0 oy
387 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (2,520 puan) tarafından
Kizim 6gibi kalkar, 9gibi 1.uykusuna, 13gibi de 2.uykusuna yatiriyorum. Gece uykusu icin de 7bucuk-8 arasi uyutuyorum. Ramazan dolayisiyla bu duzeni degistirmek istemedim iftara yetisiyorum diye. Ancak artik hem yazin gelmesi -havalarin gec kararmasi-, hem de sabah kalkmasi zor oldugu icin yeni bir uyku duzeni kurmak istiyorum. Aslinda sabah yine kalkilir ama bu sefer kizimi tek basina kahvalti yaptirmak durumunda kaliyorum. Ayni sekilde diger ogunleri de yalniz yiyor. Artik istiyorum ki yatis-kalkis saatlerimiz arasinda cok fark olmasin, ve de ogunlerimiz çakışsın. 

Bebeginin uyku duzeninden memnun olan varsa yazabilir mi acaba? Yine 2 uykuya yatiririm diye dusunuyorum. Aksam da uyku saatini 9bucuga cekme niyetindeyim ama basarili olur muyum bilmiyorum. Gec yatan gec kalkar diye bir sey yokmus aslinda okudugum yazilara gore. Ama yine de sansimi denemek istiyorum bir muddet ya tutarsa diye :)
Bebek Ayı 10+22

6 Cevaplar

0 oy
(84 puan) tarafından
Valla benim bebeğim uykuya doymayan bir bebek 5 aylığız çoğu zaman düzeninde uyuturum şaşmam ama bazı durumlarda misafir gibi geç yattığı zaman geç uyanıyor akşam 8 gibi uyuduğunda 1 kere sabah 6.30 da uyanmıştı bence etkili şimdi saat 9 da uyutuyorum sabah 7.30 8 gibi uyanıyo senin bebeğin daha büyük uyuma saatleri uzayabilir 9 da uyut bakalım bi sabah ki uyanma saati hoşuna giderse böyle devam edersin
Profil image (2,520 puan) tarafından
Iste dedigim gibi simdiye kadar okuduklarim hep gec yatan gec kalkacak diye bir kaide yok diyordu. Ben yine de denemek istiyorum. 1 saat oynasa yeterli bnm icin. Cunku bazen 5bucukta falan kalkiyor ve yatmiyor.
(84 puan) tarafından
Erken uyanıyorsa öyle tekrar uyutmaya çalış çoğu uzman öyle söylüyor
Profil image (2,520 puan) tarafından
Denedim canim denemez olur muyum. Hem uyanir uyanmaz uyutmaya calistim (tam dalamadi kalktik), hem de acikti mi diyip mama verir vermez yatirmaya calistim yine de uyumadi. Uykusunu aliyor cunku. Uyudugu sure az degil. Sadece 1 saat falan kaydirmak niyetindeyim ama bakalim...
-Reklam-
0 oy
(56 puan) tarafından
9.5 aylik bebegim..saat kacta yatarsa yatsin en gec 7.30 da uyanir.ama zaten saglikli olan da oymus..erken yatip erken kalkmasi
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet ben de biliyorum erken yatip erken kalkmasi fakat bazi gunler 5bucukta falan kalkiyor. Hava bile yeni yeni aydinlaniyorken uyanmak cidden zor oluyor. 1 saat oynatabilsem bana yeter aslinda. 6bucukta kalktiginda bile seviniyorum :)
(56 puan) tarafından
Haklisn..duzene girer ins.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Tesekkur ederim canim. Bugun ilk gun. Yatiriyorum simdi. Bakalim sabah kacta kalkacak :D
0 oy
(730 puan) tarafından
Çok şanslı bir annesinin ama bunu bozmak istiyorsunuz bebeğin gelişimi için akşam 7 sabah 7 uyumalı hem fiziksel hem de zeka gelişimini etkiliyor siz kendi düzeninizi değiştirin çocuğun gelişimi dağa önemli değil mi nasıl istiyorum bebeğim o saatte uyusun ama gece 12de de uyusa sabah 7de uyanıyor. 

