0 oy
335 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (2 puan) tarafından
Merhabalar 17 günlük oğlum hep kucagımda olmak istiyor başka yerde uyumuyor aglıyor gece bile aynı şekilde kucagıma alınca susuyor ve uyuyor başına gelen var mı

5 Cevaplar

0 oy
(36 puan) tarafından
Bende aynısını yaşıyorum bnm oğlum da 68 günlük hep kucakta durmak istiyo..
-Reklam-
0 oy
(682 puan) tarafından
Bende öyleyim 55 gunluk hala öyle ***** yumuk kucakta uyuyo... anakucagi aldım yarın gelecek birde onu denicem beşik baby nest ise yaramadı pusette uyyo ama için acıyor yazık iki büklüm diye bakım nasıl olacak
0 oy
(41 puan) tarafından
Ben yaşadım doktorum gün boyu üstündeki giysiyle uyut dedi anne kokusu aradığı icin kucakta kalmak istiyo demişti ole yaparak uyutmaya çalıştım hep direndim ve başardım aklinda bulunsun derim 
(2 puan) tarafından
Tesekkür ederim deneyeceğim
0 oy
(173 puan) tarafından

İLK AY(0-4 hafta)

Toplam Uyku => 16-18 saat
Gündüz Uykusu => 7-9 saat
Gece Uykusu => 8-10 saat
Bu Ayda Neler Yapılabilir ?

Öncelikle bebeğinizin güvenliğini sağlamak için onunla aynı odada uyuyun. Bebeğin yatak,beşik ya da karyolası yatağınızın yanında olsun .Asla beraber uyumayın. Bebeğinizi sırtüstü ya da yan yatırın. Seçtiğiniz yatağın sert ve geniş bir tabanı olmasına dikkat edin. Yatağın içine oyuncak,yastık yada kalın battaniyeler koymayın.
Bebeğinizin bu dönemde 1 saat ile 1,5 saatten fazla uyanık kalmamasına dikkat edin. Fazla uyarılmasına izin vermeyin.
Henüz emme refleksi yeni oluştuğundan ve çabuk yorulduklarından birçok bebek memede uykuya dalar.Kısa süre emmesi onu çabuk acıktıracağı için uykusunu da kısa tutacaktır. Dolayısıyla hafifçe yanağına dokunarak ya da avuç içlerini okşayarak onu uyandırıp emmeye teşvik edin.
Bebeğinizi 3 saati aşmayacak aralıklarda besleyin. Akşam uykusundan önce birkaç kez ilave beslemek gece biraz daha uzun uyumasını sağlayabilir.
Gündüzleri uzun geceleri kısa uyuyan bebeklerde henüz vücut saati gelişmediği için( ne zaman uyanıp ne zaman uyanacağımızı belirleyen biyolojik saat) gece-gündüz karmaşası yaşamaları çok normaldir. Buna yardımcı olmak için gündüz uykularını aydınlıkta, gece uykularını loş ve karanlık ortamda yapabilirisiniz.
Gece ve gündüz ayrımını yapmasına yardımcı olmak için gündüz uykularının uzunluğuna dikkat edin. Gerekirse uyandırmanız hem uzun süre aç kalmasını önler hem de gece daha uzun uyumasını sağlar.
Uyku zamanlarında kundaklamak ilk 4 aylık süreçte bebekleri rahatlatır, onlara güven hissi verir ve istem dışı el kol hareketlerini engelleyeceği için bebeğin uykusunun uzun sürmesine yardımcı olur.
Biberonla beslenen bebeklere emzik verilebilir. Emzik hem emme ihtiyacını karşılar hem de uykularını uzatır ancak her bebek emziği alacak diye bir kaide yoktur. Almak istemezse de zorlamayın.
Bebeğinizi sürekli sessiz bir ortamda uyutmak her zaman mümkün olmayacaktır. Dışarıdan gelen sesler, misafirler yada evde bir kardeş olması vb sebeplerden ötürü uyku zamanlarında Beyaz Gürültü (White Noise) denilen anne karnındaki ses titreşimlerine benzer seslerin kullanılması uyku sürelerini uzatıp, dış faktörlerin etkisini azaltacaktır.
Bebeğinizin olduğu kadar sizin de dinlenmeye ve güç toplamaya ihtiyacınız olduğundan, onun gündüz uykularında siz de şekerlemeler yapmaya özen gösterin.

(2 puan) tarafından
Teşekkür ederim  kesinlikle kundak yapıcam bu saatten sonra
0 oy
(2,899 puan) tarafından
Kızım 3 ay boyunca gece gündüz kucağımda uyudu

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 185 göst.
25 Mart 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yasemin Uzunkaya (607 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 239 göst.
14 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Prensesannesiiiiii (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 1,963 göst.
22 Şubat 2019 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bir Prens Annesi (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 247 göst.
19 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sevilay Erarslan Kök (168 puan) tarafından soruldu
...