0 oy
372 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (140 puan) tarafından
Oğlum 7 aylık ve inek sütüne alerjisi var kahvaltıda ne verebilirim yumurta yiyor sarısı başka ne verebilirim ??

3 Cevaplar

0 oy
(613 puan) tarafından
Doktorun listesine uyarak azcık derisi soyulmuş zeytin ve 1 çay kaşığını geçmeyecek kadar pekmez veriyorum. İlk verecekseniz ikisinin de miktarı çok çok az olmalı ve bildiğiniz gibi 3 gün kuralına da dikkat :) 
(140 puan) tarafından
Bana doktor liste vermedi yaa çünkü gidemiyorum doktora ;(
(613 puan) tarafından
5.5 aylıkken gittiğimde vermişti, orada yoğurt tadımı yapacaktık ben de ona gidemedim. Sebzeler öğlen, meyveler akşamüstü demişti ama be günde 1 kez sadece öğlen veriyorum. Verdiği liste de bitti, telefonda iletişim kuruyoruz ama yoğundur diye şu sıralar yazamadım.(7.5 aylık şimdi) benim sorunum da kalsiyumu nasıl takviye etmeliyim, beni emmeyi tamamen bıraktı.
-Reklam-
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Canim yumurta sarisini sebzelerle cesitlendirebilirsin. Kizim en cok habuclu ve kabakli omleti seviyor. Ispanakli, patatesli ve mantarli da yaptim. Dereotu ya da maydonoz da ekliyorum bazen. Salatalik da verebilirsin. Tahine alerjisi var mi olur mu bilmiyorum ama ben ara ara tahin pekmeze ekmek batirip veriyorum.
(680 puan) tarafından
Benimki de 7 aylık ama sadece bir çay kaşığı yumurta sarısı veiryorum birazda pekmez o da zorla.bu saydıklarınıda vermek isterim de dişi yok nasıl yiyor boğulmaz mı omletle???
Profil image (2,520 puan) tarafından
Yok canim bogulmaz zaten yumusak oluyor. Kabakla basla istersen en yumusagi o. Ceyrek kadar kabagi rendeleyip hasliyorum. Suyunu cekince tereyag ekleyip y.sarisi dereotu vs koyarak pisiriyorum. Yumusacik oluyor.
0 oy
(3 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Ben kızıma kahvaltıda  yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tane bebek bisküvisi 1 tatlı kaşığı da labne ekleyerek yediriyorum. 
(49 puan) tarafından
Labne demişsiniz ama süt alerjisi etkilemiyor mu
(3 puan) tarafından
Maalesef bunun için birşey diyemicem.  Ben henüz süt vermedim ama yoğurt veya labne yediriyorum
(49 puan) tarafından
Postu açan arkadaş inek sütü alerjisi demiş bizim de var yorumları okudum da yorumunuza o yüzden şaşırdım dikkat etmediniz sanırım olabilir .)
(3 puan) tarafından
Ya evet lütfen kusura bakmayın  detaylı okumamısım

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 149 göst.
0 oy
21 cevap 914 göst.
0 oy
2 cevap 228 göst.
0 oy
4 cevap 184 göst.
...