0 oy
513 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (108 puan) tarafından

Güzel anneler çoğumuz bebeğimizin uykusu konusunda arayışlar içindeyiz, kimimiz doktora danışır, kimimiz uzman görüşü alır, kimimizde kendi kendine çözüm üretmeye çalışır.


Ben oğluma 4 aylıkken doktorumuzun tavsiyesiyle verdim uyku eğitimini, doktorumuz sallama yanına yatır poposuna pış pış yap en fazla 3 gün zorlanırsın ama sonra alışır dedi, evt yaptım zamanla kendi kendine uyumasını sağladım.


Ama gel gelelim diş çıkarma dönemine 7 aylıkken ilk dişlerini çıkardı bi sorun yaşamadım, 8 aylıkken ikinci dişleri çıkmaya başladı huysuzluğu yoktu şükür ama uykuya zor dalardı bazen ağlardı bazen mızıldanırdı.


Bebeğim bugün tam 11 aylık oldu ve ben size 8 aylıktan beri bebeğimi nasıl uyuttuğumu anlatıcam.


Hanımlar bnm bebeğim 6 aylıktan beri sabah 7de uyanır sulandırılmış yoğurdunu içer geri uyur, saat 9 buçuk 10 gibi kalkar.

 Kilit nokta şu bebeğim uykusu geldiği zaman hemen yatırmıyorum yarım saat daha oyalıyorum iyice yorulmasını sağlıyorum.

Mesela bnm oğlum artık günde 1 kez uyuyor öğle saat 1 buçuk uykusu gelir yarım saat daha oyalarım yorarım saat 2de yatırırım  sulandırılmış yoğurdunu veririm.

Zaten iyice yorulduğu uykusu geldiği için biberonu içerken iyice rahatlar hem karnı doyar hemde iyice maymaşır kendi kendine uyur. 



Ek gıda veren anneler mama ve uyku saatini ayarlamanız önemli ek gıda yediyse ve karnı toksa ozaman biberonu kabul etmez ve uyumaz.

Uyku saatine 1 saat kala ek gıdayı veriniz ki bi saat sonra uyuyacağı zaman biberonu kabul etsin. 


Ben artık mama vermiyorum 6 aylıktan beri sulandırılmış yoğrt (ayran) veriyorum. 10 aylık olduğundan beridirde bebek için olan çaylardan veriyorum. Bazen ek gıdayı yedikten hemen sonra uykusu geliyor yoğurdu istemiyor bende onun yerine çay veriyorum.


Umarım yeterince açık ve düzgün anlatabilmişimdir. Sağlıkla büyüsün bebişlerimiz.

2 Cevaplar

0 oy
(25 puan) tarafından
Benim bebeğim 17 günlük sütüm az mama veriyorum bazen mamayı bırakmak istiyorum emziriyorum ama çok ağlıyor sütüm yetmiyor uyjuda şuan sürekli başında olma istiyor emdikten sonra kendi kendine uyumuyor sürekli salliyrz sizce ben bunla nasıl başa cikacam daha ilk bebeğim
(10 puan) tarafından
Canim 4 bucuk aya kadar sabretmek zorundasin bende neler cektim 4 bucuk 5 ayda basladim egitime daha cok kucuk hicbisey yapilmaz
-Reklam-
0 oy
(25 puan) tarafından
Birde siz makamı verdiniz 6 aylık olana kadar
(108 puan) tarafından
Evt cnm bnm sütüm bebeğim 20 günlükken kesildi ne yaptıysam çoğlamadı.

Hem cnm senin bebeğin daha çok çok küçük onu döngüsü şu an için süt uyku şeklinde etrafa ilgiside yok. Peki mama verince içerken uyuyor mu kendi kendine, ki gazı olabilir cnm ondanda uyumaz emerken.
(108 puan) tarafından
Birde cnm bn sütüm varken ne yalan diyim memede uyutuyordum, 10 dk birini 10 dk öbürünü emziriyodum bebeğim zaten emerken dalıyordu uykuya
(25 puan) tarafından
Mama verdiğim zaman sakinlesiyor mesela dün denedim mama vermedim gece ye kadar ağladı uyudu uyandı sürekli ağladı bugün ise mama verdim sakinleşti kendi kendine uyudu üzülüyorum mama veriyorum diye ama napiyim çocuk aç mı kalsın bazen düşünüyorum mamaya mi alisti acaba diye ama karnı tok olunca sakin oluyor sütüm yetse yine sakin olur diyorum yanlış mı düşünüyorum
(108 puan) tarafından
Cnm bnm seni anlıyorum, bebeğin o içinde ne olduğunu bilmediğimiz mamanın yerine anne sütü alsın istiyorsun, ama yetmiyorsa yapacak bişey yok ki bu senin elinde olan bişey değil. Ama sakın pes etme bak cnm bnm sütüm bebeğim 20 günlükken kesildi dediğim gibi yapmadığım yemediğim içmediğim şey kalmadı çünkü ben gurbetteydim, lohusalığımı çok ağır geçirdim annemi çok özlüyordum kaynanam yanımdaydı belki ama keşke çağırmasaydım çünkü insan ister istemez sıkılıyor, ne istediğim gibi uyuyabildim nede kendi istediğim gibi bakamadım oğluma kaynanam beni kızdıran ve strese sokan şeyler yapıyordu, o yüzden gitti sütüm.

Pes etme cnm 10 dk birini 10 dk diğer göğüsinü emzir, baktın ki doymamış mama takviyesi yap, ama her mama öncesi muhakkak ilk emzir. Bebeğinede yazık cnm açlıktan ağlıyor belli ki ondan uyumuyor yanlış anlama seni asla yargılamıyorum ama illa anne sütü alsın diye aç bırakma bebişini.
(25 puan) tarafından
Yok yanlış anlamıyorum bende gurbetteyim annem yanımdaydı gitti bende çok özlüyorum 18gunlik bebeğim hergun ağlıyorum elimde olan bişey değil içimden sürekli ağlamak geliyor

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 260 göst.
15 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ozlem41 (217 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 513 göst.
0 oy
1 cevap 154 göst.
8 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Elizyam (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 288 göst.
...