0 oy
459 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (17 puan) tarafından
Merhaba anneler, devletin karsılamadığı menenjit ve rotovirus aşısının yaptırılıp yaptırılmaması hakkında ne düşünüyorsunuz.? Veya yaptıran var mı? 

7 Cevaplar

0 oy
(133 puan) tarafından
İki oglum var ikisine de yaptırmadım cnm tercih meselesi 
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,338 puan) tarafından
Valla biz siparişini verdik rota virüs aşısının önlemi varken almamak bana biraz absürt geliyo açıkçası. Allah korusun rota bulaşan bi hastalıkmış bebise bulassa aşı için çok geç kalmış olsak vermediğimiz 300 tlye acırız. Ha pahalı mı evet ama biz kayın pederimden destek istedik yapacak bişey yok 
0 oy
Profil image (309 puan) tarafından
Merhaba canım bizim özel doktor yaptırın diye tavsiye etti ama çocuk doktoru olan devlette çalışan akrabamız ise tavsiye etmedi gerek yok dedi zaten karışık aşılarda az miktardada olsa var bunlar özellikle yaptırma dedi bizde yaptirmadik tercih meselesi yani
0 oy
(149 puan) tarafından
Ben yaptirma taraftari olan bir anneyim. Ozellikle rotavirus asisi oldukca onemli bir asi her cocuk bu virusu kapicak diye birsey tabiki yok ama kapmasi durumunda asiri su kaybi sebebiyle gunlerce hastaneye yatma riski var. Menenjit asilari da devletin karsilamis oldugu zaten yapiliyor fakat ozel olanlar ise devletin karsiladigindan farkki tipteki asilar ve menenjit olumle sonuclanan bir hastalik. Ben bu risklerin hicbirini goze alamam. O yuzden hepsini yaptiriyorum. Evet biraz pahali asilar toplamda 2000 tl civari tutuyor ama olsun canlari sagolsun. 
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Ülkemizde sık görülen ve tedavisi zor hastalıklar ikisi de. Çalışan bir anne olduğum için kreş ve anaokuluna vermek durumunda olduğum için yaptırıyoruz. Eğer evde çocuğunuza kendiniz bakıyorsanız kalabalık ile teması olmayacaksa risk azalıyor zaten rota aşısı 2 yaşına kadar koruyormuş o yüzden bazı arkadaşlarım yaptırmadı sadece menenjit yaptırdı. Menenjitin de farklı bir aşısı daha çıktı artık o da yapılıyor keşke ikisini birleştirseler de tek aşı olsa belki ilerleyen yıllarda olabilirmiş okuduğum haberlere göre. Tabi gönül ister ki devlet karşılasın herkes faydalansın ama maalesef. 
0 oy
(362 puan) tarafından
2 hafta önce ikisini de yaptırdık biz. Bence yapılmalı.  Tabii maddi imkan da önemli .
(409 puan) tarafından
Ikisi ne kadar tuttu canm?Bide kac gunlukken yaptırdınız?
(362 puan) tarafından
5. ayını doldurunca yapıldı aynı anda canım. 800 tl civarı tuttu.
(409 puan) tarafından
2000 tl diolar canm.
(362 puan) tarafından
Canım 2 doz rota virüs asisi yapıldı 1 doz da  menenjit, gelecek sene menenjit aşısının 2. dozu yapılacak dedi doktorumuz. 2000 tutmuyor ki.
(409 puan) tarafından
Yukarida biri ole demis canm.Benim ilk bebegim hic bilmiorm ya
(362 puan) tarafından
Bilemiyorum canım benim. Biz doktorumuza göre hareket ediyoruz. Ama şu var rota virusu asisi 2 çeşit, menenjit aşısının bir kaç farklı cesidi varmış doktorumuz bexsero asisinin yapılmasını önerdi.
0 oy
(778 puan) tarafından
Ben tüm aşıları yaptırcam. Ileride keşke dememek için. Kanlı ishal ölüme bile götürüyor. Geçen hafta salı rotayı olduk 311 tl, bu dali da menenjit olduk 450 tl. 
(409 puan) tarafından
Canm hangi ayda yapilior?
(778 puan) tarafından
3.ayda yaptırdım. Sonraki dozlar 5. Ayda yapilacak

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 263 göst.
26 Mayıs 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Birciftmavigoz (602 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 114 göst.
11 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde 623.e (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 66 göst.
0 oy
1 cevap 89 göst.
...