Elinizdekinin kıymetini bilin derim. Düzeni bozuldu mu hiç uyumayadabilir ama yine siz bilirsiniz sabah uyandığında tekrar uyutmaya çalışın uyursa akşam da geç yatacaktır diye düşünüyorum. Ya da gündüz uykusuna daha geç yatırın 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet ben de farkindayim erken yatip kalkmak en iyisi bebek icin ama bazi gunler 5bucukta kalkiyor tekrar yatmiyor. Emziren anne degilim ne yazikki. O kadar erken saatte kahvalti da zor oluyor. Bu sefer mama veriyorum ve duzen de degisiyor.
Ayrica eylulde ise basliyorum. O saatte kalkip hem kizima kahvalti yaptirip hem de hazirlanip cikmak tahmin ediyorum ki oldukca zor olur.
Yine ayni sekilde, aksam yemegini 5gibi yiyor, e o saatte biz acikmis olmuyoruz. Derken bir sofra duzenimiz de yok. Bir kac gun deneyeyim diyorum bakalim. Pisman olmam umarim :)
(730 puan) tarafından
Bende çalışıyorum erken kalkamam daha iyi oluyor ben emziriyorum erkenden ayrıca sütümü sağıyorum kahvaltısını öğlen yemeğini hazırlıyorum sonra işe gidiyorum bir deneyin umarım uykusu bozulmaz
Profil image (2,520 puan) tarafından
Ise gitmeden butun bunlari yapmak cidden bir basari tebrik ederim. Gununuz kacta basliyor kacta cikiyorsunuz evden? Ben en iyi ihtimal 7.45te evden ayrilmak durumundayim. Cok merak ediyorum o zamanki duzenimiz nasil olur :)
0 oy
(4,654 puan) tarafından

Benimki daha 8 aylik ama geçte erkende yatsa yine alarm kurmuş gibi 6 7 arası kalkıyor :) akşam 8 gibi yatırıyorum. Gündüz de 9 buçuk gibi bi uyku bide 2 gibi bi uykuya yatırıyorum. Ben bu düzenden memnunum çünkü erken yatması işime geliyor çünkü gün içinde hic durmuyor akşama kadsr pertim çıkıyor 

Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet erken yatinca oturup cay kahve, dizi film keyfi yapabiliyoruz ama 1 saat oteleyebilirsem cok iyi olacak :)
0 oy
(1,296 puan) tarafından
Benim oğlum 10 aylık. Sabah 6 da kalkar. 9 gibi ilk uykuya yatar, 2 saat filan uyur. Öğlen 2-3 gibi ikinci uykuya yatar, 1 saat uyur. Akşam 8.30 gibi gece uykusuna geçer.

Bende acaba erken yatırdım diye mi sabah uyumuyor diye 9 da kadar yaptırmadım yine 6 da kalktı. Biraz daha tutuyum dedim 10 a kadar uyumadım yine 6 da kalktı. Üstüne uykusunu tam alamadığı için huzursuz oldu.

Bence erken kalkmasını sebebi uyku süresi değil, sabah günün aydınlanması. Aydınlığı görünce uyumuyor. Çünkü artık gece gündüz ayrımı yapabiliyor.

Eğer seni çok etkiliyorsa odayı karanlık yapabilirsin. Çok uykuya direndiği zaman odada kahverengi fon perde var. Onu kapatıyorum hiç ışık girmiyor odaya ve rahatça uykuya dalıyor. 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Aslinda cok dogru bir noktaya degindin canim. Odanin aydinlanmasi konusunu ben de dusundum. Hatta yaz saati kis saati uygulamasi yapiyor sanirim bizim kiz diye konusmuslugumuz bile var. Kışın asagi yukari ayni saatte yatmasina ragmen daha gec kalkiyordu. Simdi hava aydinlanmaya gorsun hemen kalkiyor. Odayi karartma gibi bir olanagimiz yok malesef. Sirf bu yuzden de 2.bir perde almak istemem. Yatirirken de aydinlik oldugu icin etrafa odaklanabiliyor bazen.
0 oy
(973 puan) tarafından
Bence çoğu anne bebeğinin uyku düzeninden memnun değildir ki masallah sizin gibi duzenli ve erken yatan bebk anneleri de memnun degilse kimse değildir bence akışına birakin bozmayin düzenini zaten büyüdükçe kendiliginden o duzen de değişecek biraz daha öğün saatleri farkli gitsin. Benim oğlumun pek düzenli degil uykulari akşam kacta yatarsa yatsin ister 9 ister 11 yine de sabah 7 de kalkar sadece gece uyuyamadigi uzun süre dalamadigi zamanlar biraz gecikir uyanmasi o da en fazla yarim saat. 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Bin şükür ki uyku duzenimizden her zaman memnundum. 2ayliktan beri asagi-yukarı bu sekilde ilerliyoruz. Lakin şimdi ogunleri denk getiremiyoruz. Erken yattigi icin erken yiyor. Bir de yemek sonrasi biraz hava aldirmak istiyorum arabayla gezdirip, ama uyku hazirliklari falan oluyor derken vakit kalmiyor.
Zaten max 1 hafta denerim yeni bir duzen olusturmayi. Insallah basarili olurum :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 302 göst.
0 oy
1 cevap 253 göst.
31 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nur34 (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 488 göst.
6 Ekim 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Anneoldumben (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 55 göst.
13 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Osman miracim (5 puan) tarafından soruldu
...