0 oy
449 göst.
Profil image Ek gıda & Beslenme kategorisinde (2,520 puan) tarafından

Yumurta beyazi, domates gibi besinleri deneyip, alerjik reaksiyon olmayinca bebegine veren var mi merak ediyorum. Bazi forumlarda ve sitelerde test edilerek verilebilecegini okudum. Nitekim ceviz gibi kuruyemislerin de aslinda 1 yasindan sonra verilmesi gerektigini yazan Gurme Bebek Menuleri gibi uygulamalarin kahvaltilik tatiflerinde de 6.aydan itibaren cevizi goruyoruz. Yine ayni uygulamada şu ifadeler yer aliyor:


image


Peki ayni mantigi diger besinler icin de dusunmek cok mu mantiksiz olur? Yani bebegimiz alerjik bir bunyeye sahip degilse simdiden domates vs tattirabilir miyiz? 

Not: "Acelen ne, vakti gelince verirsin." Gibi dusuncesi olan anneler zahmet edip yorum atmasin. Belki veririm belki vermem, bunun kararini henuz vermedim. Sadece kamuoyu yoklamasi yapiyorum o kadar :) <3

Bebek Ayı 9+8

6 Cevaplar

0 oy
(1,130 puan) tarafından
Canim çok bilgim yok ek gidaya yeni basliyorum daha cevremde ek gidaya gecenlerede hep sorarim ne verdiniz nasil verdiniz diye.bi ablam dediki oglum en cok domates suyu severdi surekli suyunu emerdi dedi.

dedim ki abla 1 yasina kadar yasak.dediki biz herseyi verdik biseyde olmadi cok olacak vermeyim etmeyim dedikce o cocuga oluyo dedi.

Konusmamizi soyleyim dedim :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
Anladim canim :) evet bu konuda yaklasimlar degisiyor burdaki anneler arasinda bile. Kimi çok kati, kimi cok gevsek. Ben biraz arada bir yerdeyim. Simdiye kadar hep ayi ayina gittim, hep not aldim ne verdim ne zaman verdim. Ama buyudukce biraz daha esnek dusunmeye basladim. 1 yasinda direk ev yemekleri yemesi beklenemeyecegi icin simdiden az az hazirliyorum kizimi. Bu konuda da kim ne yapmis merak ettim acikcasi.  Cogu kisi doktoruna danisarak hareket ettigi icin belki deneyen vardir dedim :)
(1,130 puan) tarafından
Iyi olmus canim ben yeni baslayinca cok seyde fikrim yok belki yazanlar olur.ama cevremde de hep duyuyorum benim yasak diye okudugum seyleri verenler var bende bilmiyorum valla yogurtla basladim ben onda bile acemi olunca her yerine bakip duruyorum alerjen bisey varki diye daha alisamadim :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
Allah kolaylik versin canim, ilk acemilik cok heycanli oluyor :) sen nasil ilerlemeyi dusunuyorsun peki merak ettim :)
(1,130 puan) tarafından
Benim oglum sadece mama yedigi icin doktoru 4 aylik baslayabilirsin dedi.su anda 4 bucuk aylik kendim bebek biskuvisi yaptim 3 gun yedi.3 gun yogurt yedirdim.bundan sonraki nasil oluyo bakacam 3 gun 3 gun gidecem ama hem heyecanli hem endise verici valla korkuyom bisey olacak diye :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
Olmaz insallah :) evet hala cok heycanli ve korkutucu aslında. Cesit cesit yemek yapiyorum heycanla, yemeyince uzuluyor insan :) eline veriyorum yesin diye, buyuk isirip oguruyor bu seferde :D
Oyle boyle hepimiz ilerliyoruz bakalim. Cevaplarin icin cok tesekkurler ♡
(1,130 puan) tarafından
Yaaa her ayın bi guzelligi var :)  rica ederim :)
-Reklam-
0 oy
(1,558 puan) tarafından
Normalde benim kızım yumurta yemiyo bende kahwaltıda kendimize yaptığımız omletten tatdırırım yani beyazıda oluyo içinde ama şükür bişey olmadı bu arada bebegim 6 ay 10 günlük
Profil image (2,520 puan) tarafından
Iste ben de bundan bahsediyorum, demek ki deneyip ona gore hareket edilebilir.
0 oy
(42 puan) tarafından
Ben verdim. Yumurta beyazını 9. Aydan sonra, salçayı 10. Aydan sonra, çığ domatesi 11. Aydan sonra verdim. Cevizi 7. Aydan beri veriyorum robottan geçirip. Kivi ve çilek de yaşından önce yedi. Alerjik çocuk kendini belli ediyor diye düşünüyorum. Kızım da beni emdiği zamanlarda da yediklerime bağlı olarak hicbir rahatsızlığı olmadığı için çok hassas ve alerjik bir bebek olmadığını düşünüyorum. Gerçekten de beslenmesine bağlı olarak hicbir sorun yaşamadı. 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Tam benim dusunce tarzimda ilerlemissiniz canim. Dedigim gibi,verir miyim vermez miyim bilmiyorum. Ama kontrollu bir sekilde ilerleyince sorun olmaz heralde diye dusunuyordum ki yorum yazmissin :)
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Ben ceviz de vermiyorum. Acelen ne diyenler yazmasin demissin ama sahsen benim gercekten acelem yok :)) zaman o kadar cabuk geciyor ki goz acip kapayincaya kadar yasina gelecek zaten. O zamana kadar verecek bir suru yiyecek var
Profil image (2,520 puan) tarafından
Burda olay aslinda yenecek besin azligi degil, yenmesi icin beklenen besinlerin bekleme suresinin mantikli olup olmadigi, bu surenin test edilerek one cekilip cekilemeyecegi.
0 oy
(141 puan) tarafından
Canım ben oğluma dikkat ederek veriyorum ama benim babam mesela doğduğu andan itibaren inek sütüyle büyümüş babaannemin sütü gelmemiş bunun gibi bir sürü örnek var geçmişte ne bulurlarsa yediriyorlarmış cahillik de varmış yokluk da
Profil image (2,520 puan) tarafından
Oyle canim, gecmisle gunumuz cok farkli tabi.
0 oy
(296 puan) tarafından
Diğerlerini denemedim ama cevizi 8 aylıktan itiberen rondodan geçirip kahvaltılarında veriyorum çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet canim cevizi ben de veriyorum. Dedigim gibi, ben sadece digerlerini de ayni mantikla deneyen var mı merak ettim.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 542 göst.
2 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde eymen06 (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 511 göst.
7 Ocak 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 270 göst.
1 Eylül 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 179 göst.
...