0 oy
550 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,296 puan) tarafından

Oğlum 8 aylık ve doğduğundan beri sadece anne sütü alıyor. 6 ay dolduğunda ek gıdaya geçirmeye çalıştım ama başaramadım sadece anne sütü alıyor daha.

Bu süreçte yiyebileceğin ne varsa hepsini vermeyi denedim. ( Ek gıda tarifleri, kaşık mama, devam sütü, kavanoz mama hepsi)
Bu arada silikon kaşık, kaşık biberon, normal biberon hiç birini istemiyor. Sadece emmek istiyor hep. Şimdiye kadar sütüm yetiyordu ama son 1 aydır geceleri saat başı uyanmaya başladı, doymadığına eminim artık.
Sorum şu, siz ek gıdaya hangi yöntemle geçtiniz, zorluk yaşadınız mı, ek gıdayı reddedince bebeğiniz ne yaptınız?

6 Cevaplar

+1 oy
(64 puan) tarafından
Benim oğlum hiç ağzını acmazdi. Alismiycak diye üzülüyordum.ama hiç pes etmedim . Sürekli teklif ettim ama Zorlamadim. Kaşıkla yemiyor baktım elimle verdim biraZ biraz öyle öyle alıştı. Şimdi çok sukur  yiyor. Arada istemedigi yine oluyor o zamanlarda ısrar etmiyorum. Sonra düzeliyor kendiliginden. 
(1,296 puan) tarafından
Bende silikon kaşık istemedi, metaller denedim, onu da istemedi parmağımla yedirmeye çalıştım. Onu da istemedi. En sonunda veriyorum kendi eline artık havuç, salatalık, ekmek filan kemiriyor.
(64 puan) tarafından
Bende hep verdim elinle yiyecek ama  dikkatli verin benimki yutmayinca atıyor ağzından ama her çocuk bir değil gözünüz üstünde olsun. Kahvaltı da  omlet yapıp eline verebilirsiniz. Ufak ufak koparıp sizde verebilirsiniz ağzına .
(64 puan) tarafından
Bide benimki yoğurt bisküvi elma pekmez  karışımı yapip vermiştim ilk onu yemişti kaşıkla sevmişti. İlk biraz veriyorum yediği kadar kalanında bu iki saat sonra yine teklif ediyordum yerdi öyle bitittiriyordum.
(1,296 puan) tarafından
Karışımı deneyeceğim teşekkür ederim, umarım yer.
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,421 puan) tarafından
Canim ara ara denemeye devam ettin mi? Cunku baya gec 8 ay. Blw yontemini dene
(1,296 puan) tarafından
Her gün hazırlıyorum sürekli her yemekte bizimle oturuyor ama asla yediremiyoruz. Blw deniyorum anca kuru ekmek kemiriyor onda da ya da sebzeleri diş kaşıma olarak kullanıyor.
Profil image (1,421 puan) tarafından
Sebzeleri buharda hafif haslamayi dene yumusayacak kadar canım. O sekilde yap blw yi
(1,296 puan) tarafından
Çok yumuşak olunca da dişiyle koparır boğazında kalırsa diye korkuyorum. Siz denediniz mi?
Profil image (1,421 puan) tarafından
Evet canim denedim cok yumusak olmayacak 5 dakika buharda haslaman yeterli hafif hafif isirabilecegi sekilde. Basindan beri o sekilde veriyorum ben kizim 9 aylik tabi büyük kopardigi da oluyor agzindan aliyorum onu zaten artik kendi de cikarmayi öğrendi
(1,296 puan) tarafından
Biraz önce denedim ağzında farklı bir tat hissedince attı herşeyi.
Profil image (1,421 puan) tarafından
Yavas yavas alisacak canim denemeye devam et. Zorlamadan ve strese girmeden
0 oy
(1,296 puan) tarafından
Fikri olan yok mu?
Profil image (1,553 puan) tarafından
Mesaj attım sana
tarafından
Valla canım ben hiç zorluk yaşamadım benim paşam kendi istedi hatta ek gıdaya geçmeyi çünkü herşey den yemek istiyordu biz yemek yerken çıldırıuordu bende 5 buçuk olduktan sonra yavaş yavaş başladım şimdi 7 aylık olacaz maşallah ne versem yiyor :) tabiki ayına uygun yemekleri
(1,296 puan) tarafından
Maşallah senin bebişe :)
tarafından
Yoğurt falanda mı yemiyor acaba olmadı sıvı şeyleri dene hani çorbaydı falan yada onları da sevmiyorsa tatlı şeyler dene mesela yoğurda birkaç damla pekmez damlat bide öyle dene yani ilgisini çekecek bişeyler kat yemeğine muz ver mesela muzu sevmeyen bebek var mı bilmiyorum böyle böyle dene canım illa ki yiyecek sadece  sütle ne zamana kadar doyar ki
