0 oy
751 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (96 puan) tarafından
Rota virüs ve menenjit aşısını yaptıranınız var mı? Olumlu olumsuz düşünceleriniz neler kızlar.. Doktorumuz yaptır dedi ama yan etkileri aklımı karıstırıyor.
Bebek Ayı 2

12 Cevaplar

0 oy
(73 puan) tarafından
Canım benimde sağlık ocağındaki hemsirem tavsiye etti . Birde benim kardeşim 2 yaşında bu virüsten geçirdi çok sıkıntılı çok ağır zehirlemeye kadar gidiyo . Hastanede yattı haftalarca. Ben kendi kızıma yaptırmayı düşünüyorum . Ama tabi kendi kararın. 
(96 puan) tarafından
Aslında yaptırmam gerekli diye düşünüyorum ama korkuyorumda işte
(73 puan) tarafından
Bende aşılarını yaptirirken çok üzülüyorum korkuyorum ateşlenmesinden  felan ama. Onun sağlığı için yaptırma taraftarıyım.
(1,209 puan) tarafından
Benimde kardeşim menenjit geçirmişti günlerce hastanede yattık kesinlikle yaptırılmalı
(73 puan) tarafından
Aynen canım oyle
-Reklam-
0 oy
tarafından
Büyük oğlum hiç geçirmedi. Öyle hastalık. Kararsız kaldım. Çokta pahalı geldi. 1ay olsa neyse. Yaptırmadım. Ama daha çok ücreti. Param olsa gözüm kapalı yaptırırdım. 
0 oy
Profil image (502 puan) tarafından
Canim mutlaka yapilmali bence rota asisi cogu zaman yan etki yapmiyor cok sukur bizde yapmadi menenjit asilari ates yapabiliyormuş ama kontrol altina alinir etkileri ama hastaliga yakalanirsa 1 gun ates cekmek mi yoksa hastaligi cekipte hastanelerse yatmasimi diye düşünürsen caresi olan herseyin önlemini onceden almak her zaman iyidir asilar cok onemli 
0 oy
Profil image (18 puan) tarafından
Benim ilk kızımda tecrübesizlik ve doktorların ihmali yüzünden 1 hafta hastanede kaldik eridi bitti yavrum simdi yine 15 günlük bi kizim var 5 bin de olsa yaptiricam kesinlikle yaptirin ihmal etmeyin
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Maddi olarak sıkıntı yaşamıycaksanız mutlaka yaptırın ikisi de çok tehlikeli hastalıklar. Komplikasyonları çok ağır olabilir. Bunun yanında yan etkileri illaki olacak diye bir şey yok olursa da komplikasyonların yanında hiçbişey. 
0 oy
Profil image (792 puan) tarafından
Rotavirus u yaptıracağım yalnız doktorumuz menenjit ı suan değil 1 yaşından sonra öneriyorum ben dedi . Sayı olarak fazla olduğu için 3 bin ı buluyor dedi.  
0 oy
Profil image (1,127 puan) tarafından

Biz yaptırdık hiçbir yan etkisi de olmadı.

Yan etki olacak diye ücretsiz aşıları da yaptirmayalim o zaman :ermm:

(96 puan) tarafından
Bağırsak düğümlenmesine sebep olabiliyor rota aklımı karıstırannbu.. aşı karsıtı değilim  ücretli ücretsiz diye ayrılmaz aşılar takvimde zorunlu olanlar ve özel olanlar diye ayrılır ateş gibi basit Bi yan etkiden bahsetmiyorum anlasılmazsa önlem alınmazsa çoklu organ yetmezliğine sebep olacak Bi yan etkiden bahsediyorum bu yüzden korkum.. Düz mantık bakamıyorum konu çocuklarım olunca ince ince araştırıyorum huyum bu..
(9 puan) tarafından
Yorumunuzu beğendim bende aşı yaptırmasam mi diye düşünüyorum oğlum sariligi 56 gün sürdü sonrada egzama çıktı aşıların yan etkisi olabilir mi
(96 puan) tarafından
Sarılık aşı kaynaklı yan etki olacak rahatsızlık değil bildiğim kadarıyla ama egzema belki olabilir deride kızarıklık döküntü yapıyor bazı aşılar kendi çocukluğumdan örnek vermem gerekirse bana okulda yapılan bir aşı alerji yapmıştı tüm vücudumun deli gibi kasındıgını hatırlıyorum acile götürmüşlerdi.. Sarılık belki anne sütü sarılığı olduğu için uzun sürmüştür.. Aşıların özellikle bizim gibi göç alan ülkelerde mutlaka yapılması gerektiğinin farkındayım ama ateş gibi basit yan etkiler değilde ağır sonuçlar olurmu korkusunu atamıyorum yinede içimden... Yarın yaptırıyorum rota aşısını Allahın izniyle inşallah sorunsuz atlatırız.
0 oy
(579 puan) tarafından
Yaptirilmali tabiki yan etkisi ates olabilir o da zaten tum asilarda olabiliyo..ikisi de cok onemli tek derdiniz yan etkiyse yaptirin derim
0 oy
(1,020 puan) tarafından
rotavirüsü yaptırdım menenjiti de yaptırmayı düşünüyorum önümüzdeki ay inşallah. bence özel aşılar yaptırılmalı. 
0 oy
(376 puan) tarafından
Bunların yan etkisi yokmuş bnde yaptiricam
0 oy
(2,272 puan) tarafından
Yaptırmayı çok istedim ama maddi kısmında eşim kolum bağlı kaldı yaptıramadım 
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Rotanin yan etkisi çok nadir yok sayılır diğerinin de yan etkisi ateş yapıyor şöyle söyleyim doktorumuz rotayı öneririm ama yaptırmaya bilirsiniz dedi ďbiz yaptırdık menenjitte yakanıza yapisirim kesin yaptiracaksiniz dedi çünkü öldürüyor yada sakat bırakıyormuş onuda zamanı gelince yaptircsz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 318 göst.
7 Ağustos 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ollaluna (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 217 göst.
11 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aminem28 (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 214 göst.
0 oy
1 cevap 239 göst.
23 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde MelisVenüs (185 puan) tarafından soruldu
...