0 oy
326 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (202 puan) tarafından
Omlet tarzı pıserek yumurta sevmıyor bıde ole pankek fln yıyemıyor hergun aynı kahvaltıdan sıkıldı yemıyorda :( yumurta sarıısu lor peynır cıcı bebe fındık pekmez karısım yaparak verıyorum ama skıldı sızler neler verıyorsunuz kendı yıyemıyor bıde

3 Cevaplar

0 oy
(4,617 puan) tarafından
Her sabah meyveli yulaf yer lifyolifin inc öğütülmüş yulaf ezmesini kullaniyorum bu sekilde her sabah b1 potasyum fosfor magnezyum çinko alıyor 
(325 puan) tarafından
Meyveli yulafı nasıl yediriyor sunuz. Hiç duymadım öğrenebilir miyim?
Profil image (87 puan) tarafından
Nerden alıyorsunuz cnm nasıl yiyor
(4,617 puan) tarafından
Ankaradayim yoncam markette var antalya da annem de gorememis burdan goturecegim ama illaki vardır eti marka liftolif ince ogutulmus yulaf ezmesi pul pul oluyor muzu eziyorum icine 2 veya 3 tatli kaşığı yulaf ezmesini cig olarak koyuyorum meyvenin suyuyla sisiyorlar anında meyvesi bol yulafi bir tık az yapin 4 ayligindan beri sabah kahvaltisi bu bagirsaklarini da düzenliyor farklı meyvelerle de yapilabilir biz cilek denedik alerjik bir besin bizde sikinti olmadi kayısılı olabilir seftali olabilir oglumun cevize findiga alerjisi var ekleyebilirsiniz elmali tarcinli yapabilirsiniz
-Reklam-
0 oy
(472 puan) tarafından
Yedi buçuk aylık labne yumurta sarısı yiyor dönüşümlü veriyorum bazen de sabah avakado muz yulaf ezmesi yapıp veriyorum ben pişirip veriyorum yulafi robattan çektim o şekilde yediriyorum migros varsa bulundun yerde migros ta da var eti yulaf ezmesi canım 
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Y.sarisi + labne karistiriyorum. Yaninda yogurt yer bazen. Eline biskuvi ya da ekmek veriyorum ara sira.

Ya da y.sarisini hasladigim kabak/havuc/ispanak gibi sebzelerle pisiriyorum tereyagi ya da zeytinyaginda. Onu da severek yiyor. Yaninda verdigim diger seyler ayni. Bazen kefir iciriyorum. Kendimize kizarttigim patatesten vermeye basladim bu aralar. Onu da eline alip guzel yiyor. Uzun zamandir yapmadim ama krep yapip labneli ya da tahin pekmezli olarak yediriyordum.

Kabizlik yasadigi zamanlarda ise yulaf ezmesini pisiriyorum. Icine hasladigim kuru kayisiyi veya inciri ekleyip bazen de yogurtla karistirarak veriyorum.

Salatalik biber vs yemiyor. Eline veriyorum kemirsin diye ama onu da bir iki isirip atiyor. Senin bebegin severse onlardan da verebilirsin. 

Henuz cig domates tattirmadim (salca olarak ya da yemekte pismis olarak yedi ama). 1 ay sonra menuye domates de eklenecek. Y.beyazini da verince guzel bir menemen yapmayi planliyorum :))
(484 puan) tarafından
Yumurta beyazını ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz. Benim oğlum da üç gün sonra inş bir yaşına girecek yumurtayı rafadan yapıp beyaziyla verebilir miyim tereddüt ediyorum. Yumurtanin beyazını tam pişmiş yiyeceğini düşünmüyorum ama denemedim bilemedim.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Yasinda vermeyi dusunuyorum (1 ay sonra). Ilk olarak haslama seklinde vericem ama ben de pek sanmiyorum sevecegini. Maksat sadece alerji durumunu kontrol etmek. 3 gun az az yediririm. Sonra menemen, krep gibi kahvaltiliklara tam olarak katarim. Onu sorunsuz yer heralde tahminimce.
(484 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Pankek in içine tam yumurta koyarak vermiştim oğluma. Rafadan yumurta ne zaman verilir acaba.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 258 göst.
21 Ağustos 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sonay (329 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 208 göst.
13 Eylül 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Docentpapagan (202 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 511 göst.
...