0 oy
1,252 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,019 puan) tarafından
Kizlar benim kızim suan 13 aylik. 9 aylik olana kadar çok güzel kilo alıyordu ve iştahi çok güzeldi. Sonrasinda bebe bisküvisi vermek gibi bir hata yaptım. İştahı yine iyiydi ama kilo almasinda sikıntı vardı. 1 hafta once bisküvisi bitti ve almadik. Kızımin normal yemeklere karşı iştahı acayip arttı ve 4 aydır kilo almayan kızım 300 gr almış . Çok sevindim ve yaptığım hatanın farkina vardım. Bunu buraya yazıyorum çünkü çok kişi veriyor bu biskuvilerden ve zararının farkına varmıyor. Lutfen bebeğiniz normal yemeklerden yiyorsa vermeyin bu bisküvilerden.!!!!

9 Cevaplar

+1 oy
Profil image (1,336 puan) tarafından
Satın alma değil de evde yapılan bebe bisküvi tarifleri var onlardan yapılabilir bence atıştırmalık olarak 
(1,019 puan) tarafından
Evet canım olabilir ama yinede iştahını atıştırmalıklar yerine ana yemeklere yöneltmesi daha faydalı olur heralde.
Profil image (1,336 puan) tarafından
Tabiki öyle ama 1 yaşında bebekten bahsediyoruz sonuçta aralarda elbet acikacak örnek veriyorum 9 da kahvaltı yapıyorsa öğlen ogununden önce elma verilebilir öğlen yemekten 1-2 saat sonra aparatif olarak ev yapımı bebe bisküvisi verilebilir ardından aksam yemeği şeklinde öğün hazırlanabilir bu tamamen benim fikrim :)
(1,019 puan) tarafından
Haklısin canim ara öğüm zaten veriyorum ama yogurt , meyve , muhallebi seklinde veriyorum. Benim kızımın eli boş durmazdı. Oyun oynarken bile elinde biskuvi oluyordu vermezsem huysuzlanıyordu. Şimdi bir şekilde alışi ve daha iyi yiyor ve daha iyi kilo alıyor. Bana genelde bisküvi çok kilo yapar falan derlerdi ama bizde tam tersi oldu biskuvi yediği için ana yemekleri iştahsiz yiyordu o yüzden kilosu hep yerinde sayıyordu.
Profil image (1,336 puan) tarafından
Tabiki buda bir seçenek ablamın bebekleri de öyle imkanı yok yemek yediremezsin babam abur cubur yedire yedire yemegi unuttu çocuklar. Bazı bebeklerde gerçekten kilo yapıyo ama gece mama şeklinde yapıp veren anne çok var. Benim oğlum daha 3.5 aylık ama şimdiden bir sürü tarifim var hazırlanmayı bekleyen sanırım biraz aceleciyim :)
(1,019 puan) tarafından
Yap canım mutlaka evde yapılanın yerini hicbişey tutmuyor en azindan için rahat eder.
Profil image (1,336 puan) tarafından
Öyle valla kendime yemek yapmam ona yaparım yesin yeter ki :)
-Reklam-
+1 oy
(5,307 puan) tarafından
Cunku cocuk sekerin tadini aliyor ve baska bir sey istemiyor! Sofra sekerinin tadini alan bebeklerin meyve sekerini reddettigini okumustum bir yerde. Bir kere zaten annelerin katki maddeli paketlenmis urunleri cocuklarina neden verdiklerini anlamiyorum. Mamanin icine filan katanlar var bir de. Saglikli seylerle beslemek varken hazirindan vermek kolay oluyor sanirim. Bu gozler bebegine hazir corba verenleri de gordu gerci
(1,019 puan) tarafından
Ben bu konuda kararlıydım vermeyecektim ama eşimin ısrariyla vermiş oldum. Ben evde bisküvi yaptım eşim dır dir etti senin yaptığında yeterli vitamin var mı diye. Bebe bisküvisinin üzerinde yazıyorya 12 vitamin 7 mineral diye işte o yazıya kandı ve bundan verelim dedi. Neymiş zaten bunlar bebekler için yapılmış falan. Şimdi farketti hatasinı karısmıyacağım ne yedireceksen sen karar ver diyor.
