0 oy
290 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (344 puan) tarafından
Merhaba anneler bebeği 6/7 aylık olup ek gıdaya yeni geçenler nelerin tadımlarını yaptınız,nelerin tadımlarını yaptıracaksınız. Nasıl bir menü hazırlıyorsunuz sabah öğle akşam mı, sabah akşam mı? Üç gün kuralına uyuyor musunuz?Öneri ve tavsiyelerinizi alayım. Hem benim hemde benim gibi olanlar için. Bende kendimce bişeyler yapıyorum sizler neler yapıyorsunuz?

8 Cevaplar

0 oy
(896 puan) tarafından
Ben ilk 3 gün yoğurt verdim ilk gün 1 tatlı kaşığı 2.gün 1.5 tatlı kaşığı 3. 2 tatlı kaşığı sonra 3 gün patates verdim 3 gün havuç sonra pırasa verdim ama sade değil paptes e havucu denediği için 3ünğ karışık çorba yaptım 3 gün sonra kabak vs öyle gitti çok şükür alerjisi olmadı :) zeytinyağı koymayı da unutma :) 
-Reklam-
0 oy
(170 puan) tarafından
Öğün olarak vermiyorum tadim yaptiriyorum 3 gun kuraliyla cay kasigi tatli kasigi yemek kasigi seklinde. 3 gun sebze denedim hepsini tek tek 3gun.. patates havuç balkabagi, 3 gun meyve denedim elma armut yarinda Avakado.. 
0 oy
(680 puan) tarafından
Kahvaltıda lor peyniri yumurta sarısı pekmez verdim ama sürekli değil. Kabak patates bal kabağı havuç yoğurt  tel şehriye tavuk  bunlardan çorba verdim. Yoğurt verdim hepsini 3 gün denedim tabii. Yarın 7 aylık olacak. Tabi oğlum sevmiyor zorla veriyorum o başka. Meyvelerden muz avakado elma verdim hiç birini sevmedi. Ağzını kilitliyor. Bu saydıklarımdan sadece çorba yiyor severek. Ha bir de sarımsak koyuyorum arada. Mesala bugün kabak patates tel şehriye tavuk sarımsak koydum az az hepsinden çorba yaptım.yedireceğim .
Profil image (344 puan) tarafından
Yumurta sarısı lor peynir ve pekmez bunları ilk olarak ne kadar miktarda verdiniz daha sonra nasıl artırdınız
0 oy
(792 puan) tarafından
Bende 1 gün sonra başlıycam yoğurtla başlamayı düşünüyorum 
0 oy
tarafından
Üç gün kuralı ile ilerliyorum. İlk üç gün yoğurt verdim sonra sebzeleri geçtim patates havuç balkabağı Semizotu pırasa kabak brokoli şeklinde ilk her şeyi tek sonra ikili verdim. Ardından meyvelere geçtim elma armut Ayva muz Avakado gün kurusu şekilde yine ilk tek tek sonra kaşık maması olarak (yulaf unu ile) sonra ikili meyve olarak verdim. Labne lor yapıyorum onları tattırdım yumurta sarısı verdim o alerji yaptı kestik onu. Şuan kıyma veriyorum kuzu Kıyması. Her tadım bitince artık onlarla çorba püre yapıyorum mesela sabah Labne lor muz ya da her hangi meyve sebze karıştırıyorum. Öğlen çorba ya da püre akşam meyve veriyorum genelde bu şekilde 
0 oy
(1,558 puan) tarafından
Hiç kurula uymadım kahwaltıda tadım yaptırıyorum ben yerken onada yediriyorum biraz tahin pekmez ekmek patarıp weriyorum biraz tereyagı ekmek patırıyorum weriyom biraz peynir öle tadım şeklinde weriyorum. Öglenden sonra çorba yaparım onu yediririm bazen yarım bazen Bi kase yer akşamda muhallebi bu kadar canım bebegim 6 buçuk aylık aradada yogurt yediririm. Yada yoğurt çorbası yaparım 
0 oy
Profil image (344 puan) tarafından
Bende yoğurdu günlük veriyorum çok seviyor yoğurdu. Meyve püresi yapıyorum bugün ilkdefa ceviz kattım meyvesine. Bu hafta da yumurta sarısı,pekmez peynir bunları denicem ilk defa. Bu akşam da et haşlayayım iyice ezip tattırayım diyorum hem kendi haşlama suyu ile hemde zeytin yağı ile yumulatırım. . Doktor sabah ayrı öğle ayrı akşam ayrı ver deyince ben de kafam karıştı iyice neyi ne zaman vereceğim şaşırdım bir de bulguru pirinci böyle çorbalarına.  katayım diyorum ama çorbaları genelde ezip verdiğim için ya da  blendır ile  püre  haline getirdiğim için pirinci bulguru nasıl onların içine katacağım anlayamadım ayrımı haşlasam beraber mi başlasam bilemedim. Bir de püreleri böyle başta öğürerek yok sonradan alışıyor. Pekmezi de sulandırıp meyve suyu şeklinde yemeklerin yanında mı versem yoksa kahvaltıda sade mi versem bilemedim

 

Denediklerim:

 Patates ,havuç, balkabağı, çok az miktarda soğan, sarımsak, elma, armut, muz, avokado, ceviz, irmik, yoğurt, mercimek,kuşkonmaz brokoli bu son ikisi benim vazgeçilmezimdir. 

Deneyeceklerim:

 Yeşil fasulye 

yumurta sarısı

 pekmez 

erişte

Ve daha aklıma gelmeyenler
0 oy
Profil image (344 puan) tarafından
Vallahi işin doğrusu ben de ilk hafta uyudum kurala daha sonra iki güne indirdim daha sonra da bir güne indirdim çünkü baktım çocuk zaten öyle alerjik bir çocuk değil sadece yumurta sarısının 3 gün deneyeceğim ve alerji yapma ihtimali yüksek olanları.

İlgili bir soru bulunamadı

...