0 oy
771 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (21 puan) tarafından
Bebegım bes aylık bı turlu uyuyamıyorum hep aglaya rak uyuyor ve gece uykusu bolük pörcük
Bebek Ayı Beş

5 Cevaplar

0 oy
(1,053 puan) tarafından
Uyku eğitimi almadım ama alan arkadaş ın dediklerini bire bir yazayım asla paranı çöpe atma kendi eğitimini kendin ver evet ilk başlarda işe yaradı ama diş döneminde veya hastalandığında yine bozuldu tekrar tekrar uyku eğitimine de para verdim ama olmadı demişti en az farklı 3 yerden eğitim aldı sonuç hep aynıydı benim düştüğüm hataya asla düşme demişti bana tabiki yine tercih sizin 
-Reklam-
0 oy
(132 puan) tarafından
Bizde aynı durumdayız oluyor demekki bu aylarda böyle sabretmekten baska çare yok. Yazık yavrularımıza kim bilir ne derdi varda ağlıyorlar.
0 oy
(420 puan) tarafından
Ben egitim almadim ıkinci çocuğum bes aylik suan gayet duzenli uyuyo doğduğundan beri yatma saati rutinler uygulaya uygulaya bu ay tam dusene girdik şükur eğitim almadnada yapabilirsiniz 
(730 puan) tarafından
Ben hep düzenli uyuttum o kadar güzel uyuyordu ki ama 5.ayda bir bozuldu 7.aya gireceğiz hala düzelmedi nerde hata yaptım bilmiyorum bir anda oldu her şey
(179 puan) tarafından
Nasıl yapıcaz eğitim almadan. 7 aylık gece uykusu bile düzensiz
(420 puan) tarafından
Desteklimi uyuyo yada gunduz uzunnu uyuyo saatler önemli meselâ aksatmaya gelmio nebilim birsürü sebebi var bide ek gidaya gectiyseniz oda zorluo olabilir canım hepsini gözden gecirmen lazım
(157 puan) tarafından
Maalesef her bebek aynı değil bizimde rutinlerimiz vardı ama bozulunca uyku düzeni gidiyor
0 oy
(65 puan) tarafından

İyi akşamlar :)ben öğretmenim genelde anaokulunda çocuklara uyku eğitimi veriyordum.

Alışma süresi en fazla 2 hafta pes etmeden uygularsanız başarılı olursunuz. 

İlk önce bezini değiştirin sonra karnının iyice doyduğundan gazının cıktığından emin olun pyjamasını giyindirin. Pyjaması yoksa zıbında olur ama hep aynı Pyjaması olması lazım. Kücüldükce yenilersiniz onu.

Sonra loş bir ışık yerde veya gece lambası kullanın onu SESSİZ BİR ORTAMDA uyutmaya calışın. TV acık olmasın ve telefona ilgilenmeyin. Cocuğunuzla gece oldumuydu oyunlar oynamayın ki gecenin uyku için olduğunu anlasın. Göz temasında fazla bulunmayın onun gözlerine baktıkça onun uykusunu kacırırsınız.

Ona iyi geceler diye bilirsiniz veya 1 masal okuya bilirsiniz. Ama hep 1 kere ki bilsin tmm masalda okundu artık bnm uyku saatim gelmiştir diye. Bn kendi çoçuğuma uyku tulumu aldım onu ne zaman giyinse şükür en fazla yarım saat sonra uyuyor. 

Bu yaptıklarınızın adı rutin oluyor cocuğunuz bu sıraylama ile kendini güvende hissediyor ve uykuya daha kolay ve güvenle yata biliyor. 

Rutinleri her zaman aynı şekilde aynı sıralamada uygulayın. Bu sürelerde Emzik de cok işe yarar. Uykudan uyku ya Emzik vere bilirsiniz. 


Hasta ise veya dişi cıkıcaksa bunlar özel durumlar uyku aksaya bilir. Ama sağlıklı olduğu sürece uyuyacakdır yeterki Sabırlı ve kararlı olun pes etmeyin.




(65 puan) tarafından
Genelde aynı saatde uykuya geçiş yapın
0 oy
(352 puan) tarafından
Gunduz kac kerenkacar saat ve ne kadar araliklarla uyutuyorsunuz? 
...