0 oy
471 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (47 puan) tarafından
Bebeğim emiyor çok sukur ek gidaya basladim geçen ay ,Ben ona ozel corbalar ,püreler yaptim  hepsini reddetti .asla rahat kahvalti ve yemek yiyemiyorduk .esim cok israr etti sofralarda kucagimiza almaya basladik.biz kendi tabagimiza tuz atiyoruz ona yemeklerin suyundan pisirirken ayiriyorum sofrada tavuk suyu ,yogurt corbasi hepsini yiyor .kahvaltida minik ekmege peynir kucuk koyuyoruz damagiyla eziyor .menemene batiyoruz ekmegi yiyor.sizce dogrumu yapyrz ?

7 Cevaplar

+3 oy
(205 puan) tarafından
Eger alerji yapmıyorsa ve kabız olmuyorsa çok kasmamak gerek belki  bu cevaba linç alabilirim fakat hiç bi anne çocugunun kötülüğü nü istemez siz takip edin herhangi bir yan etkisi olmuyor sa yiyebilir 
tarafından
Haha ederler. Ben 8aylık normal herşeye yavaş yavaş başladım. 5,5aylık ek gıdaya geçtik püre yemez oldu zaten iğreniyor. Yemeklerimize çok tuz atmam. 10aylık oldu bir sorun olmadı. 8.ay domates ve salça serbest oluyor.
-Reklam-
+1 oy
Profil image (1,127 puan) tarafından

Menemen için erken bence.

Ama benim bebeğimde yoğurt çorbası yer yaptığım zaman. Tereyağı ve yoğurdu kendimiz yapıyoruz, nanesini kendim kurutuyorum. Temiz su ile yapıyorum.

Bebek salcalari var onu yapabilirsiniz kapya biberden illa kendi yemeginizden yediriyorsaniz. Ama gerektiği kadar uzak tutmanızda fayda var yine de :)

0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim valla biraz erken bence. Biz 9 ayligiz ben yeni yeni azicik salca falan koymaya basladim bazi yemeklere ama onda bile tereddüt yasiyorum (gerçi kizim bu aralar gene yememeye basladi). Sofra yemekleri icin 7 ayin erken oldugunu dusunuyorum. Siz zaten vermissiniz ama, tadini almistir, artik ona ayri yaptiklarindan yer mi bilemiyorum. 
0 oy
(1,296 puan) tarafından
Belki kızanlar olacak bana ama. Benim oğlum 8.5 aylık ve onun yiyebileceği ne varsa hepsini denedim ve asla yediremedim. Ek gıdaya henüz geçemedik. Artık bende biz ne yiyorsak veriyorum önüne döke saça taklit ede ede yemeye çalışıyor. Salçaymış tuzmuş çok önemsemiyorum artık yeter ki yesin modundayım. 
0 oy
(1,558 puan) tarafından
Benimkide 6 buçuk aylık bizde öleyiz canım
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Valla alerjisi yoksa devam edin tuz ayarını ii yapın bide yumurtanın beyazını yiyemezler istersen sarisiyla yap menemeni için rahat olsun 
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Valla ben ek gidada hiç kasmadim ne varsa yedirdim. Zaten 6 aylık olunca desteksiz oturmaya başlamıştı bende yer sofrası yapıp oturtuyordum , mutfaktayken mana sandalyesine oturtuyorum. Şükür hiç yemek seçmiyor herşeyi yiyor. Çocuklara yedirmekte zorlanilacak ne varsa yedirdim hiç reddetmedi. Koy önüne kendisi uzanmaya çalışsin. Domates için erken benimki yaşına girdi domates verdim yüzü kızardı.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 114 göst.
0 oy
4 cevap 201 göst.
14 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Suzan01 (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 187 göst.
3 Haziran 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ulubey (670 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 370 göst.
18 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Smye4 (47 puan) tarafından soruldu
...