0 oy
543 göst.
Profil image Ek gıda & Beslenme kategorisinde (2,520 puan) tarafından
Kizlar bebeginiz yaptığınız ek gidayi yemezse nasil bir yol izliyorsunuz? Kizim cok sukur ki istahli bir bebek ve yemek secmez ne verirsem yer normalde. Ama dun yaptigim bulgur pilavini yemedi- ki daha once yedigi bir sey aslinda. Ben de hemen tarhana pisirdim onun yerine. Guzelce bitirdi corbasini. Ama ben aslinda boyle yapmak istemiyorum. Cunku annem kardesime hep boyle yapti. Simdi geldi 20 yasina hala olmus ben onu yemem bana baska bir sey yap diyor. Alternatif sunmak istemiyorum ama henuz cok kucuk diye icim el vermiyor tabi. Mama da vermek istemedim. Bi yandan da yemek secmeye alismasin istiyorum. Kafam karisik yani... Siz ne yapiyorsunuz peki?
Bebek Ayı 11+8

8 Cevaplar

+1 oy
(2,899 puan) tarafından
Şuan erken onu yapacaginiz yaş aralığı 4-5 yaştır 4 yaşında oğlum var ben bunu yemem dediğinde sen bilirsin oğlum bugün bu var yemek istemiyorsan sofradan kalkabilirsin diyorum kalksa bile 5-10 dk sonra geri gelip yiyor ama 11 aylık bebek henüz bunun bilincinde değil alternatif yapmak gerekli bence 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet henuz kucuk ben de o yuzden yapiyorum farkli bir yemek ama 4-5 yas da gec degil mi? Benim niyetim "ben onu yemem" cumlesini engellemek. O cumleyi kurduktan sonraki tavir bellidir evet ama işi o noktaya gelmeden onlemek istiyorum. Bebekler cok hizli buyuyor. Alttan alttan "onu yemedim bunu yapti, yemezsem baska sey yapacak" psikolojisine burunsun istemiyorum. Ama dogru zaman ne zaman onu da kestiremiyorum. Belki 1.5-2 yas olabilir...
-Reklam-
0 oy
Profil image (670 puan) tarafından
Açıkçası canim bende aynısını yapiyorum hemen baska bir yemek benim oglumda pek yemek secmez ama bazen yemiyor yemedigi yemegi 1 2 kere daha deniyorum yemiyorsa farkli veriyorum ac kalmasin diye
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet canim ben de oyle yapiyorum. Eline bir seyler verince yiyor genelde ama dun yemedi. Bariz istemedi yani onu yemek. Baya da beklemistim ustelik aciksin da guzelce yesin diye. Uyku saatine de yaklasinca hemen corba yapiverdim mecbur..
Profil image (670 puan) tarafından
Canim sonra o yemegi döküyor  müsün
Profil image (2,520 puan) tarafından
Doktum evet.
Profil image (670 puan) tarafından
Anladim canim bende döküyorum  bazende kendim yiyorum :D
0 oy
Profil image (166 puan) tarafından
Düşüncene katılıyorum canim şimdi farklı seçenekler sunarsan emin ol büyüdüğünde yemek yemek keyiften ziyade eziyete dönüşüyor ilk kızımı el bebek gül bebek büyüttüm ne isterse yaptim sevdiğini yedi sevmediğine dokunmadı tabiki bu kızımın değil benim hatam bilemedim başıma bunların geleceğini 8 yaşında ağzına bir gr ne tavuk ne kırmızı et sokmamıştır yemek kesinlikle yemez bazen sebze çorbası yapıyorum burun kavırıyor öğürüyor biktim usandım yemin ederim masaya otururum diye aklım gidiyor hele büyük kızımla her ogunumuz kavga dövüşle son buluyor küçük kızım doğdu ne bulduysam tıktım ağzına maşallah sübhanallah önüne ne koysam yer soğan ekmek olsun başka bişey aramaz 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet canim ben de kucuk kizin gibi olsun istiyorum. Dedigim gibi cok sukur her seyi yiyen bir bebek ama boyle olunca kafam karisti tavrim nasil olmali diye. Henuz kucuk yemezse ac kalmasi icin ama bir yandan da "onu yemezsen bunu ye" diye ilk yapilani yememe gibi bir olayin olabilecegi fikrini aklina simdiden sokmak istemiyorum. Umarim korktugum basima gelmez. Anneme çok kizmisimdir bu konuda cunku :/
Profil image (166 puan) tarafından
Benim 3.cü bebeğim doğrusunu söylemek gerekirse tabiki kişisel bakımı hastane işini kesinlikle aksatmıyorum ama hiç pimpirikli davranmayacağım ne kadar üzerine düşersen o kadar nazlı oluyorlar o yüzden hiç üstüne düşmeye gerek yok açlıktan kimse ölmez anamız babamız bizi gözümüzün içine bakarak büyütmedi ki çok şükür şimdiki nesilden neyimiz eksik yemezse yem3z diyorum acıkınca mecbur yiyecek başka seçenek sunmayacağım kesinlikle evin kurallarını bilmesi lazım bence nacizane fikrim  :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
Aslinda hep oyle oluyor canim. Ustune dustukce istahsiz oluyorlar, hastalaniyorlar vs. Basibos birakinca, kafa biraz rahat olunca cocuklar da daha iyi oluyorlar belki de..
0 oy
(426 puan) tarafından
Ben yemediği zaman biraz daha beklerim en fazla bir saat tekrar teklif ederim yemezse hiç sevmesemde mecbur başka bisey yapıyorum iki cocugumdada böyle yapıyorum bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama bu şekilde ilerliyorum ama ısrarla yemediği yemekleri tekrar yapıyorum unutturmuyorum da 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Baya gecmisti kahvaltisinin ustunden. Hatta bilerek az daha beklemistim ki oyalanmadan yesin diye. Ama yok yemedi. Uyku saati yaklasti diye de hemen corba yaptim mecbur. Ama simdiye kadar yemedigi yemek cok cok az. Yesil mercigmegi sevdiremedim mesela..
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Ben 1-2saat bekiliyorum tekrar teklif ediyorum.buarada da emziryorum ac kalmasin diye.bakdim yine istemiyor.o zaman baska bi yemek yapiyorum.bir kac gun sonra tekrar sevmediyi yemeyi yapiyorim.boyle boyle bulgur yemeyi oyretdim)))hic sevmiyordu ama simdi biraz da olsa yiyor.

