0 oy
529 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (57 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba benim oğlum bugün 10 ayını doldurdu hala emeklemiyor bu normal mi dönüyor falan ama hiç emeklemiyor?
Bebek Ayı 10

3 Cevaplar

0 oy
(237 puan) tarafından
Donuyor ama kenar da mi gitmiyor canim
-Reklam-
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Biraz tesvik et canim. Sen de yere yat onunla, beraber emekleme pozisyonunda durun. Onune sevdigi seyleri koy, onlara uzansin.
Profil image (394 puan) tarafından
Çok haklısın canım. Kız kardeşim yurutece koyup önüne çizgi flim açarken ben bebegimle vakit geçirdim yani yere yorgan serdim 5 .ayından beri yerde oyalandi agladiginda bile almadim kucaga önüne oyuncak koydum bazen birlikte oynadık ve yeri geldi tualete gidecek vakit bulamadim bebegimin ismi ağlak bebek oldu :) tabi sonra alistikca mutlu oldu. Yerde durdukça merak duygusu gelişti merak duygusu geliştikçe ogrenmeyede açık oldu onun için ulaşılmaz şeyler artık ulaşabilir oldu ulasabilir oldukça daha çok zevk alırdı ınanirmisin sif emeklemeyi öğretmek için birlikte kas guclenme çalışması bile yaptık hatta her yere emekleyerek gittim siff beni görsün diye şimdi 9 .ay yeni bitti yürüme arkadaşı ile evi geziyor :)
(5,307 puan) tarafından
Hah canim agzina saglik ne guzel soylemissin ulasilamaz ulasilabilir oldu diye. Benim oglum aslinda cok kucakci bir cocuk. Allah biliyor ben de cok inat etmedim cok tasidim, hala da tasirim. Ama begense de begenmese de kucuklugunden beri her gun yere yorgan serip koydum. 3-4 aylikken yuzustu durmaktan hic hoslanmazdi ama birlikte dururduk oyle. Sonra zamanla biseylere uzanabildigini farketti ve yuzustu durmak cazip geldi. 7 aylikken iyice surunuyordu, uzaktaki oyuncaklara ulasabiliyor olmak cok hosuna gitti. 8.ayda emekledi. Belki daha az kucakci olsa daha erken emekleyecekti. Simdi nerdeyse 9 aylik, pesinde kosmaktan yoruldum :) artik hep ayakta durmak istiyor, ellerinden tutunca butun evi yuruyerek dolaniyor. Biraz daha dengeli olunca yurume arkadasi alacagim. O yurutecler anneye cok rahatlik ama bebegin gelisimini geriletiyor, zaten doktorumuz da kesinlikle kullanmamamiz konusunda uyardi. Aynen senin gibi ben de tum vaktimi oglumla gecirdigim icin cok mutluyum, gelisimine cok katkisi oldu
Profil image (394 puan) tarafından
Evet evde yurutecte var abimden kalma ama alistirmadigim için ve koymadığım için degisik geliyor kendini bir kapana kapanmiş gibi hissediyor yurutec onun oyuncağı oldu yurutec onu gezdirecegine o yuruteci gezdiriyor.
Bebekler nasıl olsa gezebiliyorum istediğim yere kolayca yurutec ile ulaşabiliyorum hâvâsına girip ona alisiyorlar.
Annelerde agladiklari zaman hah biraz dinleneyim diyerek koyuveriyor.

Tam 9 ay olduğu gün aldım ben yürüme arkadaşını herkes ne gerek var dedi .

Ama o onu ayaklandirdi önce oyuncaklar dikkatini çekti dizlerini kırıp tutunup oyuncaklarla oynadı 1 hafta içerisinde kaslarını güçlendirdi yürüme arkadaşının on tarafını tutup ayağa kalktı bende yanlarına yastık koydum düşerse kafası vurursa korkar ve heveslenmez diye bi süre sonra yastıkları çektim çevresinden.

Şimdi tutunup yuruyebiliyor.

Sonra yürüme arkadaşının arka tarafı dikkatini çekti kullanım amacını anladı biraz hızlı gidiyor ama yürütebiliyor onu .
(57 puan) tarafından
Denedim ama kesinlikle oralı olmuyor ağlamaya başlıyor kaldır beni diye
Profil image (394 puan) tarafından
Canım iri bebekse ondan olabilir .
Ortalamanın uzerindeyse kg su
(57 puan) tarafından
Hayır değil zayıf kilolu değil
0 oy
(521 puan) tarafından
Canım bazı bebekler hiç emeklemeden direk yürüyormuş. Belki öyle olucaktır. Hemen kusurmuş gibi görüp üzülme. Mesela ben kendim hiç emeklememişim. 
(57 puan) tarafından
Umarım öyle olur merak ettim sadece teşekkür ederim cevabın için

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 367 göst.
1 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ddmm (185 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 59 göst.
1 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ddmm (185 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 181 göst.
14 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bsnm (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 257 göst.
18 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde G16bebek (22 puan) tarafından soruldu
...