0 oy
506 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (5,307 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba anneler,

Kutunun icine atilan geometrik sekilli oyuncaklari bilirsiniz, dogru sekli dogru delikten atmak gerekenler. Ben 10 aylik ogluma bir sure once onlardan aldim. Cesit cesit bir suru markanin var, ben fisher price almistim renkli bloklar doye geciyor. Uzerinde 6 ay ustu yaziyor. Acikcasi 6 aylik bebek bunla nasil oynar diye dusundum ama benim oglum daha buyuk oldugu icin cok takmadim. Neyse herhalde 2-3 hafta oldu alali ama benim oglum bloklari genelde isiriyor ya da birbirine vuruyor ama bir turlu o deliklerden attiramadim. Bir de su kule yapilan ic ice gecen kuplerden aldim ama onlarla da benim yaptigim kuleyi yikmanin onune gecemedik. Normalde oyuncaklarin prensiplerini hep cok kolay kavrar, birnkere gosteririrm ogrenir. Araba itilir, davula vurulur, muzikli oyuncakla dugmeye basarak calisir gibi ama bunlarda bir turlu yol alamiyoruz. Inanilmaz taktim kafama. 6 aydan sonra gercekten o deliklerden o sekilleri gecirebilmesi gerekiyor mu yoksa henuz becerememesi normal mi? Bebekleri buyuk anneler bir yardimci olurlarsa cok sevinirim. Bunu mu taktin diyebilirsiniz ama gercekten cok taktim.

Diger bir sorum da kitaplarla ilgili olacak. 2 ayliktan itibaren bir sure bezden kitaplar aldik, sık sık oynariz onlarla, ben ayni kitap okur gibi resimlere gore hikayeler uydururum, oglum da genelde kitabi isirir :) Artik buyudu diye kartondan cocuk kitaplari aldim, genelde bir kac satir yazili, duyusal seyleri filan olan. Benim oglum daha 1 sayfa okumama izin vermeden hemen kitabi isirmaya calisiyor. Ben bu cocuga kitap okuyamiyorum :( Sizler nasil yapiyorsunuz? Bu cocuk ne zaman uslu uslu oturup okudugum kitapla ilgilenir?

6 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,266 puan) tarafından
Bende 7 aylık kızıma kitap okuyorum. Oda ısırır genelde :) bu yüzden biraz uzak mesafeden okuyorum. Yanına uzanıp yukarı kaldırıyorum kitabı ordaki renklere görsellere dokunuyorum. Bir süre sonra oda dokunmak için elini uzatıyor. Bende yakınlaştırıyorum. Bu sefer ısırmıyor. Minik parmaklarını gezdiriyor :) 

Oyuncak olarak renkli bloklarımız yok dediğin gibi ama renkli kulelerimiz var. Üst üste diziliyor yada top oluyor. Ben bebeğimin önünde onları üst üste dizip sayıyorum yada renklerini söylüyorum. Tek tek eline veriyorum. Ama o ya kafasına vuruyor yada yemeğe çalışıyor :) ha bide kitap olarak hayvanları tanıtan bir kitabımız var 5 aylıkken almıştık. Onun da sayfalarının çeviriyor yaklaşık 1 aydır bu hareketi yapıyor çok tatlıı ☺️
(84 puan) tarafından
Canım normal Cocuklar herseyı agızlarına alarak ogrenmeye calisiyor lar ki benimki 11 aylık o dedıgın kulelerden benimkide yapamıyor ustuste koyacaz ama direk bozuyor bıtane eline veriyorum oburunu ustune koyması ıcın yanı oraya kadar getirip hepsini bozuyor sonra ama ogrenecek Yanı ben yeni aldıgım ıcın daha bilmiyor kitaba gelince eskiden ısorırdı kucukken bez olanlardan vardı ****** resimleri vardı mesela meee derdim kuzuya oda Bı ıkı kez meee cıktı agzından suan normal kagıttan buyuk resimli olanlar var onlarda yapraklarını cevırıyor habıre daha ben bu demeden cevirmeye seviyor
(5,307 puan) tarafından
Ikinizin bebislere de masallah :))) 7 aylik olani zapt etmek goreceli olarak kolay canim, biraz daha buyuyunce ayaga kalkacak o zaman uzaktan tutmak ise yaramayacak :) Kuleler konusunda da icimi cok rahatlattiniz, ikinize de cok tesekkur ediyorum. Ogrenme konusunda cok pimpirikleniyorum
-Reklam-
0 oy
(4,617 puan) tarafından
 bul tak almadım henüz kulemiz var ona ben tek tek veririm o takar ama cogunlukla halkadan ayrilamiyoruz aliyor takiyor bir daha cikarip tadina bakiyor bir daha takiyor ay olmadi tadi damagimda kaldi diye yine vazgecebilirse bir dahaki halkaya geciyoruz telli boncuklu motor becerisini gelistiren zimbirtidan aldım bunu buraya getirceksin diye anlattım bir iki kere dedigim gibi yapti sonra kolayı  buldu alıp ters ceviriyor butun boncuklar dokuluyor sonrada basardim diye sırıtıyor kitap konusida 3 ayligindan beri buyuk masal kitabi okuyoruz yemeye basladigindan beri uzak tutuyorum oyuncaklarin uzerinde yazan aylara takili kalmayin kendine zarar vermesine gore siralandirilmistir oyuncaklar
(5,307 puan) tarafından
Cok tesekkur ediyorum yorum icin
0 oy
(85 puan) tarafından

