0 oy
1,012 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (175 puan) tarafından
Merhabalar ilk bebegim 50 gunluk olduk cok sukur simdi ailemin yanindayim ama eve dondugumuzde bebegime bakamamaktan cok korkuyorum mesela mamasini hazirlamaya gittigimde o napcak besiginde aglicak mi :( yada ev islerini nasil yapcam siz nasil yetisiyorsunuz neler yapiyorsunuz benimle paylasirmisiniz biraz cedarete ihtiyacim var ve pratik bilgilere

29 Cevaplar

0 oy
(4 puan) tarafından
Benim ikiz bebeklerim var şuan 4 aylık olduk ve 40 çıktığından beri ben tek bakıyorum. İlk bir haftadan sonra kendim bakmak istedim evdeki kalabalık ve işler beni mahvetmisti çünkü. Ama eşim ve kayınvalidemin zoruyla 40 gün evdeki curcunanin içinde çocuklarimdan öyle uzak kaldım ki. Gece onlara bakınca ağlayıp yine bugün ilgilenemedim diye ağlıyordum. Çünkü evdeki tüm işleri bn yapıyordum. akşam birde misafir geliyordu onlara hizmet. Bebeklerimi Sadece emzirip bırakıyordum. Kendimden nefret eder hale geldim. En sonunda dayanamayıp kavga çıkardım. Ve kaynanamın 40. Gün gitmesini sağladım. İlk başta çok zor oldu evet ama Rabbime şükürler olsun ben başardım. Şimdi ikiside çok mutlu bebekler. Ve bnm duzenimle büyüyorlar herşeyi bn öğretiyorum onlara benim kokumu hissediyorlar sadece. İlk bilinçli gülücük benim içindi ve ilk aguyu bana dediler. Bunlar o kadar güzel ki. Ve bende başka birisi alsa kucağına ağlayarak tepki veriyorlar. O ilk 40 gün hiç koynuma alıp doya doya saramadim evlatlarımi kaynanam emdiyse ver gazını çıkarayim deyip hemen elimden aldı. Zaten diğer bebek sırada beklediği için çaresizce verdim. Hep onun koynunda uyudular. Yaşadıklarımı bir ben bilirim. Resmen kıskanıyordu çocuklarımı benden ya vermiyordu ağlar ağlamaz yatak odasına dalıyordu. Uzunca anlattım kusura bakma ama sen annesin onun için herşeyin en iyisini sen bilirsin kimseye birakma bu güzel duyguları. Ayrıca ben iki bebekle ekmek bile yapıyorum. Biz o kadar güçlüyüz ki istersek herşeyi yaparız. Kendine inan.
-Reklam-
0 oy
(38 puan) tarafından
Bugüne kadar hayatında hiç kucağına bebek almamis biri olarak bakabiliyorsam sen hayli hayli bakarsın. Benim bebeğim prematüre doğdu o halde bile Allah bakma gücünü veriyor korkma :)
0 oy
(127 puan) tarafından
Merhabalar.Oncelikle bu buyuk kaosu sizin gibi herkesin yasadigini bilmenizi isterim,cok istisna uslu bebek anneleri haric.82 gunluk bebegim var 75. gune kadar tuvalete dahi birakip gidemiyordum,surekli besiginde agliyordu icim aciyordu. Bir süre sonra bu duruma alışıyorsunuz Onun ağlamasının canı yandığından değilde dünyaya verebileceği tek tepki olduğu için ağladığını kabul ediyorsunuz.Yani aglamasi normal gelmeye basliyor ve zaten gun aldikca aglamalari da yavasliyor buyudukce rahatliyorlar,bende boyle oldu.Simdi gun icinde agladigi oluyor ama eskisi gibi degil.Sagilmis sutumu isitip veriyorum(malesef ki henuz iyi ememiyor),sutu isitmaya gittigimde agliyor ben ise her 45 saniyede bir gidip gorunmeye calisiyorum besiginin basina giderek.Genelde uykudan kalkinca aglamaya basliyor onu kucagima aliyorum youtubeden sarki acip dans ederek sakinlestirmeyi ogrettim.Sakinlesince bir elimde bebegim tek elle sutunu hazirliyorum ara ara anakucagina birakiyorum.Herseyden onemlisi onu bir sistematige alistiriyorum,konusuyorum bol bol.Bebekler bos kutu gibidir biz onlari isleriz,biz doldururuz biz aliskanlik kazandiririr ve biz aliskanliklarindan vazgeciririz.Aslinda anlatmak istedigim cok daha derin ama yazamiyorum ses kaydo olsa bol bol anlatirdim size.Kisacasi siz cocugunuza vakit ayirin ona sekil verin bu sizin elinizde,zamanla aglamasi azalacak,dunyayi kesfe baslayacak.Ev isleri ikinci planda olmali,bende esim gelince ya da haftasonu yapiyorum,davlumbazim yag icinde,firinimin izgaralari katran baglayacak nerdeyse ama hicbiri bebegimle gecirecegim stressiz vakitten kiymetli degil.Bir haftasonu birini bir haftas9nu digerini yapabildigim kadar yaparim diyorum.En guzeli sakinliginizi korumak,kendinize guvenmek ve bol bol bebeginizi sevmek lutfen lutfen gerisini dert etmeyin.Bebekler annesinin tum,stresini hisseder biliyorsunuz,bebeginizi strese sokmayin.
