0 oy
960 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (20 puan) tarafından

1 cevap

0 oy
(307 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Evt 12 saatte bir verilmesi lazim
(20 puan) tarafından
8 saatte veriyorum günde 3 defa veriyorum çok moralim bozuldu zaten hicbir duzelme yok birde saati gecikti
(31 puan) tarafından
Niçin antibiyotik kullanıyorsunuz.
(20 puan) tarafından
Kakasinda kan vardi tahlil yapildi enfeksiyon çıktı
(911 puan) tarafından
antibiyotik 4 gun sonra anca etkisini gosterir.. ama duzeldi diye de sakin yarida kesmeyin sonuna kadar icmesi lazim
(20 puan) tarafından
Aynen bugün 4.gün oldu hala bir etki olmadi hatta antibiyotik ishali oldu inşallah iyi gelir inşallah boşuna icmiyordur laktoz intoleransi ve besin alerjileride kakada paraziti pozitif çıkarıyormus:(
(613 puan) tarafından
Söylediğinizin en kesin ayrımı bildiğim kadarıyla kakada antijen testiyle mümkün oluyor. Kızımda laktoz hassasiyeti ve süt ürünlerine hafif alerji var. Amip dizanteri teşhisiyle antibiyotik tedavisi de gördük. A yenidoğanken alerjiden şüphelenen de 4. ayında antibiyotik tedavisi veren de aynı doktordu. Tahlil temiz çıkmadığı için 2 hafta daha kullandık, en sonuncu tahlil temiz çıkmıştı şükür. Asıl sorunuzun cevabına gelirsek, 1-2 saat geciktiyse diğer dozu da aynı süre kadar geç verdim. 2 saatten fazla zaman geçmişse (1 kez yaşadım) o dozu vermedim ertesi gün normal düzeninden devam ettim.
(20 puan) tarafından
Yani sizinde amip,parazit pozitif çıktı degil mi peki ishaliniz varmiydi bizim yoktu.sanırım bizde aynı durumdayız siz diyet yaptiniz mi ben relaktoz damlada aldim sanki biraz rahatlatti gibi kakasinda 4_5cm boyunda kalın beyaz iplikler oluyordu damladan sonra kayboldu,karnindan gelen seslerde kesildi.doktora mesaj attim saatini degistirme ver dedi aile hekimi degistir dedi sanirim ileri atmak en dogrusu zaten antibiyotik ishal yapti.
(613 puan) tarafından
İshal ve yeşil kaka vardı. Karın ağrısı vardı. Amip antijen pozitifti. Aynı zamanda aşı sonrasında rotavirüs de pozitif çıkmıştı. Antibiyotiğin zararını azaltmak için probiyotik ve zinco şurup da vermişti. Tedavi sonrası ishal de kaka rengi de normale döndü, sancıları bitti. Başka damla kullanmamıştık. İlaç kullanımı konusunda tedaviyi verenn doktorunuza uymakta fayda var tabi. Alerhi konusunda, süt hiç içmedim ama abartmamak ve arada sırada peynir, bir iki kaşık yoğurt, az miktarda süt içeren şeyler yedim. Alerji uzmanımın kontrolünde devam ettik, hala devam ediyoruz. En sevdiğim sözü sen yemezsen bu çocuk nasıl alışacak, iyileşme süresini uzatırsın demişti. Tabi hastasını ince eleyip sık dokuduktan sonra sürexi planladığını söylemeliyim.
(20 puan) tarafından
Bize zinco vermedi neden verdi söyledi mi sizin kan yokmus bizimde yoktu sonra ben icinde buldum minik nokta halinde inşallah bizimde hafiftir
(613 puan) tarafından
Alerjiden dolayı zaten barsak hassas olurmuş.rotavirüs ve amipten dolayı antibiyotik de eklenince barsak yapısını güçlendirmek için zinco şurup ve probiyotik vermişti.
(613 puan) tarafından
Siyah iplik şeklinde bişeyler oluyordu bazen ama antibiyotik tedavisinin ardından düzeldi.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 185 göst.
7 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde hayal14 (718 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 346 göst.
0 oy
0 cevap 71 göst.
...