0 oy
617 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (25 puan) tarafından

15 Cevaplar

+2 oy
Profil image (521 puan) tarafından
Yürüteç  tembellik yapıyor  çocuklarda.  Bir de yere filan cok koymuyorsanız keşfedemez  dönmeyi. Icgudusel degil tesadüfen  farkettikleri bir davranıs cunku. Birnkere keşfedince  yapa yapa pratiklik kazanıyorlar.  Ben hep yere battaniye serip  oraya koyarım karşıdan  izleyip cok da mudahale etmem ikisi de 4. Ayinda döndüler.  Oğlum  6. Ayindan beri fır  fır  dolanıyor  artik apalayarak. Kızım da o sekildeydi.
-Reklam-
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Eğer toplu bir bebekse olabilir canım kaç kilo
(25 puan) tarafından
8,5 kilo vardır tartılmadı bu virüsten dolayı gitmedim sağlık ocgina
0 oy
(40 puan) tarafından
Cnm benim kızda 9aylik su an apalamak içinde cabalamiyor dönmüyor yürüteçe biniyor oturuyor aynı sıkıntı bizde de var yani her bebek farklı oluyor tabi biraz topluyuz kilo bakımından ondan da mi kaynaklanıyor bilemedim
(25 puan) tarafından
Çokta kilolu değil ama
0 oy
(973 puan) tarafından
Yürütecle alakali olabilir yurutecler bence cocuklari tembelleştiriyor 
0 oy
(1,053 puan) tarafından
Bence oyun halısı almalısın yürüteç yerine 6 aylık daha dün kanepeden düştü dönmeyi ve ayaklarını emmeyi çok sevdiği için 
(25 puan) tarafından
Oyun halısı da var ama sıkılıyo bi müddet sonra
0 oy
(84 puan) tarafından
Değişkenlik gösterebilir ama bende fazla yürüteç kullanmadım yere koydum ileriye oyuncak koyduk ayaklariyla destek verdim zamanla apaladi 8.5 aylık kanepeye tutunarak yürüyor bende arada yardım ediyorum tabi. Bı apalamasi için ne yapılır bı araştırın derim.
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından

Benzer bir post vardi, oraya yazdiklarimi aliyorum. 

Bazen hata biraz biz annelerde oluyor. Hem bebegimizi desteklemeyip, onun donmesi/emeklemesi/yurumesi icin tesvik etmeyip kendi haline birakiyoruz, hem de bebegim hala oturmuyor/yurumuyor vs diyoruz. Yanlis anlama niyetim seni kirmak degil. Ama bebegimiz icin yeteri firsati taniyor muyuz? Onun hareket etmesi, kendini ve cevresini kesfetmesi icin olanak taniyor/uygun ortami sagliyor muyuz? Yoksa kendi kendine yapsin diye bekliyor muyuz? 

Sen elinden geleni yapiyor ama yine de sonuc alamiyorsan yapisal farkliliktan kaynaklaniyordur belki de. Ama bol bol egzersiz yaptir. Tesvik edici materyallerden faydalan.

0 oy
(5,307 puan) tarafından
Yurutec bebekleri tembellestiriyor. Yurutece koyup kendi haline birakmak yerine yere koyup donmesi icin tesvik et.
0 oy
(10 puan) tarafından
Yürütecin tembellik yapması göreceli. Benim kızım da 9 aylık yürüteç kullanıyorum. Ama günde bir 15 dk yarım saat en fazla. Emekliyor ve hiç oturmak istemiyor. Hep tutunup kalkıyor sıralıyor. Ben Yürütecin de desteği olduğunu düşünüyorum. 
0 oy
(2,272 puan) tarafından
Ben hep yere uzandırıyordum oyuncaklar felan ilgisini çekiyordu dönüyordu. 4 aylıkken dönmeye başladı maşallah bizimki. Sizinki emeklemeden yürüyen bebeklerden olabilir ablamın bebegi yere koyunca bas bas bağırıyordu emeklesin diye cabaladık olmadı dönmüyordu da. Yürütecteydi sürekli 8 aylıkken yürüdü. 
0 oy
(65 puan) tarafından

Yürütecle alakalı değil cnm Bn öğretmenim her cocuk aynı gelişimi göstermek zorunda değildir bazen bir kac adım atlar mesela dönmez ama emekler yada emeklemez ama ayağa kalka bilir. Cocukdan cocuğa değişe biliyor. Onun dönmesi demek yürümek için hazırlık demektir kimi dönerek başlar bu hazırlığa kimi ise emekleyerek. İnşallah anlata bilmişimdir. :)

0 oy
(273 puan) tarafından
Yürütece fazla koymayın ağız aşağı koyun yere sizde yardımcı olun 
0 oy
(1,089 puan) tarafından
Yurutecte vakit gecirtmeyin bence. Yerde oyun oynatin  mesela uzaniyorken yanına sevdiği birşey koyun almaya çalışsın. Büyümüş çünkü dönmesi gerek bu dönemde 
0 oy
(804 puan) tarafından
Bazi çocuklar hareketsiz oluyorlar.Benim bebeğim aşırı hareketli 1 dk eli ayağı durduğu yok 5 aylikken dönmelere başladı.7 aylikken desteksiz oturmaya basladi 8 aylikken otururken bir anda uzanmaya emekleme pozisyonu almaya basladi 9 aylik tam şuan 1 haftadir emekliyor. Bebegimle ayni ay doğan kuzenimin cocugu var biraz kilolu yere de hiç koymadiklari icin cocuk hic surunmedi hep elden ele tasidilar.9 aylik oda yurutec kullanamiyor oturamiyor devamli yatiyor doktora da gidemediler ama o sifir hareket yani cocukta sadece yeme var baska bir sey yok.Sizim bemce endise edecek bir sey yok hic olmazsa az hareketli yurutec kullaniyor yani
0 oy
Profil image (375 puan) tarafından
Kızım 4 buçuk aylikken dönmeye başladı şimdi 5 buçuk aylik geri geri gidiyor yuzustuyken 
(25 puan) tarafından
Hepinize teşekkür ediyorum

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 99 göst.
22 Aralık 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Seyda993 (78 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 143 göst.
25 Kasım 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Miraç toprak 2128 (463 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 93 göst.
17 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Seyda993 (78 puan) tarafından soruldu
...