0 oy
151 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (102 puan) tarafından
Kizlar istahsiz zayif ne versem begenmiyor .. bebeginizin tadini begendigi corba varsa bna fikir verirmisiniz

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim benim kizim mantar ve tel sehriye corbasini begeniyor en cok. 

Mantar corbasi:  mantarlari kucukce dograyip haslaiyorum. Y.sarisi + 1 y.kasigi tam bugday unu + 1 y.kasigi yogurtla hazirlanan terbiyeye haslanmakta olan mantar suyundan ilave edip karistirarak corbaya dokuyorum. Tereyag da ekliyorum lezzetli olsun diye. Istersen minicik tuz da atabilirsin. Kizim yogurdu sevdigi icin yogurtlu corbalari da seviyor.

Tel sehriye klasik aslinda: biraz tereyaginda 1 tatli kasigi tam buğday ununu ve azicik salcayi kavurup ilikli kemik suyu veya tavuk suyu koyuyorum. Kaynayinca tel sehriyeleri ekleyip yumusayana kadar pisiriyorum. 
(102 puan) tarafından
Tesekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
(20 puan) tarafından
Benim kızım da iki çorba yiyor nerdeyse diğerlerini sevmiyor pek.birincisi un çorbası deriz biz onu seviyor.tam buğday unundan 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla kavuruyorum içine cay kaşığının ucuyla ev salçası koyuyorum biraz tavuk suyu veya et suyu koyup yoksa su ile de olur mama kıvamında pişirip yediriyorum,yanında yoğurt ile cok seviyor.

Ev yoğurdunun icine yumurta tel şehriye et suyu yada tavuk suyu koyup pişiyorum onu da çok seviyor,tel şehriyeyi genelde her çorbada veriyorum.once lutfen bebeğine dokunur mu diye dene ondan sonra ver bunları,insallah sever ve yer.
(20 puan) tarafından
Birde evde bebe biskuvisi yaptım,hurma kayısı,kuru erik ve kuru üzümü haşlayıp pure haline getirdim biraz sulu şekilde yaptim,bebe biskuvisi ve bu pireden karıştırıyorum onu da severek yiyor.insallah sana da faydası olur
(102 puan) tarafından
Tesekkür ederim canım
(20 puan) tarafından
Estağfirullah,rica ederim

İlgili sorular

...