Merhaba benim kizim on bir aylik olmak uzere. Yaklasik alti ayindan beri o bul tak oyuncagi vardi. Ilk baslarda hep birbirine vuruyor ses cikartiyor agzina sokuyordu. Bu aralar bizdeki küp seklinde olduğu icin ornegin yuvarlak atacaksa elimle diger yerleri kapatiyorum yuvarlak sekli bulup icine atiyor. Aslında sizin bebeginiz o oyuncagin nasil olduğunu biliyor sadece motor becerileri zamanla geliserek yapabilecek. Alti aydan itibaren yaziyor olmasi her bebegin farkli gelisiminden sanırım. Bir de illa bulup icine atmak zorunda degil renkleri sekilleri kavriyor o minik parmaklari Ile nesneleri dogru kavramayi ogreinyor vs. Kule yapilani benim kizim tam tersi ic ice koymayi cok seviyor. Lego aldim gecen birbirine vuruyor ama biz bir seyler yaparken cok ilgisini cekiyor sonra alip bozuyor. Bebekler hep ayni. :)

(5,307 puan) tarafından
Cok tesekkur ediyorum :) hepsinin minik parmaklarini yerim :))) yapmaktan cok bozmayi tercih ediyorlar sanirim
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Yurume arkadasimiz var. Orda da 8 farkli sekil var. Ama tabi ki de kizimin o deliklerden o sekilleri gecirmesini beklemedim hic. Cok onceden bi ara komsum gelmisti 3 yasindaki kiziyla. O bile yapamamisti, annesinin gostermesiyle yapmıştı. Yani henuz cok erken endiselenmek icin.

Kitap mevzusu ise benim de kanayan yaram. Ayni dert bizde de var. Kitabi uzak tutuyorum almak icin agliyor, yaklastiriyorum bu sefer de yirtiyor (onceden de isiriyordu). 3 boyutlu kitaplar aldik ama elleri, kulaklari vs koptu kitaptaki karakterlerin. Ben de uzun bir zamandir okumuyorum acikcasi :/
(5,307 puan) tarafından
Canim sagolasin, sekiller konusunda cok icimi rahatlattin. Bizim de kitaplarin bazi kisimlari yok, kasla goz arasinda isirip kopariyor, agzindan zor aliyorum, kagit yutmuslugu da var.. Demek ki bu donemler boyle, su isirma, yirtma, koparma huylarini biraktiklarinda okuyabilecegiz sanirim.
0 oy
(57 puan) tarafından
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki aynılarını yaşıyoruz dokuz buçuk aylık kızımla . Bende buraya yazıp fikir almak istiyordum bir türlü boş kalamadim ve tevafuk senin soruna denk geldim telefonu elime alınca. Demek ki bu şekilde ağzına götürmesi normalmiş diyorum. Haftalardır kafayı yiyordum neden herşeyi ağzına gotiuruyor neden bir şey ogrenmiyor diye. Ama şuan senin anlattıklarına ve yorumlara da bakınca o kadar rahatladım bu yüzden bu soruyu sorduğun için Allah razı olsun :)) İnşallah en kısa zaman da ısırma ağzına götürme alışkanlıkları biter ve oyunları anlayarak oynamaya başlarlar sabırsızlıkla bekliyorum o günleri :)
(5,307 puan) tarafından
Duygularina tercuman olabildiysem ne mutlu :) once herseyi agizlariyla ogreniyorlar, o yuzden sadece bakmak tatmin etmiyor onlari. Oglum hala ne bulsa agzina goturuyor, buna terastaki yaprak, plajdaki tas ve kum dahil :) boyle boyle buyuyorlar :)
0 oy
(390 puan) tarafından
Bizde icine gecirmeli cubuklari 2 3 kez denedi yaptı yapmadi sonra genelde ısırma yıkma. 10 aylik olacağız ayni. Ama baska oyuncaklari nasil degerlendirdigi de önemli. Benim oğlum arabayi sürmeden ilk önce cevirip isarat parmagi ile tekerlerini çevirdi. Baya o sekilde parmakları gelisti sonra simdilerde suruyor az az. Genelde ben anladim ki cevirmeli oyuncak seviyor o sekilde olan şeylerle cok ilgili. O yuzden blok olaylari 1 1.5 yas arasina kalabilir. 

Isirmalari da diş yüzünden. Ne bulsa kaşımak istiyor cocuk da hakli. O durumda oyuncak oynamaktansa daha onemli onun icin. 
(5,307 puan) tarafından
Arabalari suruyor yerde, davulunu caliyor, dugmeli oyuncaklarin dugmelerine basiyor filan, yani genel olarak oyuncaklarin prensiplerini cozmek konusunda basarili. Gelgelelim bultaklari sadece isirmak icin kullaniyor :) dislerden de derdimiz cok gercekten
(390 puan) tarafından
O dişler ahhh ah.. ne salyasi bitiyor ne kaşınması. Allah yardim etsin hepsine

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 287 göst.
10 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Bedirye tunal (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 329 göst.
0 oy
1 cevap 104 göst.
10 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Betul98 (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 95 göst.
10 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Betul98 (237 puan) tarafından soruldu
...