(5,307 puan) tarafından
Asil annelerin yaptigi seylerde vitamin. O kadar taze sebze meyve var, vitaminini ondan alsin paketteki 12 cakma vitamine mi kaldik. En azindan bir noktada vazgecmenize sevindim
(1,019 puan) tarafından
Esim azıcık dediğim dedik tipten onun yüzünden vermek zorunda kaldim ve iştahsizlığının sebebi olacağını hiç düşunmemişim. Cok şükür farkettik bundan sonra asla vermem.
+1 oy
(58 puan) tarafından
Bu konuda haklı olabilirsiniz fakat bebeginiz herşeyi reddediyorsa ve zayifsa ne olur birşey yesin diye dua edersiniz ve her yolu denersiniz, ben vermem etmem diyen annelere söylüyorum büyük ve kesin konuşmayın, annelerimiz bize eski yok zamanlarda bulduklarını yedirmişler Allah'a şükür sağlıklıyız. Ama bu zamandaki bazı çocuklar malesef yemiyorlar, birde her annenin evde yapmayada imkanı yok. Basaranlari tebrik ederim ama yapamayanlari ve mecbur kalanları da lütfen eleştirmeyin
(1,019 puan) tarafından
Bende vermem diyordum. Hatta asla eve sokmam diyordum. Bebeğimin emmeyi bıraktığı döneme denk geldi , anne sütü almıyor , mama içmiyor bari vitaminli bişey olsun diye eşimin aklına uyup yedirdim. Gerçi erkekler ne anlar bu konulardan ama uydum işte. Bebeğin iştahı varsa gereksiz şeylerle harcamak yerine adam akıllı yemeğini yemesini sağlamak tabiki daha iyi olur. Mecbur kalanları çok iyi anlıyorum , annelik böyĺe yapmam denileni yaptırtıyor insana.
0 oy
tarafından
Kardeşimin kızı bisküvi yemekten şişti. Arada atıştırmaşık birşey vermeyin. Yemek yedikten 1saat sonra  mesela verebilirsinz.bisküvi illa değil tabi meyve falan. 
(5,307 puan) tarafından
Verecek o kadar guzel atistirmaliklar var ki.. mesela gun kurusu.. 9.5 aylik oglumun eline veriyorum gunde 1 tane, hem oyalaniyor hem de bagirsaklarini cok guzel calistiriyor. Illa biskuvi verilmek istenirse bir milyon tane ev yapimi tarif var sekersiz ve katkisiz
(1,019 puan) tarafından
Benimki sütle falan değil eline alıp kuru kuru kemiriyordu. Hiç şişirmedi ama ana yemekleri yerken sıkılıyordu iki kaşık alıp bırakıyordu. Şimdi bizim gibi iştahlı yemeye başladı. Kilo alımıda bu aylar için cok iyi oldu. Çünkü dişı çıkıyor ve almasını beklemiyordum.
tarafından
Bg kuru kayısı güzel fikir. Kabız olanlara iyi olur. Benimki kaka çok yapıyor aman.
Doğrudur Hilal Sena.
Benim Oğlumda çok hareketli ve günde 3-4kaka yapıyor. Pek kg almıyor.
0 oy
(478 puan) tarafından
Benim oglum yeni 5 aya girdi aska vermeyi dusunmuyorum basindan beride istemiyodum normal yemekkere alistircam peynir yogurt bole seyler yesin bide cok kilo yapiyo.oglum zaten gelişatli gerek yok vermicem
(1,019 puan) tarafından
Bende kararlıydım ama eşim yüzunden vermis oldum.  Bizde kilo falan yapmadı ama bağımlı gibiydi sürekli onu yemek istiyordu. Sulu yemeklere karşı iştahını azaltmıştı. Şimdi çok şükür güzelce yemeye başladı.
