0 oy
344 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (66 puan) tarafından

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,181 puan) tarafından
Mastıt olmuş olabilirsin evet o sütü bebeğine verebilirsin ama her emzirmeden sonra ağrıyan göğsünü iyice sahip boşalt süt birikmesin banyoda masaj yao bol bol emzir geçer 
-Reklam-
0 oy
(224 puan) tarafından
Süt damarın tıkanmış mastit olmadan onu acman gerek. Öncelikle bebeği sık emzir, o göğsünü açken ver. süt az gelip ağlar sen yine de emzir. Iki kova al birinde sicak birinde soğuk su olsun. Once sicak olananin icine havluyu sok göğsüne sar sicakligi gecince  diğer kovaya sok . bu sefer de soğuk kompres yap. Soğuk bir kez yeter. Sonra sıcak komprese devam et. Bunu yaptikltan sonra sutunu sag. Bebeğin her emmesinden sonra a sağ. O göğüsten süt verebilirsin zaten vermen gerekir. Muhtemel cocuk tam bosaltamamis ya da uzun süre uyudu emmediyse damar tikanmistir.
(224 puan) tarafından
Surekli de masaj yap elinle. Banyoda sıcak suyu tut yakma aman . Havlu olayı zor gelirse bu işlemi banyoda yapmaya çalış. Hızlıca gir sicak suyu altına düş başlığını tut memene  masaj yap o göğsü ac.
(66 puan) tarafından
Çok sağol canim ama o göğsüm de süt pek fazla yok sağ göğsüm daha büyük ve daha dolu oluyor sol yumuşacık sütüm pek yok yani
(224 puan) tarafından
Benim de bir göğsümde pek yok diye bebek az emerdi olurdu yine de tıkanıklık. Hatta daha cok o olurdu. Başka bir fikrim yok ne olduğuna dair.
(66 puan) tarafından
Anladim canim çok sağol

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 244 göst.
0 oy
3 cevap 397 göst.
+1 oy
1 cevap 107 göst.
26 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Minamiracrb (628 puan) tarafından soruldu
...