0 oy
574 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (27 puan) tarafından
Anneler ya oğlum hiç ama hiç uyumuyor.  Yani gözle görülür hiçbirşeyi yok. Sürekli huysuz uyumak istemiyor.  Şuan bunu yazarken saat sabah 04:37 ve oğlum uyanik gunduz yatmadi. Aklim almıyor biz yetişkinler bile bu kadar dayanamazken uykuya ama oğlum resmen bizimle direniyor. Sizlerin yöntemi nedir banada söyler misiniz rica etsem.

7 Cevaplar

0 oy
(134 puan) tarafından
Bi sikintisi olabilirmi birde uyku saati gecince dahada zorlaniyo uyumalari 
(27 puan) tarafından
Sıkıntısı yok. Ama yatmıyor bir türlü.  Ilac mi kullansam diye düşünüyorum
(134 puan) tarafından
Ilac kullanman ona zarar verir belki bundan sonrasi icinde ilacsiz gecemez olur uykuya bi doktora danis istersen kac aylikti bebegin
-Reklam-
0 oy
(249 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun canim ya bebeklere hic belli olmuyo bi anda uyanabiliyolar yada uyumayabiliyolar. Benimde uyku sorunum cok var kaldi artik uyuyamiyorum bebegim uyusada :( sabahlara kadar uyanigim sabahta uyumam imkansiz bebekten dolayi napicam bilmiyorum :( 
(27 puan) tarafından
Güneş dogdu burda . Bebek uyudu ben uyuyamiyorum bu sefer:) garip
(249 puan) tarafından
Offf yandik  valla bende uyuyamiyorum dünde uyumamistim yani gözlerim batiyo artik zombi gibi geziyorum
0 oy
(4,616 puan) tarafından
Her gün ayni saate mi uyuyor peki mesela sabah 5 -6 arasi gibi surekli degisiyor mu
0 oy
Profil image (609 puan) tarafından
Canim rutin olustur biraz zor olacak ama dene mesela her gun artik ayni saatlerde uyuyoruz gece uykumuz duzelmedi cok *** uyaniyor onuda halletsek hersey guzel olacam mesela kac aylik suan biz 2 gunduz uykusu yapiyoruz 3-3.5 saat uyanik kalıyor en fazla 4 saat uyanik kaliyor onun disinda uyutmaya çalışıyorum suan kendi uyumuyor malesef memede yada ayakta kucakta sallayarak uyutuyorum 2. Uykuya direniyor 15 dk serbest birakiyorum sonra tekrar aksamda 9.30 gibi uyuyoruz
0 oy
tarafından
Rezene çayı denedin mi canim . Benim kızım da zor uyuyor birde tamamen karanlık ve sessiz oda elele tutusuyorum onunla ninni açıyorum hem kendi sesimle de eslik ediyorum.  İlk başta uyumuyo ama bir iki dk sonra uykuya dalıyor . Emzikle uyuyir bide uykudan önce dus aldiriyorum
0 oy
(406 puan) tarafından
Kelin ilacı olsa başına sürermiş :(
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Benim yontemim şu şekilde:

1) uykuya yatirmadan once yeteri kadar uyanik kaldi mi? Bebekken 1.5saat uyanik kalirdi simdi 3-3.5 saat arayla uyutuyorum. Bu sureyi de, bi ara, yatirmaya calistigim zaman cok direnmisti uykuya, o zaman arttirdim. Simdi uzun surmuyor dalmasi.

2) Karninin tok oldugundan emin miyim? Ben şöyle yapiyorum. Ek gida aliyor, 1-2 saat sonra uyku saati gelince az miktarda sut ya da mama veriyorum. Icerken uyku moduna giriyor. Bir nevi uyku rutininin bir parcasi oldu uyku oncesi biberon.

3) Gazi cikti mi? Buyuk olmasina ragmen hala zaman zaman gaz problemimiz oluyor. Ek gida da aldigi icin bazen cikarmakta zorlanabiliyor cok da hareketli olmasina ragmen. O yuzden gazina hala dikkat ediyorum. 

4) Uyku zamani kesinlikle konusmuyor, gulmuyorum. Simdi omzumda yatirirken sacimla oynamaya gulup etmeye basladi ornegin. Kendimi zor tuttum :D ama biliyorum ki ben de gulsem falan tekrar toparlamam zor olacak. O yuzden modumu bozmuyorum.

5) Gece yatirirken loş isikta ve sessiz ortamda yatiriyorum. Kendim soylerim ninileri her zaman. Telden vs hic acmadim, dikkati tele kayar diye dusunuyorum. Gece uyanirsa da gece lambasini bile kapatip o sekilde tekrar uyutuyorum. Bi işim olursa da telin isigiyla hallediyorum. 

Bunlara ragmen hala uyumuyor, uyumakta direniyorsa muhtemelen diş agrisi oluyor. Bazen tetagil veriyorum o zaman.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 270 göst.
22 Şubat 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Duygu06 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 225 göst.
6 Haziran 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde _Emine_ (27 puan) tarafından soruldu
...