0 oy
458 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1,020 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
zaten alerji sorunumuz vardı ben ne yiyorum ki ona vitamin geçsin diye düşünürken ek gıda zamanımız geldi hem üzüldüm hem sevindim bazı şeyleri yiyemeyecekti belki ama bazılarını yiyip daha iyi vitamin alacaktı. yiyebileceği sayılı şeyleri de istemiyor aç yani biliyorum bekliyorum emzirmiyorum yesin diye ama yok.bu ek gıdaya başladığımızdan beri daha çok emmek istiyor resmen kaçıyor mama sandalyesine oturunca. dişi patladı ondan emmek istiyor belki ama ek gıda kabus gibi geçiyor bi ay oldu başlayalı artık yemesi lazım diye düşünüyorum 7 aylık sonuçta. siz nasıl çare buldunuz geçiyor mu iştahsız olmasını istemiyorum 
Bebek Ayı 7 aylık

5 Cevaplar

0 oy
(427 puan) tarafından
Canım sıkma canını bu kadar. Her gün dene bir şeyler ne kadar giderse midesine. Zamanla alışır. Benimki de yemiyor. Bazi gün oluyor yiyor. Ben de şaşırıyorum. Disten sıkıntısı vardır. Istahsiz bizimki. Ama ben canımı sıkmiyorum. Ben de hiçbir şey yemezdim. Hep istahsizdim. Şimdi de önümden alamiyorlar :) 
(1,020 puan) tarafından
çok yesin diye derdim yok birazcık daha yese yetecek canım aslında
-Reklam-
0 oy
(22 puan) tarafından
Yoğurt yedir biraz soğuk olsun dişlerine iyi gelecektir ve severek yer . Eğer yoğurt yemeye başlarsa içine bebe bisküvisi elma armut gibi şeyler ekleyip verirsin zorlama oyalayarak kandırarak ver annesi
(1,020 puan) tarafından
alerjiniz var canım. yoğurdu sevdi ama kızarıklığı arttı mecbur bıraktım yoğurdu sonra denicem
(22 puan) tarafından
Ozaman armut rendeleyin cam rendede onu verin soğuk birsekilde iyi geleblir
(1,020 puan) tarafından
armut sevmiş gibiydi zaten daha sık armut veririm bundan sonra. teşekkür ederim canım
0 oy
(613 puan) tarafından
Tamamen açken kızım da yememişti. Önce normalde verdiğimden daha az mama verdim, 30 dk-1 saat sonrasında da ek gıdasını verdim. Sevmediği şeylerde hiç üstelemedim. Önce sebzelerle başlamıştım sonra meyvelere geçtim. Etkisi oldu mu bilmiyorum ama hep biz de yemek yerken onun da ek gıdasını verdim.
(1,020 puan) tarafından
birini yemek yerken görünce o da hevesleniyor ama sadece heves gerisi gelmiyor canım
(613 puan) tarafından
Zor süreç, özellikle sevmediklerini alıştırmak ciddi uğraş tabi. Sabredin ve bence ısrarcı ılmayın. Sizle beraber sofraya oturduğunda teklif edin, istemezse gün içerisinde ara sıra yine teklif edin bence. Bmen swvmediği birşeyi sevdiği bir tatla karıştırıp vermeyi se deniyorum. Tabi arada sorun yaşadığımız oluyor ama yavaş yavaş sabırla yoluna girecektir.
(1,020 puan) tarafından
elmayı soyup üçe dörde bölüm eline verince isirmayi seviyor dişi yokken de seviyordu bunu. ama elma püresini sevmiyor mesela. bide ben yediğinde yemiyor pek ama halası babası ya da babannesi yedirince yiyor sanki
(613 puan) tarafından
Yemiycekmi acaba endişesi varsa hissediyor muhtemelen. Maşallah, elmayı o şekilde yiyebilmesi bence çok güzel. Yapabildiğiniz kadarıyla havuç vs haçlayabildiğiniz şeyleri de eline vermeyi deneyin işe yarar belki.
(1,020 puan) tarafından
aynen öyle oyalicam galiba bi süre canım mecbur alışana kadar
0 oy
(2,175 puan) tarafından
İlk 2 ay tadım ayı zaten bide diş çıkarıyorsa yemez zorlama zaman ver annesi. 
(1,020 puan) tarafından
hem ek gıda hem diş zor oldu bizim için. biraz sabırsız bi anneyim galiba
(2,175 puan) tarafından
Ek gıda alan bebekler bile diş zamanı reddedip sadece meme emiyor. Normal zamanda olsa ısrarcı ol derim ama miktarı konusunda ısrarcı olma hiçbir zaman sadece yiyeceklerde ısrarcı ol. Örneğin elma yemiyorsa pişirip ver yine yemezse içine tarçın koy ver o da olmadı pekmezle karıştır ya da muhallebisine elma rende le ama o elmayı mutlaka yedir bu konuda ısrarcı ol.
(1,020 puan) tarafından
denicem canım teşekkür ederim
(2,175 puan) tarafından
Rica ederim atlatır inşallah en kısa zamanda
0 oy
(37 puan) tarafından
Benim bebeğim de 7 aylık. Meyveleri severek yiyor. Yoğurtla başladım ama tek başına hiç yemedi. Şimdi az miktarda yoğurda meyve rendeleyip yumuşasın diye hafif kavurup karıştırıp veriyorum, yiyor biraz. Herşeyi tanesiz yemek istiyor ama ben taneli veriyorum ısrarla. Bazen çok açken asla ek gıda yemiyor devam sütü veriyorum. Diş zor bi süreç bebek için mazur görün üzülmeyin yavaş yavaş yer inşallah. 
(1,020 puan) tarafından
inşallah canım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 317 göst.
0 oy
1 cevap 157 göst.
19 Ekim 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gamzeazra (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 168 göst.
25 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Tutanc (11 puan) tarafından soruldu
...