0 oy
1,270 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (29 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
34 günlük anneyim.. En başından beri sütüm gelmedi ilk günler yetersiz oldugu için cocuğum hep ağlıyordu dr mama başlattı. Eds sistemiyle emzirerek verdim hep mamayı meme reddi olmasın diye ama yok yok yok gram artış olmadı.

Kompostolar dut kuruları. Malt içecekler neler denedim neler. Allah aşkına siz ne yapıyorsunuz. Sütüm gelmez mi bu saatten sonra. Başka ne yapabilriirm. Eşim de ben üzülüyorum diye her gün eczaneden sorup sorup arttırmak için bişeyler getiriyor. Bana öyle bişey diyin ki artık son bulsun bu durum

39 Cevaplar

0 oy
(973 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Zamaninda ben de o kadar çok üzüldüm ki. Şimdi oğlum 7 aylik oldu mama veriyorum. Sütüm hiç gelmedi neler neler denedim herşeyi yaptim milletin dediklerini yaptığım yetmiyomus gibi netten ne okuduysan onlari da yaptım. Türlü türlü süt arttirici çay yiyecek ilik duş vs vs. Pompayla sağmalar.. başta hiç yoktu 7. Günde sadece damla seklinde geliyordu nasil umitlendim gelecek diye:) ama gelmedi ben kendimi üzmemle kaldim bebegime de stresim yansidi ilk zmanlarimiz çok zor gecti dr artik birak ugrasmayi diyince artik zaten yorulmustum biraktim ama yine içim içimi kemirdi halen de duygulanirim hatirladikça annelik işte:) ama kendimi o kadar yormuşum ki onun için de çok kiziyorum gelmezse gelmiyor işte keşke çok dusunmeseydim onemsemeseydim diyorum. Ha mamayla doymuş ha anne sütüyle bebek için pek de değişmiyor bu yine anneden alacaği güveni sıcaklığı aliyor. Bence ugraşma artık hem kendin rahatla hem bebeğin rahatlasin biberonla norml bir şekilde besle bebeğini. Bu durumu kabullenince sen de kendine kizacaksin çünkü taktığın için. Sağlıkla büyüt inşallah bebegini:)
-Reklam-
+1 oy
(453 puan) tarafından
Bazen insanin vücuduyla alakalı oluyor malesef bazı insanlar yemek yemezken süt dolup taşıyor bazıları ne yapsa olmuyor 
tarafından
İlk oğlumda Çok kıskanırdım görümcemle bebeklerimz yakındı. Emzirirken çuk çuk ses gelirdi. Bebeğide tosun gibidi. Benim ki zayıf kepçe kulaklı. 4ay zorla emdi. 10kg aldım neler yedim neler. Oğlum mamayla büyüdü çok ağladım emmedi diye. Şimdi görseniz 11yaşında sağlıklı geçirdik. öyle hasta falanda olmadı. Çünkü iyi mama kullandık. Görümcemin oğlu mu celimsiz bir çocuk. 2.oğlumda 9ay emdi. Yine üzüldüm ama çok değil öylemiş. Aptamil kullanıyoruz buarada. Çok yiyip içmez ama herbezi kakalı demek doyuyor. İlk önce onun çekmesi lazım gelmesi için. Tavsiyem bulgur pilavi. Maydonozlu salata yap. Laktamil süt tozu vardı anneler için. Sütünün kıvamı koyulaşmıştı. Sık sık emzir mutlaka.
(453 puan) tarafından
Benim oglum emiyor cok şükür 15 aylik :)
tarafından
Su ne güzel bişey ya çok duygulandım. Bende öyle uzun emmesini isterdimm. Anneyle bebek arasında çok güzel bir bağ emzirmek.
(453 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum en cok emzirmeyi seviyorum Rabbim.tum annelere.nasip etsin bu duyguyu
tarafından
Amin cnm.....