(1,296 puan) tarafından
Benim bebeğim muzu da sevmedi. Çikolata bile verdim, onu da istemiyor. Yoğurt yiyince kusacak gibi oluyor. Doymuyor zaten artık, gece 10 defa kalkıyoruz, bir çare bulamadım bu işe, hadi hayırlısı.
tarafından
Oo seninki o zaman biraz sıkıntılıymış canım muz falan belki yer diye düşünmüştüm ama hani kaçamak yapıp tatlı şeyler ver dicektim çikolatayı bile Reddetmiş. Acaba paşa ne istiyor ki kuş sütü heralde :)) sıkma canını inşallah en kısa sürede alışır yemeye...
(1,296 puan) tarafından
İnşallah alışır, çok teşekkür ederim.
tarafından
Ne demek canım benim.. :`)
Profil image (1,553 puan) tarafından
Aile hekimini ara destek iste. Çocuk vitaminsiz kalmasın
0 oy
(24 puan) tarafından
Emmek istediği zaman başka şeylerle oyala daha sonra ek mama olarak ne vermek İstiyorsanız onu vermeye çalışın ama sakın vazgeçmeyin. 
(1,296 puan) tarafından
Memeyi istediğinde vermeyince çok huysuzlanıyor.
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim bence tek care blw. Oturun karsilikli, onunuze koy haslanmis havuc, elma, armut vs. Sen ye, nasil aldigini, agzina goturdugunu vs agir cekim yap. Birak oglun ne yaparsa yapsin hic mudehale etme. Eliyle minciklasin, doksun, sacsin ortaliga. Arada agzina gotururse ne ala. Goturmezse yedirmeye calisma hic. Her gun bunu yapin. Ama uykusunun olmadigi, ne cok ac ne cok tok oldugu bir saati sec. Mama sandalyesine oturt ki kalkip kacacak yeri olmasin. Ve de bu yemek isini sadece sandalyede yap. Once ek gidayi tanisin sonra yemeye baslar insallah. Ama 8ay biraz gec olmus canim. Simdi biz 9 olmak uzereyiz baya bi cesitlendi yedikleri. Bir de alisinca pure falan yapma,  sonra puturluyle ugrasmak zorunda kalirsin. Birak en bastan puture alissin zaten 8 olmus. Bu arada blw icin bogazinda kalmaz mi demissin, yok canim bir sey olmuyor. Urunleri guzel hasla yumusak olsun ama elinde parcalanmasin. Bogazina gidince oguruyorlar. Ama tabi ki tedbiri elden birakmamak lazim her zaman. Oyle bir durumda da sakın panik olma ki korkup bir daha eline almamazlik yapmasin.
(1,296 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, şimdi uyudu bebeğim. Uyansın senin dediğini hemen uygulayacağım.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Tamam canim. Ise yarar insallah en kisa surede ♡
(1,296 puan) tarafından
Denedim farklı bir tat hissedince attı herşeyi. Bugün çok başarılı olamadık. Yarın tekrar deneyeceğim. Teşekkür ederim.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Zamanla alisir umarim :/
Profil image (1,553 puan) tarafından
Atacak kusacak öğürecek. Sen ısrarla vereceksin. Ben bugün ilk kez bezelye püresi verdim. Öğürdü ama 3 4 kaşık sonra yedi.
0 oy
(71 puan) tarafından
Doktora danıştiniz mi bu durumu tatlı şeyler bile yememesi garip gerçekten bir sıkintisi falan mı var acaba doktora danışın bence 
(1,296 puan) tarafından
Evet şimdiye kadar bildiği tek besin kaynağı meme olduğu için ve meme dışında hiç bir mama filan verilmediği için bazı bebekler reddedebiliyormuş.
(71 puan) tarafından
Anladım inşallah sağlıklı bir şekilde geçiş yaparsınız ek gıdaya zor bir durum Rabbim yardım etsin inşallah :)
(1,296 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 225 göst.
1 gün önce 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Güzel annee (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 164 göst.
0 oy
8 cevap 280 göst.
5 Ağustos 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Moonshine (13 puan) tarafından soruldu
...