0 oy
364 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (1,220 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeğim 1.5 aydır uyanıkken emmiyor.Daha öncesinde de ayakta emzirince emiyordu.6 saat aç kaldı yine emmedi.Ne yapacağımı bilmiyorum.Kafayi yemek üzereyim.Gun icerisindede 2 defa uyuyor sadece oda çok kısa.Nasil memeye dondurebilirim bebeğimi lütfen yardım edin.Cok yıprandım.
Bebek Ayı Kronolojik 7.5 düzeltilmiş 5 aylık(premature)

4 Cevaplar

+1 oy
(375 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
3 aylikken basladi suan 7 olucaz hala ara ara oluyo ama artik cok rahatim tecrubelerimi yaziyim belki yardimci olabilirim.Öncelikle artik doyduklarini biliyolar biz her istedigimizde kabul etmemelerini cok normal karsilayip sakin kalmak lazim sakin sinirlendiginizi belli etmeyin ve pes etmeyin,emzirmekte bicok anne ten tene temastan bahsetmis beraber banyo yapmaktan bahsetmis ama bnm bebegim kıs bebebegi oldugu icin pek uygulayamadim bunlari birde kucakta salliyarak emzirmekten.Ben bunlari denemistim; 1) Kabul etmediginde ayaginizda sallayin ya uyuyacaktir yada uyumasa bile sakinkesecektir ozaman memeye alin cogunlukla kabul ediyolar bu bende cok ise yaradi  2)Uykudan uyandiktan hemen sonra emzirim 3)Emzirme esnasinda onunla iletisime gecin ellerinden opun sarkilar soyleyin 4)Bikac defa denedikten sonra kabul etmiyosa zorlamayin bir yarim saat sonar tekrar teklif edin 5)Yediklerinizi gozden gecirin aci eksi ve baharati tatlardan pek hoslanmiyolar ornek vermek gerekirse benim bebegim sucuk yada sarma yedigimde meme reddi yaptigini farkettim.
(1,220 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim deneyeceğim.
-Reklam-
+1 oy
(2,272 puan) tarafından
Ben çözümü gaz damlasında buldum. Aynısını birebir yaşadım
(1,220 puan) tarafından
Gaz sorunumuz yok canım rahatlıkla cikariyor.
(2,272 puan) tarafından
Kesinlikle bende öyle zannediyorum. Ne kadar cıkarıyor gibi görünsede cıkma yan gazlarda var
(1,220 puan) tarafından
Sadece uyanıkken emmek istemiyor.Gazi olsa uyuyunca emer mi ki?
(2,272 puan) tarafından
Evet emer canım meme reddi degil muhtemelen seninki
(2,272 puan) tarafından
Kakasını dahi yapmıştı cay kaşıgıyla sütümü içiriyordum. Düşünün. Doktora götürdüm bir ay öyle cektim geceleri emiyordu uykusunda gündüz cay kaşıgı. Gazı vardır dedi doktor 4 aylık olcaz bu arada dedim doktora bitti gazı dedim. Doktor güldü tabi. Röntgen cektirdik ki içi gaz dolu
(2,272 puan) tarafından
Bir yaşına kadar damla kullanmamı söyledi
+1 oy
(352 puan) tarafından
Biraz sakin olmalisiniz. Şu anda hem kendinize hem bebeginize zarar veriyorsunuz. Insan psikolojisi cok garip birsey. Ananem sadece psikolojik olarak ölecegine inandigi ve kendini oyle şartladigi icin hicbir fiziksel problemi olmamasina ragmen 6 ay icinde çöktü ve öldü. Siz de kendinizi bebeginizin uyanikken emmeyecegine şartlamişsiniz. Öyle stres yapiyorsunuz ki hormonlariniz altüst oluyor ve gerekli prolaktini salgilayamiyorsunuz. Oysa uykuda emeceginden emin oldugunuz icin rahatsiniz ve sutunuz geliyor. Bakın oncelikle bunu takinti yapmaktan vazgecin. Bebeginiz zaten ek gidaya baslamak uzeredir mamalar var o bir sekilde beslenecek. Aç kalmayacak. Zaten bugune kadar emzirmişsiniz 6 aydan sonra sutunuz zaten besleyiciligini kaybediyor ve tek basina bebegi doyurmaya yetmiyor. Yani emmese bile.dunyanin sonu degil hatta bu bir sorun bile degil. Yine memenizi teklif etmeye devam edin ama asla ve asla israrci olmayin. Amaan emmezse mama veririm moduna geçin. Bukadar kendinizi yipratirsaniz zaten sütünüz gelmez. Gelmedigi icin de bebek sinirlenir ve emmez. Unutmayin mutlu huzurlu ve saglikli bir bebegin tek olmazsa olmazi mutlu huzurlu ve saglikli bir annedir. 
(1,220 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim desteğin için.moral oldu yazdiklarin.
0 oy
(36 puan) tarafından
Ahhhhhhh ahhh derin bi iç cekiyim.bizde de 1 buçuk aylık başladı su an 6 buçuk aylık ve hala aynı emzirene kadar atla karayı seçiyorum. benin oğlumda prematüre .bir buçuk ay erken doğdu.ben de çözüm istiyorum artık .

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 349 göst.
27 Ocak 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İlkimoğlum (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 194 göst.
29 Kasım 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kullanıcı 34 (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 212 göst.
3 Mayıs 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kardln (460 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,474 göst.
...