+1 oy
(86 puan) tarafından
Canım inşallah gelir benimde ilk bi ay iyi geldi bebegim kuvezdeydi günlük sağıp götürüyordum bebeğim kuvezden çıkıp eve geldiği gibi kesildi ilk geldi küçüktü çene kuvveti yoktu ben çok stres yaptım herhalde gidiş o gidiş ondan sonra daha yemedigim icmedigim şey kalmadı git kaldırımı yala deserlerdi yalıtacaktım o derece ama ne çare 60 kilodan 87 kiloya çıktım yemekten ama olmayınca olmuyo en son baktım sütüm zaten yok hergün dahada kilo alıyorum artık bacaklarım ağrıyordu evin içinde nefes nefese kalıyordum bu gerçeği kabullendim şimdi bebeğime mama veriyorum mama dünyanın sonu değil ben anne sütüyle beslenmişim  eşimde hiç anne sütü almamış maşallah 1 80 boyunda iri yapılı okumuş memur olmuş bendende zeki ben yılda 10 kere grip olur hastalanırım o bi kere olmaz yani bünye meselesi kendini üzme nasipten öte yol yoktur nasipte yoksa olmaz 
(224 puan) tarafından
Böyle  bir ornek ben de verecektim yorumumda vazgeçtim bu postu görünce buraya yazayım dedim. komşumuzun 2 oğlu var 1 emmiş digeri mamayla büyümüş. Mamayla büyüyen hastalık ne bilmiyor derdi. Daha yapılı üstelik zeki hukuk okudu.avukatlik yapıyor.  Digeri cok çelimsiz kilo almaya uğraşıyor surekli hasta üstelik de okumamış.  Tabi ki anne sütünün faydaları tartışılamaz ama illa anne sütü almayan bebek hep hasta olacak bebek demek değildir..
+1 oy
(224 puan) tarafından
Niye kendini harap ediyorsun bakiyim gelmediyse gelmedi.  Kimimin sutu gelir kiminin az kiminin hic gelmez. Ben sutu ilk 10 gun hic gelmeyen sonradan ise cok az gelenlerdenim.  Strrs yaypip gelecekmi gelmeyecek mı demeyi birakinca sutum daha iyi geldi inan. 2 veya 3 ay çok az geldi. Sadece geceleri yeterdi sütüm. Cocugu uzunca süre hem emzirdim hem mama verdim. sonradan zamanla daha iyi gelmeye basladi. 6 ay oldu hala emziriyirum, mama veriyorum hem de ek gıdaya geçtim. Tattirma aşaması. 

   Öncelikle stres yapmayı bırak sen bu şekilde üzüldükçe gelmez. Rahat ol. Aç kalacak değil. Emzirmeye de devam et mama da ver. Sütün az gelse de bebek istedigi surece ver senin kokunu alsin onun agzina 10 cc bile gitse yeter. Güven duyar. Senin duygularini bebek hisseder sen endiseyle emzirdikce bebek de huzursuzlanir. Eğer um bunlara rağmen gelmiyorsa yapacak bir şey var mı... Allah başka dert vermesin. Senin de sınavın buymus. Allahın gücüne gider boyle şeyleri dert etme. 

Şimdi şunu diyeceksin kendine. ben elimden geleni yaptim yapmaya da devam edeceğim. Daha  ötesi yok. Bebegim de mamayla büyüyebilir ac kalmayacak.Az da olsa anne sütü aliyor. Bu durumu kabulleniyorum ve artik anneliğin tadını çıkarmaya başlıyorum. Benim yerimde olmayi arzulayan binlerce anne vardır keske bir bebeğim olsa da mamayla bile olsa büyütmeye raziyim diyecek. O yüzden sağlıklı olduğumuz icin boyle guzel bir bebisi Allah bana nasip ettiğin için şükretmeli ve üzülmeden kendimi harap etmeden annelik yapmaya devam etmeliyim . 
0 oy
(311 puan) tarafından
Ilk zamanlar herkesin sütü az oluyor benimde oyle olmustu 3.gün cocuk doktoru süt sagma makinesi aliyorsun hemen dedi cocuk senin süt kanallarını açamaz cunku cenesi gelismedigi icin dedi bende hemen temin edip basladim vakumlamaya Allahim şaşa kalirsin süt artmaya bebekde daha iyi doymaya başladı canim hastanedeki emzirme hemsirelerine sinir oldum insan söyler sut kanallariniz acilmasi lazim her ilk gebelikde bu durum cok oluyor onu ogrendim  yazilanlardan birde pes etmemek lazim tamam mama da ver ama emzir pes etme sık sık emzir emdikce süt artiyor inan sabret..