0 oy
(472 puan) tarafından
İnan iş başa düştü mü öyle bir oluyor kii ben hep derdim ki Allah'ım büyür mü acaba susar mi ev iş kim yapacak yetişemiyorum diye hüngür hüngür ağladığımi bilirim Hatta bir ara banyo bile yapmaya vaktim yoktu hep ağlardı eşim gece çalıştığı için gündüzleri uyurdu kaynana evde istemiyordum herseyime karıştırdı anlayacağın depresyon a girmiştim çok şükür geçti oğlum 3 aylık olacak teyzesi İnan banyosundan tut evimin işine kadar yetişiyorum elhamdülillah haa sen yine şanslısın 50, gün ailenlesin benim başımda annem yoktu ve babam vefat etmişti hemde doğum yaptığım gün sırf bebeğim için herşeye göğüs gerdim bez bağlamasını bile bilmiyordum düşün o yüzden korkma yaparım de Rabbim o kadar büyük ki o cesareti sana veriyor çok şükür
0 oy
Profil image (1,141 puan) tarafından
İç güdüsel olarak yapacaksın bebeğin sana öğretecek merak etme.sunu unutma herşeyi boşver bebeginle ilgilen çok strese girersen yardım al.
0 oy
(347 puan) tarafından
Mama hazırlarken onu da goturuyorum . Kucagimda duruyor tek elle hazırlıyorum genelde yanimdan ayırmam.  Ben nereye oda benle gezer ev içinde.  
0 oy
(119 puan) tarafından
Valla cnm ben işlerimi akşam yapıyorum sabaha işim kalmıyor mamasınıda kendisini mutfak mamasına yer acıyorum onun ustune yatırıyorum bide fön makınası sesi acıyorum bana bakıyor ordan bende yapıyorum hem gözümün önünde iyi oluyor 
0 oy
Profil image (565 puan) tarafından
Bende tek badimayim hemde dogdugundan beri ne anam ne kayinvalidem oldu yanımda uyumuyorduda hep ağlıyordu. Mahalle bana aciyordu öyle düşün. Yapmiyordum ya ev işi olmak zorunda degilki haftada bir Süpür ölüm yok ucunda .böyle kafanı rahatlatirsan kendin bulursun zamanla bir yolunu. He yemek derdi var ben eşim gelince yapıyordum kimse ölmez biraz gec yiyince. Kahvaltimi yapamıyordum sabah 7 de yattığı için. SüTüm olmuyordu. Sende o dert yok anladgim kadariyla. Gerçi dert değil güzel bişeyde çocuk aç kalıyordu. ..düzene giriyor cnm bisekilde endişe etme
0 oy
(27 puan) tarafından
Canım ben bamtıysam herkes bakar kızım 4 aylık oldu bile çok şükür ☺️ ben bebek arabasını pusetiyle evin içinde kullandım hep ben nereye bebişim oraya. Çokta heryere yetmeye çalışma sen dinlenki sütün olsun. Herşey bebekten önceki gibi muazzam olmuyo maalesef. Bazı şeyler eksik kalıyo bırak kalsın bebeğine kendine vakit ayır. Eşinden destek al bol bol hiçbişeycikler olmaz. Gül gibi de bakarsın allahın izniyle. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 214 göst.
22 Şubat 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Asya7321 (26 puan) tarafından soruldu
...