+1 oy
498 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (6 puan) tarafından
Kızlar selam, 

Doktorumuzun önerisiyle, ogluma 5. Ayda, yani 1 ay önce ek gıdaya başladık. Yogurt, sebzelerden patates,havuc, kabak; meyvelerden elma, armut, muz ve avokado denedik 3 gun kurali ile. Tarhana corbasina da basladik 3 gundur, meyveleri de yogurda karistirip vermeye basladim. Doktorumuz bunlarin hepsinden her gun maksimum birer kahve fincani ölçüsünde vermemiz gerektigini soyledi. Bildigim kadariyla 6 aylik bir bebege 2 ögün, toplamda da 2 cay bardagi kadar ek gida verilmeli. Yumurta sarisi ve peynirle kahvaltiya da baslayabilirsiniz dedi.

Ancak anlamadigim birsey var, kahvalti, yogurt, sebze,meyve ve corbanin hepsini ayni gun icinde 2 ogune nasil sigdiracagiz?

Corba vermeye basladigimiz icin artik ekstra sebze puresi vermemize gerek yok sanirim degil mi? Sonucta corba alternatifi olarak da sebze corbasi yapacagiz zaten.. yine de 2 ogun olarak ne verebilirim kafam cok karisik, ornek bir menu olsa daha kolay olabilirdi... internette de bulamadim menu olarak, sizin onerileriniz nelerdir? 
Bebek Ayı 6

2 Cevaplar

0 oy
(214 puan) tarafından
6 aylığız 

sebze püresi asla sevmedi  tarhana çorbası veriyorum içine havuç pırasa soğan sarımsak maydanoz kereviz gibi sebzeler atıyorum sadece öyle yiyor.. zaten onu da çok yemiyor yoğurdu arkasından devam ediyorum onu seviyor tok olsada genelde yiyor. akşam da meyve veriyorum. Gün boyu toplamda 1 çay bardağı yiyor. sende bir gün tarhana ertesi gün yoğurt çorbası diğer gün başka bir sebzeli yemek yapıp devam edebilirsin aynı gün tüm besin maddelerini yemesi mümkün değil kendimizden düşünelim yiyemeyiz  hepsini yesin diye de ne bulduysa atalım mantığı olmaz.. yine meyveyi her gün bir çeşit veriyorum. dün eşme yedik bugün muz.. 
(6 puan) tarafından
Bence de hepsini ayni gun yemesi imkansiz. Sonucta bunlar ek gida, bu ayda ana ögunu hala anne sutu olmali. Doktorumuz hepsinden kahve fincani kadar demisti. Gerci 4 kahve fincani 2 cay bardagi ediyor yani 4 kerede farkli cesitler verilebilir belki ama isin icine bir de kahvalti girince iyice kafam karisti. Cok tesekkurler cevabiniz icin
(214 puan) tarafından
kahvaltı olayını bende anlamadım henüz :D henüz ek gıdaya yeni başlayan bebeğe ne kahvaltısı anlamıyorum.. hala 2 öğün veriyorum sabah emdikten snra çorba sebze yoğurt tarzı akşam yemeği sırasında meyve... toplamda 1 çay bardağını anca yiyor benim bebeğim sizinki maşaAllah yine yiyormuş.
(6 puan) tarafından
Daha biz de kahvaltiya baslamadik henuz :) tarhana corbasinin da bugun 3. Gunuydu yani 1 corba kasigi kadar verdim. Meyveli yogurt ve sebze puresini tam olarak verdim sadece, yoksa hepsini ayni gun versem yiyebilecegini sanmiyorum, ya da tamamen doyup anne sutunu istemez galiba Allah korusun
-Reklam-
0 oy
(1,279 puan) tarafından
Dediğin şeylerin hepsini aynı gün vermek imkansız yani canım çorba zaten sebzeyle yapılıyor ayrı olarak sebze falan yazmışsın ama anlamadım :) oğlum 8 bucuk aylık oldu. Kahvalti, çorba, meyve veriyorum. Bazen de yoğurt. yeme durumuna göre yani :)
(214 puan) tarafından
kahvaltıda ne veriyorsun canım. şu kahvaltı işi nasıl oluyor   benim bebeğim 6 aylık sabah emer 1 saat snra ek gıda birde akşam yarı aç yarı tokken 2.gıda günü tamamlıyoruz
(6 puan) tarafından
Sebzeyi pure olarak veriyoruz ya baslangicta, onu soylemek istedim :) zaten corbanin da ondan pek farki yok, biraz daha sulu hali, haklisin:))
(1,279 puan) tarafından
Şuan daha erken canım ya zamanla herşeyi vermeye başladım bende. İlkten sadece peynir yumurta veriyordum. Şuan yumurta sarısını tereyağlı pişirip veriyorum. Tahin pekmez vermeye başladım :) ıhlamur falan yapınca ekmegi onunla ıslatıp minik minik veriyorum çok hoşuna gidiyor :) pankek denedim birgün onu da sevdi baya :)
(1,279 puan) tarafından
Bende hepsini ayrı ayrı vermek diye anladım ya canım kusura bakma :))
(6 puan) tarafından
Peynir olarak lor ya da labne mi verdiniz yoksa herhangi bir peyniri suda bekletip tuzunu alarak mi?
(1,279 puan) tarafından
Tuzsuz süzme peynir veriyorum normalde . Bazen kendim sütten de yapıyorum lor olarak
(6 puan) tarafından
Hmm tamam cok tesekkur ederim kafamda olusmaya basladi ek gida olayi sanirim :))
(1,279 puan) tarafından
İlk zamanlar öyle oluyor canım ister istemez ya sonradan kendiliğinden alışıyorsun merak etme :))
(214 puan) tarafından
benim kızım sebze püresi sevmedi ya bir aydır yemiyor kesinlikle :/ bende bugün pirinç pişirdim biraz blenderla kıvam aldırdım yoğurt attım pişirdim üstüne çok az nane tereyağı. güzel yedi... köfte fln da versem yiyecek. 7 ye girmek üzere zaten.. kereviz li havuçlu köfteler yaptım ileride vermeyi düşünüyorum mamaları sevmiyor asla.ev tarhanası da verdim
(1,279 puan) tarafından
Püre zaten alerjisi olup olmadigina bakmak için canım. Püre sevmese de bişey olmaz zaten çorba veriliyor. Oh mis gibi yesin afiyet şifa olsun yavruya :)
(214 puan) tarafından
Amin canm bnm :=

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 193 göst.
0 oy
1 cevap 372 göst.
15 Kasım 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde 1prens1prenses Anasi (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 207 göst.
23 Şubat 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Asel66 (828 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 275 göst.
3 Şubat 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Bal Kız Ela☘️ (76 puan) tarafından soruldu
...