0 oy
702 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (344 puan) tarafından

Merhaba ben bebeğim için yürüteç almaya karar verdim.  Bebeği için zamanında ya da şimdi yürüteç kullanıp da memnun olanlar bana fikir verebilir mi acaba . Ne marka kullanıyorsunuz.

8 Cevaplar

0 oy
(278 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

image

Benimki bunun kırmızısı canım çok güzel 
Profil image (344 puan) tarafından
Ne özellikleri var canım mesela
(278 puan) tarafından
Sallanma özelliği var canım
Direksiyonu dönüyor
4 adet düğmesi var müzik çalıyor kare yuvarlak yıldız dikdörtgen şeklinde
Sağ tarafında 4 adet şekil var üçgen kare yuvarlak kare şeklinde
Sol tarafında bi aparat var ful dönüyor ön kısmında küçük boncuklar var dönüyor baya güzel 290 tl
-Reklam-
+1 oy
tarafından

Ben bunu aldım ayarlanabilir ve sabitleme aparatları var hem rahat hem kaliteli hemde uygundu. Biraz erken aldım sadece daha 5 aylık bizimki. 130 TL ebebekten aldım plastiği kaliteli

image

0 oy
(1,279 puan) tarafından
Taşpınar diye marka canım. O olmasaydı ebebekten alcaktim en uygun olanı
(214 puan) tarafından
Bende taşpınar aldım hem baya ucuz 90 TL hem de gayet güzel. oyuncaklarına bayılıyor beyazını aldım. fazlasına par vermeye gerek yok
(1,279 puan) tarafından
Aynen canım. Bende arkadaştan ödünç aldım ya. Dediğin gibi fazla para vermeyi gerek görmedim. En fazla ne kadar kullancaklar ki zaten :)
(214 puan) tarafından
Yani. çok da sevimli bence yürütecimiz :)
(1,279 puan) tarafından
:)) evet ya bencede
0 oy
Profil image (375 puan) tarafından
Bende merak ediyorum devrilme riski varmış bazılarında o yüzden korkuyorum
0 oy
(777 puan) tarafından
Bütün doktorlar zararlafından bahsediyor canım bence almasan daha iyi.
Profil image (344 puan) tarafından
Ya kendi doktorum da dedi ama ben gün boyu kullanmıcam vede çevremde kullanmayan kimse görmedim. Bir şey olmaz Allah'ın izniyle ben epey bir araştırdım kullanan da var zararlı diye kullanmayan da var
(214 puan) tarafından
yürüteç kullandığı için zarar gören bebek duymadım görmedim
Profil image (344 puan) tarafından
Bende görmedim . Ama doktorlar ısrarla tavsiye etmiyorlar.
(214 puan) tarafından
Ben kullanıyorum valla. Her şeyden önce bebeğim oturup oyuncak oynamaktan daha fazla şey keşfedip öğreniyor gelişimine büyük katkısı var tüm evi turlarken.eşyaları odaları keşfediyor dokunuyor kendisi bunu yapabildiği için çok mutlu oluyor özgür hissediyor.. Ben çok inanmıyorum zararına yani sonuçta gün boyu üstünde kalmıyor kiii bebekler kaç defa düşüyor beşikten koltuktan emeklerken kafaları vuruyorlar vs vs .. onlar daha tehlikeliyken Rabbim koruyor biraz yürütece bindi diye hemen bir şey olacağını düşünmüyorum.
Profil image (344 puan) tarafından
Çok iyi söyledin. Ben kime gittiysem yürüteç kullanıyor. Zararını görse İnsanlar her çocuğuna kullanmaz herhalde. Eşimi ikna etmek zor oldu ama. Sonuç önemli:)
(214 puan) tarafından
canım tabi M pozisyonu değil bebeğin omurgasını yük biniyor o açıdan zararlı olduğunu düşünüyor olabilir doktorlar ama bebek istiyor yani belli ki o gelişimini tamamlamış.. 3 aylık bebek oturmak ister mi istemez otuttursan ona zararlı zaten. ama gelmiş 5. ayına  oturabiliyor omuriliğini taşıyabilir adım atabiliyor. bilmiyorum herkes kendi bilir tabi nasıl rahat ederse :)
(777 puan) tarafından
Bunu Memorial hastanesinin sayfasından kopyaladım kızlar gerisi size kalmış. Sağlıkla büyüsün bütün bebişler...
Bebeklerde Kafa Travmalarının En Sık Nedeni Yürüteç Kazaları
Bebeğinizin kendi başına ayakta durmayı öğrenip yürümesi hem sizin için hem de onun için son derece heyecan verici bir gelişmedir. Bir yaşından iki yaşına uzanan zaman diliminde doğduğunda refleksif hareketlere sahip olan bebek yürüme becerisini kazanarak çevresi etrafında hareket eden bir bebeğe dönüşür. Bebeklikteki bu gelişme, hareketlerle ilgili gelişimdir ve “motor gelişim” olarak adlandırılır. Motor gelişim, olgunlaşma ve öğrenme yoluyla gerçekleşir. Bebeğin bedenini kontrol edebilmesi hem bedenin yeterli olgunluğa ulaşmasına hem de öğrenmeye bağlıdır. Yürüme, konuşma, bağırsaklarını ve idrar torbasını kontrol etme, elle tutma ve el kontrolü gibi beceriler temelde olgunlaşmaya dayalı motor becerilerdir. Bu olgunlaşma süreçlerini hızlandırma ya da geciktirmede çevresel koşulların etkili olduğunu bilinmektedir.

