Güzel anneler çoğumuz bebeğimizin uykusu konusunda arayışlar içindeyiz, kimimiz doktora danışır, kimimiz uzman görüşü alır, kimimizde kendi kendine çözüm üretmeye çalışır.
Ben oğluma 4 aylıkken doktorumuzun tavsiyesiyle verdim uyku eğitimini, doktorumuz sallama yanına yatır poposuna pış pış yap en fazla 3 gün zorlanırsın ama sonra alışır dedi, evt yaptım zamanla kendi kendine uyumasını sağladım.
Ama gel gelelim diş çıkarma dönemine 7 aylıkken ilk dişlerini çıkardı bi sorun yaşamadım, 8 aylıkken ikinci dişleri çıkmaya başladı huysuzluğu yoktu şükür ama uykuya zor dalardı bazen ağlardı bazen mızıldanırdı.
Bebeğim bugün tam 11 aylık oldu ve ben size 8 aylıktan beri bebeğimi nasıl uyuttuğumu anlatıcam.
Hanımlar bnm bebeğim 6 aylıktan beri sabah 7de uyanır sulandırılmış yoğurdunu içer geri uyur, saat 9 buçuk 10 gibi kalkar.
Kilit nokta şu bebeğim uykusu geldiği zaman hemen yatırmıyorum yarım saat daha oyalıyorum iyice yorulmasını sağlıyorum.
Mesela bnm oğlum artık günde 1 kez uyuyor öğle saat 1 buçuk uykusu gelir yarım saat daha oyalarım yorarım saat 2de yatırırım sulandırılmış yoğurdunu veririm.
Zaten iyice yorulduğu uykusu geldiği için biberonu içerken iyice rahatlar hem karnı doyar hemde iyice maymaşır kendi kendine uyur.
Ek gıda veren anneler mama ve uyku saatini ayarlamanız önemli ek gıda yediyse ve karnı toksa ozaman biberonu kabul etmez ve uyumaz.
Uyku saatine 1 saat kala ek gıdayı veriniz ki bi saat sonra uyuyacağı zaman biberonu kabul etsin.
Ben artık mama vermiyorum 6 aylıktan beri sulandırılmış yoğrt (ayran) veriyorum. 10 aylık olduğundan beridirde bebek için olan çaylardan veriyorum. Bazen ek gıdayı yedikten hemen sonra uykusu geliyor yoğurdu istemiyor bende onun yerine çay veriyorum.
Umarım yeterince açık ve düzgün anlatabilmişimdir. Sağlıkla büyüsün bebişlerimiz.