0 oy
248 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (61 puan) tarafından
Merhaba kızlar size 2 sorum olacak 

1. 10 aylik bebeklerinizle nasıl oyunlar oynuyorsunuz neler yapıyorsunuz gün içerisinde neler ogretiyorusnuz bu zaman dilimi içerisinde ? 

2. 10 aylık olmak üzereyiz ama ne emekliyor nede yürüyor yerde yuvarlanıyor ve oturabiliyor sizce geç mi sizde durumlar nasıl  ?
Bebek Ayı 9.5

2 Cevaplar

0 oy
(1,296 puan) tarafından
Emeklemekten hoşlanmıyor, sürekli bir yerlere tutunup ayağa kalkıyor, yürüyor ya da zıplıyor.

Aktivite masasıyla oynamaktan keyif alıyor.

Müzik dinliyoruz ve müzik sesini duyunca elleri ayakları oynuyor, sanki dans etmeye çalışıyor.

Sevdiği bir oyuncağın sürekli yerini değiştirerek ona doğru gitmesini sağlıyorum. Emekleme ve yürüme çalışması yapıyor. Aynı zamanda enerjisini atıp yoruluyor.

Çıngıraklarını çok seviyor ve sesleri hoşuna gidiyor.

Dizlerimi katlayıp üstüne oturuyorum, orada bana bakar pozisyonda oluyor ve ninni söylüyorum. Huysuz olduğunda sakinleştiriyor.

Ses tonu alçaltıp yükseltmek ile konuşarak ya da cee oyunu ile kahkaha atıyor. Aynı zamanda gıdıklayınca da gülüyor.

Biz böyle zaman geçiriyoruz.

Benim oğlumda emeklemiyordu, hatta tembel filan diyorduk. Sonra bir15 gün içinde sürünmeye başladı, emekledi, ayağa kalktı, adım attı. Kendilerini hazır hissedince yapıyorlar. 
(61 puan) tarafından
Masallah allah bagislasin Canım bizde sürekli kızıma tembel diyoruz ama umarım dedigin gibi olur..bu aralar sürünüyor emeklemeye çalışıyor eşyalar oldukça dikkatini çekiyor ..
-Reklam-
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Su an tam 10 aylik, en sevdigi sey koltuga sandalyelere filan tirmanip asagi inmek. Siraliyor ama henuz desteksiz yuruyemiyor. Yurumemesi normal ama emeklemeye tesvik et, bazi bebek emeklemeden yururmus gerci ama oyuncaklari yardimiyla surunmesine yardimci olabilirsin. Normalde oyuncaklarini cok seven bir cocuktu ancak su siralar iyice hareketlendigi icin oyuncaklardan cok evdeki esyalar dikkatini cekiyor. Her seye tutunup ayaga kalkmak istiyor, pesimden dolaniyor, ne kadar kurcalanmayacak sey varsa kurcalaniyor. Gecen aylarda alkis, bye bye, gel gel gibi seyleri ogrettim. Bu hafta tarakla sac taranacagini ogrendi, elinde tarak sirayla herkesin sacini tariyor. Bunun gibi baska esyalarla da ne yapilacagini ogretmeye calisiyorum gun icinde. Tarakla sac taranir, mendille el silinir, bardakla su icilir gibi.. organlari filan ogretmeye calisiyorum. Henuz burnun nerde, agzin nerde diye sorunca gosteremiyor ama el salla deyince salliyor ya da corap giyelim deyince ayagini uzatiyor. Renkleri ve sayilari tekrarliyorum surekli ama cok bir sey ifade ettigini sanmam. Hayvanlari ve seslerini ogretiyorum, sanirim kedi ve kopegi etrafta gordugu icin onlari ogrendi. Konusma konusunda ilerlemeye calisiyoruz, henuz soyleyebildigi 6 kelime var sadece. Kisacasi gunluk hayata dahil etmeye calisiyorum, neyi ne kadar ogrenirse artik..
(61 puan) tarafından
Maşallah Allah bağışlasın bende benim kızıma öyle şeyler öğretmeye çalışıyorum yorumunuz için teşekkürler :)
(5,307 puan) tarafından
ogrenir kuzucuk, masallah simdi bebeklerin hepsi cin gibi. Tam bir seyi yapamiyor ne zaman yapar acaba dedigin an bir bakmissin yapiyor :) dun bir arkadas kizim 4 aylik daha donemiyor, ne zaman doner gec mi kaldi yazmis. Yorum attim bence yakinda doner artik diye, bir dakika sonra cevap geldi az once ilk defa dondu diye :)  Allah hepimizinkini bagislasin

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 326 göst.
4 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Egehan'ın Annesi (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 256 göst.
26 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Meryemumt (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 248 göst.
8 Eylül 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde GizemGuler (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 99 göst.
31 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Kelebek99 (430 puan) tarafından soruldu
...