Ben cok yemek secen biriyim anneme cok cekdirmisim.hep alternativ sunuyormus oyle oylr alismisim ben de.simdi kizim benim gibi olmasin diye ugrasiyorum.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Uyku saati geliyor diye daha da bekleyemedim ama zaten baya bi acikmisti ona ragmen yemedi. Bulguru severdi halbuki niye boyle oldu anlamadim. Emzirmek cok guzel bir sey. O zaman hic kafama takmazdim heralde :)
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Benimki az ve cesitli yemeyi seviyor. O yuzden genelde birden fazla sey sunmaya calisiyorum. Hepsinden veriyorum, yedigini yiyor yemedigi kaliyor. Neyi ne zaman yiyecegi belli olmuyor, sadece et cesitlerini hic secmeden her seferinde yiyor. Onun disinda benim cocugum sunu sever diyemiyorum cunku dengesiz :)
Profil image (2,520 puan) tarafından
"Cunku dengesiz"  :D
Cok sukur ne versem yer. Bir iki kere yemedigi oldu simdiye kadar. Bulguru da yedigi halde dun yememesini anlayamadim. Ben genelde yogurt koyarim. Eger bir seyi yemezse onu yogurtla yediririm ama yola cikicaz yarin ya da ertesi gun. O yuzden mayalamamistim..
(5,307 puan) tarafından
Vallahi benimki de ne versem yer tarzi bir cocuktu. 1 haftadir hic bir sey yemiyor. Bugun sabahtan beri yedigi 3 kasik muzlu yulaf, 2 kasik sebze yemegi, 2 karadut, yarim ev yapimi bebe biskuvisi, 1 kayisi ve anne sutu. Elinde tabak pesinden surunen annelere dondum. Ne oldum demiycen :))) belki seninki de disten filan yemiyordur
0 oy
(375 puan) tarafından
Sevmedigi yemek oldugunda icine sevdigi seyleri katiyorum bu sekilde bazen tamamini bazen yarisini yiyo bisekilede.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Kizim normalde yemek secmez o yuzden sasirdim. Yola cikicaz diye evde pek malzeme de yok. Umarim sadece o gunluk oyle olmustur..
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Biraz bekleyip tekrar deniyorum. Ufak tefek değişiklikler yapıyorum. Mesela haşlanmış sebzeleri yemezse ezip sarımsak koyuyorum yada yoğurt ekliyorum. Çorba gibi sulandırıp içine çok az ekmek koyuyorum. Bulgur pilavını benim oğlum sade yemiyor. Yoğurtlu veriyorum bir deneyin isterseniz. Bazen diş döneminde özellikle hiçbişey yemiyor o zaman en sevdiği şeyleri yapıyorum alternatif olarak aç kalmasın diye. Alıştırmak istemiyorum ama ana yüreği dayanmıyor :) 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Taşa topraga yogurt katsam gık demez yer. O kadar cok seviyor yogurdu. Ama yola cikicaz diye yogurt mayalamadim. Yoksa bi sekilde yedirirdim aslinda yogurtla :)
Ama diger yorumlarda da görüyorum ki o bebek illa doyacak :D yedirmeyi seviyoruz ^^

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 290 göst.
0 oy
5 cevap 211 göst.
1 Mart 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde 3mhnads (4,095 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 285 göst.
19 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Anneyimbennn (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 291 göst.
28 Şubat 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde KaaninAnnesi (1,296 puan) tarafından soruldu
...