0 oy
223 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde tarafından
Kızlar 27 gunluk bebegım var ilk gunlerde doktor cok az sarılık var gozlerınde gecer dedı ve hamdolsun gectıde sımdı anlamadıgım şu tecrubesızım kusura bakmayın... Bır daha sarılık olma ıhtımalımız var mı yoksa atlattık mı bıx sarılıgı sımdı?? 

3 Cevaplar

0 oy
(199 puan) tarafından
Biz iki kez geçirdik sarılık canım 3günlükken hastanede yatmak zorunda kaldık 2gün sonra sı 16 günlükken tekrar oldu sarılık belli olmaz dikkat edin iyi besleyin mutlaka bebeğinizi geçmiş olsun.
tarafından
Pekı ne zaman tamamen son bulacak bu
(199 puan) tarafından
Bunu bende bilmiyorum ne inanın uzamış sarılık diye birşey varmış galiba daha önce öyle bişey duymuştum şuan benim bebeğimde yok ama dikkat etmek lazım.
(311 puan) tarafından
Doktorum 3 aya kadar surebiliyor dedi benim 2,5 ay sürdü ama doktor kontrolünde kan verdik her hafta sonu sonra degerler temiz cikti tamam dedi sen sık sık  emzir 3 ayda gececek dedi , bana tamam dedimöylecanim gecti. En son gozlerden siliniyor..
-Reklam-
0 oy
(742 puan) tarafından
Benim oğlumda iki kere sarılık oldu mavi ışın verdiler İlk yattigimizda 5 gün ikinci yattigimizda 10 gün yattık bilurubin iyice düşüp bizi eve öyle yolladılar bir aylıkken kontrole gittik normaldi ama hala cildinde hafif sarılık vardı çok şükür iki ayında gecti
(742 puan) tarafından
Hatta uzamış sarılık dedi doktor idrar yollarında veya tiroitlerde sıkıntı olabileceğini söylemişti çok şükür bütün testleri temiz cikti
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Merhaba insan vucudunda kan hücreleri belli bir zaman sonra yıkıma uğruyor ve yerine kemik iliği yeni hücreleri üretiyor. Bu kan hücreleri yıkılırken bilüribin denilen madde açığa çıkıyor ve karaciğer yoluyla atılıyor. Bebeklerde de aynı ancak bebekler anne karnında iken bilüribin maddesini plasenta yoluyla annenin karaciğerine göndererek temizliyor. Doğduktan sonra eğer çok fazla kan hücresi yıkımı olursa bebeğin karaciğeri yeterli olmuyor ve bilüribin deride birikiyor. Tedavi bilüribin seviyesi 10 ve üstüyse başlanıyor değilse kendi kendine iyileşiyor bu durum 30-35 gün sürüyor. Eğer kan uyuşmazlığı, ilaç kullanımı, annede diyabet ailesel kan hastalığı gibi faktörler varsa daha uzun sürebilir. Takip etmelisiniz. 

İlgili bir soru bulunamadı

...