0 oy
146 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (103 puan) tarafından

Hemsire gelmeden yarım saat önce yarım çay kaşığı calpol ver dedi. Doktorum verme ateşi çıkınca verirsin diyor. Ne yapmalıyım sizler nasıl yaptınız? ?

4 Cevaplar

0 oy
(21 puan) tarafından
Canım hee çocuk farklılık gösterir bana da arkadaşım demişti gitmeden yap diye ama yapmadım. Çok şükür gün içinde çıkmadı en fazla 37 falan oldu sonra gece bir kere çıktı 38 falandı verdim hemen etki gösterdi ve daha da çıkmadı. Zaten havalar sıcak üstünü ince giydir. O aşıyı vurunca 3 gün banyo yok o yüzden yıkayamazsın. Ama dediğim gibi her çocuk farklılık gösterir kendi fikrim ateşi yokken verme. Bir takip et ateşi yükselirken çocuk ne yapıyor huysuz mu oluyor sakin mü direnç gösteriyor mu? Bence önemli şeyler bunlar. Herkes çocuğunu düşünüyor canı yanmasın istiyor elbette ama ateş yokken verilen ilaç fayda yerine zarar da verebilir. 
Profil image (103 puan) tarafından
Evet canım ben de öyle düşünüyorum. İnşallah çıkmaz ateş
(21 puan) tarafından
İnşallah canım. Rahat atlatır sen gün içinde takip et sürekli Rabbim şifa versin inşallah kuzucuklar rahat atlatsın :)
-Reklam-
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Bebiş ateşle de savaşmayı öğrenmeli 38 olmadan verme kuzum 
0 oy
(147 puan) tarafından
Çok yanlış bir uygulama bu, sakın yapmayın. Bizim hiç çıkmadı mesela vermiş olsaydım boşuna ilaç vermiş olacaktım ve yenidopan karaciğerini ekstra yoracaktım. nerden biliniyor ki çıkacağı? Lütfen bekleyin 37.7 den sonra ilaç verilir. vücudun bağışıklık kazanmasını da engellemiş olursunuz. Aşı denen şey mikrop, siz şurup verirseniz miktopların tepkilerini engellemiş olacaksınız ve vücud tanıyıp bağışıklık kazanamayacak. Bende çok korkmuştum ama içinizi ferah tutun inşaallah çıkmaz ateşi minnoşun güzel geçer. Sağlıkla büyüsün. 
0 oy
Profil image (69 puan) tarafından
Canım sakın verme.Bizim doktorumuzla hemşiremiz de verme dedi.İyiki vermemisim hiç ateş olmadı benim oğlum.

İlgili bir soru bulunamadı

...