0 oy
(858 puan) tarafından
Sağdın mı kaç cc geliyor kuzum
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Merhaba geçmiş olsun süt salgılama hormonaldir öyle bundan sonra gelmez diye bişey yok korkmayın. Yorgunluk uykusuzluk stresten çok etkilenir. Sakin olmalısınız öyle çok kafaya taktığınız bişey varmı yada çok üzüldünüz mü çünkü herşeyi denedim diyorsunuz. 
0 oy
(456 puan) tarafından
Ben yediğin şeyin süte iyi gelmesi falan filan tamamen değişken bir şey benimde ilk 3 ay gayet güzel sütüm geliyordu mesela 3 aydan sonra bir anda azaldı 2 ay hem mama hem anne sütü seklinde gittim ama sonra tabi oğlum da emmeyi bırakmaya basladı neler denedim neler ama olmayınca olmuyor canını sıkma üzülme bebeğin sağlıklı olsun da mama ile büyüsün ne olacak ki 
0 oy
(149 puan) tarafından
Benim sutum olmadi mesela oluxak diye birsey yok bunun yemeyle icmeyle hicbirseyle alakasi yok. Benim yemedigim icmedigim kalmadi sutu arttirmak icin ama artmadi. Bi arkadasiminda bebegi hem erken dogdu 1 ay kuvezde kaldi hemde hicbirsey yiyip icmemesine ragmen dolu dolu sütü vardi. Vucut uretirse hersekilde  uretiyo uretmiyosada yapicak birsey yok. Saglikli olsunlarda mama ilede büyüyorlar emin ol. 
0 oy
(177 puan) tarafından
İlk cocugumda benim de sutum gelmedi. Neler yaptim neler yedim içtim. Duba gibi oldum ama yok. Olmayinca olmuyor. Stres de cok buyuk etken. Biseye mi üzülüyorsun acaba
0 oy
(3,306 puan) tarafından
Canım ah keşke şudur diyebilsem bu konu gerçekten çok garip ilk üç gun sütüm yoktu sonraki iki ay taştı buzluklar doldu sonra birden azaldı sonra bir geri geldi sonra tamamen bitti aylardır sadece mama alıyor daha gelir mı bilmiyorum ama bu kadar degiskense geledebilir bende herşeyi denedim ama bıraktım artık..
0 oy
(54 puan) tarafından
Canım bunu üzülerek söylüyorum ama sütün artmaz benim oğlum 4 aylık olmak üzere ilk bir buçuk ay her iki göğüsten 30 cc geliyordu neler neler içtim şimdi her iki göğüsten 60 cc geliyor bazen olmayınca olmuyor işte başta çok yıprattım kendimi çok ağladım ama zamanla toparladım demek nasibi sadecee bu kadarmış. İnsan nasipten öteye geçemez. Demem o ki sende kendini üzme devam sütleri var olduğu kadarıyla sütünü ver gerisini mama takviyesi yap. Vücut anatominle ilgilidir demek bu kadar süt salgılayabiliyor hormonların. Rabbim evladına sağlık sıhhat versin alışmaya çalış bu duruma 
0 oy
(2,835 puan) tarafından
Yediğine ictiginle değil bebek emdikçe süt artar canım 
0 oy
(407 puan) tarafından
Çok stres yaptığınız zaman da sütünüz gelmez. Biraz gevşeyin stres yapmayın sıcak suyla havluyu ıslatıp göğüsünüze koyun zaten beslenmeye de dikkat ediyorsunuz Allah'ın izniyle gelecek
0 oy
(357 puan) tarafından
Bende başta gelmiyo sanıyordum bebeğim mama yiyordu az emiyodu 1 ay sonra artık mamaya doymamaya başladı ver ver sürekli istiyo sonra inat ettim bi kaç gün sadece emecek diye zor durumda kalırsam veririm diye 3 gün sonra çocuk memeye başladı şimdi emiyo çok nadir mama veriyoz sütte gayet bolmuş çocuk güzelce çektikçe artıyomuş pişman oldum başlarda mamaya dayandığımabsende nasıl olur bilmiyorum canım
0 oy
tarafından
