0 oy
304 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1 puan) tarafından
Bebeğim bu ara sadece emiyor asla ek gıda yemiyor . Sebebi nedir acaba bir de ek gıda miktarı ne olmalı..sabah ogle akşam ayrı ayru şeyler verenler var bebeğim yese bile 1 buçuk çay bardağı anca yer . Gerisini emmek ister.ne yapicam kafama takılıyor çok.

4 Cevaplar

0 oy
(352 puan) tarafından
Bu konuda çok farklı görüşler var. Bence ek gidaya ne kadar adapte ederseniz okadar iyi. Sonucta bu bebegi en fazla 2 yasinda memeden keseceksiniz ve boyle giderse cok zorlanirsiniz. Yemeyen çocuk dünyanin en zor şeyi gerçekten. Benim bebegim 9 aylik ama ben 7. ayda sütten kesildim. Sorun etmedim cunku ek gidayi cok guzel aliyor. Aksam yatirirken ve gece 1 kere rüya ogunu olarak formul mama veriyorum. Kahvaltida süt niyetine ve gunduz uykusuna gecmeden önce de birer kucuk mama veriyorum. Onun disinda hep ek gida. 2 yasina kadar da bu sekilde devam edecegim nasipse. Bebegim anne sutunden mahrum artik ama tum besin gruplarini aliyor. Haftalik liste yapiyorum dengeli bir sekilde dagitiyorum sebzesini etini koftesini baligini tavugunu bakliyatını.
(74 puan) tarafından
Karışmak gibi olmasın ama erken ayirmissiniz sütten sizin sutunuze çok ihtiyacı var miniğin. Hem 18 aya kadar emzirirseniz sizinde kadın hastalıkkarı olma rizkiniz azalır. Anne sütü bebeğin kemik gelisimi icin önemli
(676 puan) tarafından
Canım hanımefendiyi ben sütten kesilmiş anladım. Kendi kesmemiş yani sütü gelmemiş. Yazılıştan dolayı yanlış anlaşıldı sanırım
(30 puan) tarafından
Peki bu şekilde su miktarını ne kadar veriyosunuz
(74 puan) tarafından
Özür dilerim gözlüğüm olmadığı için yanlış okumuşum
(352 puan) tarafından
Ben ayirmadim benim sütüm kesildi yok gelmedi tek damla bile. Neler yaptim neler yedim hergun 3 tas dolusu yesillik hurmalar çaylar meyveler sebzeler 4 litre su günde. Hemsireler eve geldi ben doktorlara gittim. Saatlerce alarmi kurup kurup zombi gibi uykusuz süt sagdim belki bir damla gelir diye. Yok gelmedi bitti yani. Sonra baktim bebegimin sütümden çok bana ihtiyaci var durumu kabullendim ve biraktim. 7 ay emdi cok sukur en azindan. Olmayinca olmuyor
-Reklam-
0 oy
(209 puan) tarafından
Canim 8 aylik olucaz 10 gun sonra . Anne sutu aliyor ayni zmanda da ek gida . Kahvaltida 1 yumurta sarisi ve 1 cay bardagindan biraz fazla meyveli yulafli karisim hazirliyorum onu yiyor. Ogleden sonra sebze corbasi veya sebze puresi yapiyorum 1 cay bardagi kadar yiyor. Aksama da 1 cay bardagindan belki biraz fazla yogurt yiyor.. ben de tereddut ediyorum acaba fazla mi yiyor diye.. 
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Merhaba canım bebeklerde ek gıdayı reddetme nedeni çoğunlukla diş ağrısı oluyor. Kabarmış diş eti var mı bir kontrol et istersen. Miktarı her öğün için 6.ayda bir çay bardağı yada küçük kase kadar olmalı çünkü mide kapasitesi o kadar. Bir yaşına kadar yavaş yavaş arttırarak verip bir yaşında bir su bardağı olmalı diyor kaynaklar. Öğün olarak bir yaşına kadar 2-3 öğün, bir yaşından sonra 3-4 öğün olarak geçiyor. Ama gel gör ki benim oğlum da o kadar çok yemiyor her öğünde. Anne sütü de alıyor. Gelişimi normal olduğunu için endişe etmiyorum. Gelişimi normal ise çok fazla kafana takma. Sadece az da olsa çeşitli gıdalar vermeye çalış yiyecekleri zenginleştir. Miktarı konusunda ısrarcı olma. Artık 8 aylık olmuş kendi kendine yiyebileceği şeyler hazırla ve sizinle birlikte sofraya oturt alışır zamanla geçer. 
0 oy
(390 puan) tarafından
9 ayi doldu emiyor ve ek gida alirken bu ara istemiyor. Gece yatmadan 1 saat once yerdi onu kesti yarim yamalak yiyor. Meyve yogurt zorlaniyorum. Ama emmesi de cogalmadi. Bi ara cok guzel yiyorlar sonra bir anda tersine dönüyor. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 322 göst.
0 oy
2 cevap 415 göst.
0 oy
1 cevap 225 göst.
16 Şubat 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde EbruMeva (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 158 göst.
12 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Neyapsambilemiyorum (130 puan) tarafından soruldu
...