0 oy
724 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (114 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

6 Cevaplar

+2 oy
(352 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Ben bebegimi cok kucukken kendi uyumaya alistirdim. Simdi nerdeyse 8 aylik olacak banyosunu yaptiriyorum uyku tulumunu giydiruyorum iyigeceler oglum diyip öpüyorum yatagina koyuyorum kendi uyuyor. Ben kendi yaptiklarimi anlatiyim. Cocugumu yüzüstü yatirdim memesini agzina verdim poposuna hafif pişpişladim. Emzigi attikca agzina geri verdim. Ilk baslarda biraz uzun surse de bu sekilde uyumayi ögrendi. Uyuyana kadar basinda bekledim ve dalınca emzigi agzindan aldim. Sonra yavas yavas popoya pişpişi da biraktim. Once popoya vurmadan sadece agzimla piş piş yapiyordum. Sonra onu da biraktim. Zaten bebegim uyku tulumunu giyip emzigi alinca uyku zamani oldugunu kavradı. Emzigi sadece uykuya gecislerde kullaniyorum. Zaten artik emzigini kendi bulup agzina sokabildigi icin uyuyana kadar yaninda kalmama da gerek kalmiyor. Bazen yataginda biraz oyalaniyor sonra uyuyakaliyor. Bazen saniyeler icinde uyuyor. Ama size tavsiyem uyku aralarini iyi ayarlayin. Bu uyku egitmenleri bebekleri uykulari gelmeden aglatarak uyutmaya calisiyor. Ben bebegimin okadar aglamasina dayanamazdim. Kesinlikle bebegin uykusu gelmeli ki uyumaya hazir olsun. Bu araliklar bebege gore degisiyor. Zaten uykusu geldigini o size belli ediyor. Bunlari takip ederek bir döngü olusturun. Ornegin benim bebegim su anda 2 gunduz uykusu yapiyor ve herbirinin arasinda 3.5 saat uyanik kaliyor. Gece uykusuna ise son uykudan uyandiktan 4 saat sonra yatiyor. Bu araligi onu takip ederek buldum ve rutin haline getirdim. Elbette büyüdükce bu araliklar artacak ve tek uykuya geçecek. Oysa egitmenleri dinleseydim cocugu 2.5 saatte bir yani uykusu gelmeden uyutmaya çalisacaktim. Ve en onemli tavsiye asla sallamayin bebeginizi ve memede uyutmayin. Sallanan bebek sersemlesir ve derin uykuya gecmekte zorlanir ayrica uyandiginda yine sallanmak ister. Memede uyuyan da uyandiginda acikmasa bile yine meme ister. Bu hem bebegi hem sizi yorar. 
(209 puan) tarafından
Vayyy be . O kadar guzel bi yol izlemissiniz ki uyku egitmenleri halt etmis . Gercekten tebrik ederim hem sizi hem de oglunuzu . Ikiniz cok guzel bir is basarmissiniz .
(352 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim. Aslinda butun mesele bebeginizi tanimakla ilgili. Ilk başlarda her buldugumu okur deli gibi araştirir uygulamaya çalişirdim. Ama ögrendim ki bebekler için bir standard asla yok. Her bebegin karakteri var ve biz ona göre hareket etmeliyiz. Bu noktada basmakalip tavsiyeleri birakip sadece bebeginizi gözlemlemeye başliyorsunuz ve dediginiz gibi birlikte çok güzel işler başariyorsunuz.
(31 puan) tarafından
Ben memede uyutuyorum ve sallanıyorum bu sırada uyuymuyor başka türlü denedim birkaç kere yatağında uyutmayı çok ağlayınca dayanamıyorum :((
-Reklam-
+1 oy
(1,113 puan) tarafından
Bebekler muhtaçtır kendi başına uyuyamazlar anneye ihtiyaç duyarlar ve bu çok normal. Bebegin Kendi başına uyumamasi gelişim geriliği veya annenin başarısızlığı değildir normal bir durumdur. Ya sallanarak ya memede ya pışpışlayarak uyuyacak bu çok normal.
+1 oy
(273 puan) tarafından
Neyine çıldırıyorsun anlamadım ben tabi sen uytacaksın öyle alışmış çocuk demekki herkes uyutuyor neyine çıldırıyorsun bu durumun 
0 oy
(209 puan) tarafından
Uyku egitimleri kendi baslarina uyumayi vaat ediyor. Nasil uyuyor sizinki 
0 oy
(111 puan) tarafından
Tepki gostermeye gerek yok bazen anneler deprasik olarak acaba brn mi yetersizim yetmiyor muyum beceremiyor muyum gibi etkilere kapıla biliyor bunlar bütün günün yorgunluğu olunca da duygusallık kaçinilmaz oluyor.. Bebişler anne ve babaya alişinca hep istiyor sen sabirli ol anneligin gğxrl yanlarını düşünerek sakinleş oyle uyut varsın senle uyusun büyüyünce zaten biz istesekte yatmicak lar öptür meyecek ler. Sen sadece bu gunlerin keyfini cıkarmaya caliş annesi
0 oy
(1,020 puan) tarafından
kızımda 7 aylık zor uyuyor ağlayarak uyanıyor. atak haftası başlamış iki üç gün önce birde diş çıkarmaya çalışıyor. artık sütüm azaldı yorgunluktan ama bu da geçicek. sizin bebişte atak haftasindadir belki ?

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 174 göst.
0 oy
3 cevap 192 göst.
0 oy
3 cevap 326 göst.
29 Temmuz 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Masalll (90 puan) tarafından soruldu
...