 puan) tarafından

4.ay biraz sıkıntılı bir aydır, meme reddi, beslenme reddi uyku gerilemesi yaşanabilir. etrafta ilgi çekecek şeyleri azalttıp beslemeyi dene

evin en sessiz en durgun odasında

ben emzirirken hep ayakta emzirmiştim o dönem 

önce (509 puan) tarafından
Genel olarak iştahı çok az ilk 2 ay çok daha kötüydü hatta son 2 ay daha iyi ona göre
0 oy
önce (30 puan) tarafından

Az geldi bana da . Bol bol gece gündüz emzirmeye çalış 

önce (509 puan) tarafından
Sürekli emziriyorum yine de almadı r türlü
0 oy
önce (35 puan) tarafından

Bence anne sütü alıyorsa ekstra mamaya kilo alımı iyiyse gerek yok. Anne sütünün kaliteli mi onu değerlendirmeniz iyi Olur bence . Anne sütünü yağlandıran kalite yapan şeyler tüketin yarayacaktır . Bende öyleydi. Bunları yaptım copunlukta kuru hurma, dut kuruusu,  rezene çayı, kuru ve taze incir ve kırmızı et tüketimi çok işe yarıyor. Anne sütü baya yağlanıyor bide günde en az 3 lt su

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 235 göst.
0 oy
7 cevap 433 göst.
0 oy
3 cevap 477 göst.

1,476,541 soru

24,170,945 cevap

335,850 kullanıcı

...