0 oy
425 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (389 puan) tarafından

Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem buyuruyorlar ki:

Şüphesiz ki Allah (Azze ve Celle) yolculuk halinde bulunan kimseden orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Hamileden ve süt emziren kadından da orucu kaldırmıştır.”
(Ebu Davud, Savm: 44, Tirmizi, Savm: 21; İbni Mâce Sıyam: 12)

Hamile hanımlar ve bebeğini emziren anneler, oruç tutmaya dayanamıyorlarsa, Ramazan ayı içinde oruç tutmazlar. Ramazan’dan sonra uygun bir zamanda tutamadıkları oruçlarını sıraya uymaya gerek duymadan kaza ederler.

1 cevap

+2 oy
(11 puan) tarafından
Canm bebegim 2 gun sonra 2 aylik olacak insallah. Ben nedense orucu tutmasam diye hic geciremiyorum icimden vicdanim rahat etmiyor ama Allah kimsenin kaldiramayacagi yuku vermez benim 2 gun kaza orucim vardi ve 2 gundur tutuyorum sutum yetmez diye de cok korktum aksam va sahurda iyice doyurdum karnimi sukur Allaha o gucu de bslebeklerin rizkini da verir. Sizde 2 yada 3 gun tutun eger sutunuz azaldi bebeginiz doymadiysa sonra tutmayin sutum olmaz deyip tutmamak yaniltabilir Allah guc versin simdiden hayirli ramazanlar bide ramaznin sevabi hicbir kazada ve zamanda yoktur unutmayin
(1,455 puan) tarafından
Cok güzel yazmissin canim insan denemeden karar vermemeli bence. Once kendimizi denemek en güzeli ona gore hareket etmek gerekir.
Profil image (521 puan) tarafından
Konuyu çok  güzel  özetlemişsin  gerçekten.  2. Çocuğumu  büyütüyorum  hamileliklerimde de emzirdme donemlerimde de hep tuttum bir sıkıntı  da yaşamadım.  Her bunye bir değildir.  Eltim tutamiyor mesela denedi kan sekeri cok düşüyor  ne kadar sahurda iyi yese  de. Ama beni pek etkilemiyor .  Evet rabbimiz bizlere böyle  bor kolaylık  sağlamış  ama denemeden de ben tutmayayim dememek lazim. Hem ramazanin bereketi bambaska. Sabrı  daha kolay bana sonra tutmak daha zor gelir gibi geliyor.
(11 puan) tarafından
Evet canm aynen yani insanin gucunu asiyorsa zaten Rabbim kolayini vermis denemek lazim ama
(11 puan) tarafından
Bende bu 2. Cocugum ilkinde hamileydim ve ramazanin bitmesine 4 gun kala dogdu dogum zamanim olmasina ragmen tuttum sukur cunku gucum yetiyordu hamdolsun denedim yapabildim
(11 puan) tarafından
Sagol canm aynen oyle
-Reklam-

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 667 göst.
0 oy
18 cevap 980 göst.
12 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Angel24 (341 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 383 göst.
18 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ❥❥❥꧁UykucuBal꧂❥❥❥ (1,209 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 158 göst.
22 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Smybnymn (4 puan) tarafından soruldu
...