0 oy
329 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (662 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba kizlar pişik biz annelerin en önemli sorunlarından malum. Burada bu sorununu dile getiren gördüğüm her arkadaşıma kullandığım yontemi yazdım ama bir kez de böyle post açıp herkes görsün istedim.

Benim oğlum ilk 2 aylıkken baya pişik oldu. Ne denediysem geçmedi. Eşimin ananesi eskiden kil ve zeytinyağı ile pisigi geçirdiklerini söyleyince birde onu deneyelim şifanın nerden geleceği belli olmaz dedim. 

Şimdi gelelim tarife. Kili tavada 3 4 dk kavurup ocaktan alıyoruz saf zeytinyag döküp kremden daha sıvı bir kıvam almasını sağlıyoruz. Soğuyunca her altını açtığınızda sürebilirsiniz. Ben bunu kullandım 1 hafta bile olmadan oğlumun pisigi geçti. Geçince normal pişik kremini sürmeye devam ettim. Oğlum şimdi 8.5 aylık ek gıdadan sanırım yine pişik oldu. Bu karışımı sürdüm 2 güne hiç bir şey kalmadı.

Eskiler ne bilir deriz ya hep. Bazen dinlemekte fayda var. Hem doğal hemde etkili. Bu arada çocuk doktorumuza da danistim. Kullanabilirsin dedi. Umarım sizde faydasını görürsünüz :)

4 Cevaplar

0 oy
(106 puan) tarafından
Anlamayamadıgım 2 aylık bebek neden pişik olur ki??? 
(662 puan) tarafından
Neden olmasın ki. Daha öncesinde bile olanlar var. Anne karnından çıkalı daha çok az bir zaman oluyor vücut her türlü tepkiyi gösteriyor ve sürekli bez kullanmak zorundayız. Üstelik ben hiç ıslak mendil kullanmadım hep pamukla sildim oğlumun poposunu her kaka yaptığında ılık suyla yikadim günde 2 3 saat bez baglamadan havalandirdim. Pişik olmasın diye mustela kullandım hani en iyilerinden denir ya o yüzden söylüyorum bunu ama ise yaramadi
(106 puan) tarafından
Allah allah kucuk ya ondan diypdum. Hani ek gıda alsa anlarım yediklerinden olur ama demek ki bebegin teni hassas. Sık sık da bez degisiyorsunuz madem bez markası mı acbaa iyi gelmedi cocuga
(662 puan) tarafından
Bezle ilgisi yok onuda denedim. Ama çiş asitli filan ya onunda etkisi oluyor mutlaka
(58 puan) tarafından
3 aylik bebegim var pisik sorunuyla ugrasiyorum normal yani her zaman pisik olabiliyor bebisler
(409 puan) tarafından
Burda bayanın bitanesinin bebegi 12 gunluktu inanılmaz pisik olmustu.Illaki ek gidaya gecince pisik olacak diye bisey yok.Bezden olur idrarın asidinden olur herseyden olur.Bende denicem bu tarifi ilerleyen zamanlar bi sorun olursa tesekkur ederiz cnm.
(662 puan) tarafından
Rica ederim canım inşallah kimsenin bebisi psik olmasın kimse kullanmak zorunda kalmasın :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bence pişigi onlemenin en iyi yolu ıslak mendil kullanmamak. Kullaniyorsak  bile yumusak peceteyle iyice kurulayip krem surmek. 82 gunluguz ve 1 defa pisik oldu o da bezden dolayi oldu. Bezin markasini degistirince hic pisik olmadi. Bu da bi tavsiye olarak kalsin.
(662 puan) tarafından
Bende doğduğundan beri 1 kere bile ıslak mendil kullanmadım. Hep pamuğu ıslatıp sildim. Her kaka yaptığında da ılık suyla yikadim poposunu.
(409 puan) tarafından
Dogdugundan beri islak mendil kullaniorm sleppy hic pisik olmadik.Ben bezden kaynakli oldgunu dusunuorm pisigin islak mendil siler silmez kuruyor zaten oyle islak kalmio.
0 oy
(120 puan) tarafından
Her altını değiştirmede zeytin yagi sürersen biseyi kalmaz
(662 puan) tarafından
O ise yaramadı maalesef bizde
(521 puan) tarafından
Ben oyle yaptim tahris oldu baya kızardı. Derisi kalkar gibi oldu biraktim. Burda okumustum yine tup arko kremlerden kullandim gecti
(120 puan) tarafından
Hametan falan kullansan doktoruna danışarak
(521 puan) tarafından
2 gun once gittim canim. Makat kisminda biraz catlaklik vardi onum icin verdi. Pisikligimiz yok
(120 puan) tarafından
Ozaman fito falan vermiştir doktor
(521 puan) tarafından
Hamazing ve anestol zannedersem.
(521 puan) tarafından
Ikisini bir karistiriyorum her alt acmam da sürüyorum.
0 oy
(2,272 puan) tarafından
İdrar asidi narin popolarınk tahriş edebiliyor 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 343 göst.
0 oy
1 cevap 136 göst.
...