0 oy
(934 puan) tarafından
Katiliyorum benim oglum 20 aylik. Bugüne kadar hiç vermedim benim abim vücut geliştirme için spora gittiğinde eğitmeni bebe biskuvisi yemesini tavsiye etmis kilo alması için.  Bence bosuna şişiriyor bebekleri. 
(1,019 puan) tarafından
En iyisini yapmışsin canım. Benim bebeğimde kilo yapmadı tam tersi sadece bisküvi yemeye yöneliyordu normal yemekleri yemek istemiyordu o yüzden kilosu yerine sayıyordu.
0 oy
(101 puan) tarafından
Bisküvi de çok şeker var.. Onu yerine bebek kurabiyeleri yapılabilir... İçine ne koyduğunu kendin ayarlıyorsun zaten, evet veren var... Demeki öyle uygun göruyorlar... 
(1,019 puan) tarafından
Ben onunla doysun diye değilde aralarda elinde atıştırsın diye veriyordum ama yemeklere karşı iştahını kesti ve kilo alımı durmuştu. Artik asla vermem. Benim gibi ayni hatayı yapanlar varsa vazgeçsin diye yazdım zaten.
(101 puan) tarafından
Aynen canım iyi yapmışsınız... Bende zaten eleştirmedim...
(1,019 puan) tarafından
Yok kız eleştiri cevabı gibi yazmadim. Yani birileri okuyorsa vazgeçsinler diye yazdim. Aynı hatayi yapan biri olarak ben pişmanım çünkü.
(101 puan) tarafından
Bende zaten öyle anlamadım... Sanırım yanlış anladık birbirimizi:) bazı anneler belki çalışıyor belki o kadar vakitleri yok kendileri hazırlamak için, bazısı vermeyi uygun görebilir...
0 oy
(806 puan) tarafından
Evde yapılan büskiviler var demek ki senin bebeğin bisküvi yüzünden diğer yemekleri yemiyor bende veriyorum ama hergün değil genelde hep yemek veririm devamlı büskivi verirsen diğer yemekleride yemez kilo ve vitamin almaz çocuğun iştahını görede değişir bisküviyi hergün versem yer oğlum yemekleride yer devamlı verme haftada 2kre versen yeterli
(1,019 puan) tarafından
Benimki biskuvi yediği zaman yemeklerden yine yiyordu ama az miktarla doyuyordu. Anne sütü almayı bıraktığı için kilo alımı durdu sanıyordum meğerse bisküvi yüzünden yemekĺeri daha az yiyormuş. Ben oturtup öğün olarak bisküvi yedirmiyordum , mesela kahvaltıyı yaptıktan sonra hemen eline istiyordu yada ara öğunde yoğurt veriyordum ondan sonra yine bisküvi istiyordu. Sıcak yemekleri azıcık yeyip bırakıyordu. Ya bisküvi iştahını kesiyordu yada bisküviye güvenip yemekleri az yiyordu. Şimdi vermeyeceğimi bildiği için yemek bitene kadar yiyor. Canı meyve isteyince hemen meyve sepetine gidip istediği meyveyi gösteriyor. Ben bundan sonra hiç vermemeye karar verdim.
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Merhaba bütün paketli gıdalar erişkinlere bile önerilmiyorken, teknoloji bu kadar ilerlemişken ve isteyen herkes bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyorken, belki bu konuda onlarca bilimsel çalışma varken ve doktorlar bangır bangır uyarırken hala; mamada daha çok vitamin var, hazır çorbayı çocuğum çok sevdi, bebe bisküvisi vitamin deposu diyenlere örnek olsun bu olay iyiki paylaştınız teşekkürler. 
(1,019 puan) tarafından
Rica ederim , belki eleştirenler de fazladır ama ben eleştirilmeyi göze alarak yazdım. Ben çocuğuma 4 ay vererek kötü bişey yaptım , hala verenler varsa ve vermeyi düşünenler varsa bir kez daha düşünsünler istedim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 158 göst.
0 oy
3 cevap 153 göst.
0 oy
4 cevap 491 göst.
0 oy
2 cevap 201 göst.
12 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yağmur 1307 (269 puan) tarafından soruldu
...