0 oy
1,414 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (34 puan) tarafından
tarafından kapalı
Bayanlar, endişelendiğim nokta şurada normal doğumdan 5 gün sonra kürtaj oldum parça var dediler. Anestezi olmadan kürtaja girdim yarım litreden fazla kan çektiler ve parça çıkardılar. Minicik 2 3 parça .. Ve anormal bir durum gelişti kanlar boşalmaya başladı bilincimi yerinde tutmaya çalıştılar yapan doktorlar 2 üstlerini çağırdı. Bu durumdan sonra aynı gün çıkacağım hastaneden ertesi gün çıkartmak istediler. Uzun lafın kısası bir kaç şey merak ediyorum aslında. 

      Parça kalıp kürtaj olanlar yaşadıkları sıkıntıları anlatabilir mi benimkiler ile aynı mı merak etmekteyim.

      Kürtaj olduktan sonra kanamanın 50 güne kadar sürmesi doğal mı?

    Yumurtalıklarıma baktırmadım, virüsten dolayı gitmekte istemiyorum ama yumurtalık sıkıntısı olanlar kürtajdan sonra ya da doğumdan sonra nasıl anladı ya da ne gibi belirtileri oldu?

      Lohusalık boyunca baldırımda kramp, belimde ve bel yanlarımda şiddetli ağrılar oldu, hayatımda ilk defa şiddetli kabız oldum şimdi onlar geçti ama 30 günden sonra bulanık görme ve şiddetli baş ağrısı,b baş dönmesi göz kararması başladı. uykusuzluktan migrenden falan olabileceğini okudum ama lohusalıkta olması farklıymış sanırım. 

   Lohusalıkta  ve küretaj sonrasında yaşadığınız sorunları paylaşırsanız sevinirim. Ne gibi ilaçlar kullandınız ağrı kesici isal ya da baş ağrısı için..

Şimdiden teşekkürler
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

6 Cevaplar

0 oy
(34 puan) tarafından
Ve bir de sürekli gaz çıkarıyorum çıkardığım gaz vajinama geliyor gibi oluyor hep tuhaf hissediyorum sizede oldu mu
(52 puan) tarafından
Benim de öyle oluyordu canım ama sebebini bende merak ediyorum
(82 puan) tarafından
Normal dogum yaptiysaniz vajinaniz genisledigi icin oluyodur canim
(403 puan) tarafından
Normal doğum sonrasında vajina genişledigi için gaz oluyor aslında bu iyi birşey değil özellikle adet olduğum da oluyor benimde
-Reklam-
0 oy
(427 puan) tarafından
Canım çok geçmiş olsun başıma gelmedi oyle bir şey. Doğumdan sonra kabızlık yaşadım. Saydığin hicbir problemi yaşamadım. Demir takviyesi aldin değil mi. Doktora görün canım yine de sen. 
(34 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Kabız için uğraştım eldiven ve yağ ile hametan sürdüm birşeyler yaptım bağsur olmuştu çünkü senin o kadar çok muydu kabızlığın nasıl geçti
(427 puan) tarafından
Bagsur olmadim canım. Senin kabizligin ondan çok sürmüştür. Benim iki haftada geçti. Demir ilacı mutlaka kullan canım ve doktora da sikayetlerini anlat.
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun kürtajdan sonra en fazla 1 hafta sürer kanama ama sizinki doğum sonrası olduğu için lohusalık la karışmış yine de 50 gün çok fazla normal değil. Mutlaka bir doktora görünmelisiniz. 
(34 puan) tarafından
Evet zaten biraz heyheyliyim:( ama 3 gün falan ölçsem iyi olur en azından
(34 puan) tarafından
Evet oluyor öyle de teşekkürler bilgiler için
(2,175 puan) tarafından
Canım birkaç gün ölç başın ağrıdığında da ölç normalse sonra ölçmeye gerek yok
(34 puan) tarafından
Tamamdır ölçeceğim
(2,175 puan) tarafından
Rica ederim Allah yardımcınız olsun
0 oy
(41 puan) tarafından
Büyük ihtimalle kansızlık var sende kürtaj yapıldı çok kan keybettin üstüne 50 gün kanaman oldu yani doktora görün baş ağrısı bulanık görme vs hepsi kansızlığın belirtisi mutlaka git 
(2,361 puan) tarafından
Eski post...
(576 puan) tarafından
Aa evet yaa dikkat etmemişim :)
0 oy
(199 puan) tarafından
Canim zor bir doğum geçirdim plasenta içimde parçalandı bir saat temizlekle uğraştılar tekrsr kontrole gitmemi söylediler bebeğime tek başıma bakıyorum sorumluluklarim çok fazla eşimde yardımcı olmuyor bide korktuğum için tekrar dikiş falan derse diye o yüzden gitmedim henüz kontrole 

Dogumdan çıktıktan sonra çok soğuk su içtim zor dogum olduğu için yorulmuştum büyüklerimiz şu içilmezmis vücuda hastalik yaparmış çinde suyu beynime giriyor gibi hissettim  baş ağrısı olarak kaldı hala çok basim ağrıyor gözlerimin eskisi gibi görmediğini hissediyorum ağırlaşıyor.  

 Birde birçok arkadaştan duydum bende de oldu tabi aşırı bel ağrısı oldu vücudumun her yeri çok ağrıyordu 4 ay bitmek üzere hala da çok ağrılarım oluyor arada . 

Benim   tam olarak 33 gün doğumdan sonra kanamam oldu 

Yengemde sizin gibi kürtaj oldu doğumadan 3 gün sonra o da iki gün kaldı   
(1,246 puan) tarafından
Eskiii pooost
(199 puan) tarafından
:)) ah boşuna uzun uzun yazdım neden düşmüş ki buraya
0 oy
(576 puan) tarafından
Canım çok geçmiş olsun zor bir doğum süreci atlatmışsın. Bu konuda çok bilgim yok ama sadece göz kararmaları baş ağrılarının sebebi kansızlık olabilir onu söylemek istedim. Kan kaybetmişsin uzun süren kanamaların olmuş. Demir takviyesi yapmalısın, kan yapacak yiyecekler tüket pekmez, çekirdekli kara üzüm, ciğer gibi. Bir de bana sorarsan bi kadın doğuma git iyice bi baksınlar. Virüs var ama bu da önemli bi konu. Maskeni çift tak bişey olmaz. 
(1,246 puan) tarafından
Eskiii post....
(576 puan) tarafından
Yaa öyleymiş siz diyince fark ettim :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 315 göst.
0 oy
1 cevap 304 göst.
11 Ekim 2020 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Ferayemir (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 618 göst.
7 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Glckmk (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 272 göst.
8 Eylül 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Gülnar9 (4 puan) tarafından soruldu
...