Hareket Etmesine Pek İzin Verilmeyen Çocuk Geç Yürüyebilir
Serbestçe hareket etmesine, çeşitli oyuncaklarla oyun oynamasına fırsat verilen bebeklerin motor becerileri daha hızlı gelişmektedir. Hareket etmesine pek izin verilmeyen, az ilgi gösterilen ve büyük ölçüde zamanını karyolasında geçiren bebekler normalden daha geç yürüyebilmektedir.

Bebeklerin yürüme sürecinde en sık tartışılan konulardan biri de yürüteç kullanımıdır. Aileler özellikle 4-7. aylar arasında, biraz da çevrenin baskısıyla çocuklarına yürüteç alırlar ve kullandırırlar. Yürüteç bebeğin doğal yürüme dönemleri sırasında (refleksler dönemi, tam basamadığı çökme dönemi, tekrar ayakları üzerine bastığı istemli ayağa kalkma dönemi ve sıralama - yürüme dönemleri) duraklamaya ve kesintiye neden olur. Yürütecin bebek için olumsuz etkileri şu şekilde sıralanabilir:

Vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir.
Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformiteleri oluşabilir.
Kalça yapıları tam gelişmeden, tüm vücut ağırlığının simetrik ya da asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.
Bebek yürüteçte aslında yürümez, ayakları ile iteleme yapar. Bacak boyu kısa geldiği ve tam basmayı bilemediği için parmak ucuna basar ve bu alışkanlığa neden olabilir . Böylece yürüdüğü zaman parmak uçlarında yürüyebilir.
Bebeğini kaşla göz arasında masa örtülerini tutup çekerek masa üzerindeki ağır cisimleri üzerine düşürür veya akla gelmedik binbir türlü tehlikeye maruz kalabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan araştırmalarda 1-12 ay arasında geçirilen kafa travmalarının nedenleri arasında, %90 oranında yürüteç kazaları tesbit edilmiştir.
Bebek kısıtlı bir mekanda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkiliyebilmektedir.
İşte bu nedenlerden dolayı bebeğinizin fiziksel, zihinsel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız YÜRÜTEÇ KULLANDIRMAMANIZI tavsiye ederiz.
0 oy
Profil image (344 puan) tarafından
Yürüteç için emeklemesini beklediniz mi 7 aylık olucaz biz bu hafta
(1,279 puan) tarafından
Canım kız mı erkek mi bebeğin . Erkek bebekler için sakıncalı diyorlar ben 8.ayda koymaya başladım daha doğrusu 7 bucukken. Emeklemeye gerek yok ya bazı bebekler emeklemiyormus bile :)
Profil image (344 puan) tarafından
Erkek canım. Ama ben bi sakıncası olacağını düşünmüyorum. Hem gün boyu kullanmıcam zaten. Belli zamanlarda.
(1,279 puan) tarafından
Öyle canım sen bilirsin tabikide.
0 oy
tarafından
Taşpınar 3 Kademeli Lüx Balıklı Yürüteç 10 teker hepsiburadan aldım hem çok uygun deli gibi kullanıyor hiç devrilmedi.11ayımıza yeni girdik emekliyor artık. 
0 oy
Profil image (344 puan) tarafından

image

bendd bunu düşünüyorum ama pahalı gibi biraz. AyakAltındaki  örtü ne işe yarıyor onu anlamadım. 
(32 puan) tarafından
Aynisi bende var teyzesi hediye almis kizima bende bilmiyorum walla ne ise yariyo bebegin ayaklari yere deymesin diyeyse cocuk nasil yurumeye calisacak hic bi fikrim yok ama normalde memlunun guzek bisey
(278 puan) tarafından
O örtü daha yeni kullanım için ayakları yere degmesin alışsin diye çıkarabilirsin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 132 göst.
0 oy
2 cevap 163 göst.
0 oy
14 cevap 428 göst.
6 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Asncln (15 puan) tarafından soruldu
...