0 oy
389 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (126 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Benim bebeğim 4 aylik olucak ama malesef bebeğim 2.5 aylik ken sutum azalmaya ve yavaş yavaş bitmeye başladı sadece mama veriyorum sütüm nasıl cogalir bana bilgi ve öneride buluna bilirmisiniz rica etsem sağma makinem var fakat sutum kesildi hiç gelmiyor süt arttırıcı damla lar kullandım süt arttırıcı besinler yedim fakat gelmedi.

5 Cevaplar

+1 oy
(269 puan) tarafından
Bol su icin ve gündüzleri 2 saatte bir 10 dk geceleri de 3 satte bir 15 dk sağım yapın bu arada bebeğinizi bol bol emzirin.sütünüz artmaya başladığında mamayı birden kesmeyin azaltarak kesmelisiniz.ten teması yaparak ya da duşta emzirin.Bitki çayları süt artımında fayda etmiyor hatta tadını değiştirebiliyor o yüzden su ıcmeniz daha iyi olur.emmeye istekliyse sorun yok ama isteksizse emzik biberon kullanmayın.bibereon yerine kullanabileceginiz farkli secenekler var internnetteki emzirme gruplarindan bakabilirsiniz.
(126 puan) tarafından
Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim deniycem sagolun (:
-Reklam-
0 oy
(2,272 puan) tarafından
Günde 13 su bardağı su iç canım. Rezene cayı da (günde en fazla 2 su bardağı içebilirsin) artırır. Çorba türleri tüket ama bebege gaz yapmayan örnegin tavuk corbası. 
(126 puan) tarafından
Çok teşekkürler (:
(2,272 puan) tarafından
Rica ederim canım :)
0 oy
(53 puan) tarafından
Canim bebegin uyudugunda sen de uyu mutlaka geceleri ozellikle yatmadan once  3 4 bardak su ic ve uyu en onemli artirici sey su unutma ve bol bol dinlen
(126 puan) tarafından
Teşekkürler Ablacım (:
0 oy
(97 puan) tarafından

Ben incir kaynatıyorum içiyorum sonra da incirler yiyorum, bol su tüketin, e bebek de promalt var şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka alıp için, kimyon çayı yapın için hem bebeğin de gazı olmaz hem de süt artırabilir, rezene de kimyon kadar etkili, bebeğinize ten teması kurarak emzirin mutlaka, üzüm suyu elma suyu yapın için, farkında mısınız hep içmek var aslında yemek yok neredeyse sıvı tüketimi çok önemli inşallah sütünüz bir an önce artar ve yavrunuza şifa olur☺️

(126 puan) tarafından
Incir. Rezene ve kimyonu kullandım fazlasıyla midemde biraz sorunlar yaşamaya başladım Malesef.
Önerdiğiniz promalt i ilk kez duydum ama denemekte fayda var üzüm ve elma suyunu da keza aynı şekilde.
Çok teşekkür ederim zamanininizi ayırdığınız için (:
(97 puan) tarafından
İnternet satışında indirim var şuan tadı pekmezi andırıyor fakat emin olun ilk içmenizde fayda göreceğinize çok inanıyorum.
(126 puan) tarafından
Çok saolun Çok teşekkür ederim (:
0 oy
(130 puan) tarafından
Bugün bir doktoru dinliyordum süt sağma makinaları da işe yaramaz bebeğin emmesi gerekiyor diyordu. Bebek ne kadar emerse da o kadar çok süt artar diye. Emmiyorsa azalması çok doğal başka şeyler çok işe yaramaz. Ama emiyorsa bol bol uyu. Su iç. Aktardan rezene çayı al benim işime yaradı emziren annelere özel olanları var. İnşallah işine yarar. Aidin Salihi belki duymuşsundur onun önerisi de meyve suyu tüketmek doğal meyvesuları içebilir ya da hoşaf yapabilirsin. 
(126 puan) tarafından
Saol Abla Ben doğum Yaptım günden Beri Rezene Kullandım malesef artık Faydasını Görmemeye başladım ve Bana da Sağma Makinesi Işe Yaramıyormuş Gibi geliyo biraz önce Sağmaya kaltim ucundan bir süt damlası bile gelmedi Ayrıca Kızım malesef Beni Emmiyo artık sutum Gelmediği için sadece bana eziyet ediyo ağlıyo Süt Gelmediği Içın O Yüzden 2 aydır biberonla Mama Iciyor .
(130 puan) tarafından
Biberon aldığı için artık memeyi de istemez. Mamayla beslenip büyüyorsa sıkıntı yapma kendine zorlama süt gelecek diye stres yapma.
(126 puan) tarafından
Dışardan Duyduğum.
Sütün yetiyomu
Karni aç mı acaba
Doymuyo gibi cümlelerle çok strese girdim ve bu yüzden sütümün kesildiğine inanıyorum fakat geri gelmesi konusunda çok inancliyim hiç deniyorum yine elimden geldiğince belki gelir umuduyla (:
(130 puan) tarafından
İnsanları takma elalem her şeyi söyler bebeğin sağlıklı olsun da önemli olan o
(126 puan) tarafından
Haklisiniz abla (:

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 614 göst.
0 oy
5 cevap 314 göst.
18 Nisan 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ummu123 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 266 göst.
25 Ağustos 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sebnem123 (286 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 247 göst.
24 Temmuz 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Minik kuşum ve ben (309 puan) tarafından soruldu
...