Mamadan ziyade bence sık sık emzirin  sağma makinesi faln getirmiyor bence .bende ilk zamanlar gelsin diye tahin helvası yedim kuru incir özellikle artırıyor.ben kuru incir çay içiyordum özellikle deneyin bence pes etmeyin.bide sürekli emzirin ağladığında ağlamasana karnı doysun diye hemen mama vermeyin çünkü bebek emdikçe çoğalıyor.bide sıcak duş alın göğüslerine tut suyu etki eder bence
0 oy
(454 puan) tarafından
Maalesef canim benimde olmadı bir iki ay çok denedim sadece 15 gün emzirebikdim sarılığı geçene kadar olmayınca olmuyor bende herşeyi denedim ama bebeğimi perişan etmek yerine mamaya başladım onun doydugunu görünce mutlu oldum ve rahatladım mamada kötü birsey değil böyle düşünme kendini üzme Allah'a sukur iyi şuan bebeğim 3 aylık olacağız olmuyosa olmuyordur bebegini ve kendini yıpratma perisan etme olduğu kadar emzir sonra mama ver bebeginin sağligindan ve senin sağlığından önemli değil tecrübe etmiş biri olarak soyluyorum
0 oy
(514 puan) tarafından
Stres yaptığınız için de gelmeyebilir elinizden geldiğince gevşemeye çalışın bebeğinizle tek bi odada kalıp onunla konuşun sevin size dokunsun unutmayın memede her zaman süt vardır ama bazı faktörler akışını engeller bunların basında da stres gelir acaba sütüm var mı yeter mi bebegim doyar mi gibi gibi.. siz sakin olup kendinize ve bebeginize güvenin o süt gelecek arkadaşım: )  instagramdan emziren anneyi takip edebilirsiniz faydalı paylasimlari var bu konu hakkında.. siz dünyaya bebek getirmis bi kadinsiniz sütünüz mu olmayacak kendinize güvenin güçlü olun :) bol sütlü gunleriniz olsun 
(514 puan) tarafından
Bu arada süt yetersiz değildir her zaman bebeğinizin ihtiyacına göre gelir bebeğinizin midesi ne kadar ki hem bi çay kaşığı emse yeter. Sütünüzü  sağıp miktarını ölçüp az diye endişelenmeyin  bir iki kaşıklık gelir ama kaliteli gelir buda bebeginize yeter tabi kilo takipide önemli bu konuda. Mamaya başlamayın bu süre içerisinde kendinize her zaman güvenin doktorunuz derse kilo alımı az mama verelim diye o zaman başlarsınız ama önceliğiniz emzirmek olsun ne kadar emzirirseniz bebeğimiz o kadar emmek ister ve sütünüz artar
0 oy
Profil image (456 puan) tarafından
Süt artışını arrıean prolaktin 2 şekilde devreye giriyormuş. 1.bebeklw çıplak olarak ten tene temas halinde. 2.bebek tenine değerken ağladığında. Bunlar olurken beyni sinyal gidip, ilgili hormonu harekete geçiriyor. 
0 oy
tarafından
Stres süte çok büyük etken Anında kesiyor. Ben geçen oruç tuttum denemek için sutum baya azaldı. Bende korktum kızım ac kalacam diye. Ben korkdukça iki gün gelmedi resmen düşündükçe kötüleşti. Sonra bi sıcak duşa girdim sakinlestim göğüslerimin çok dolu olduğunu hayal ettim. Kızımı emzirirken de ağzına süt akıyor bol bol diye düşündüm beynime öyle sinyaller verdim. Tekrar düzeldi çok şükür. Sen kafana takip üzüldükçe gelmeyebilir biraz rahatlamaya çalış kuzum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 208 göst.
0 oy
4 cevap 292 göst.
30 Mayıs 2020 Doğum Sonrası Anne kategorisinde gril35 (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 382 göst.
0 oy
1 cevap 100 göst.
6 Ağustos 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dilllllaraaa (266 puan) tarafından soruldu
...