0 oy
500 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (156 puan) tarafından
Kızlar merhaba, 9 aylık oğluşum var çok hareketli bi bebek ama gün içinde ben onu nasıl oyalayacğımı şaşırıyorum. Yani uzun saatler uyanık kaldığı için sıkılıyoruz ikimizde. Yerde biraz oynuyor, mama sandalyesinde biraz vs derken, oyuncaklar dan da bir sure sonra sıkılıyor. Hsfif uyku gelmeye başladı mı mızıklıyor. Mesela 1 yas sonrası bebekleriniz nasıl. Daha mı uyumlu kendi kendine oyun oynayabiliyor mu?  Bu zamana kadar bize hep daha dur bunlar iyi günlerin dendi. Bu lafa inanmıyorum bebeler büyüdükçe zorlaşan ve kolaylaşan şeyler var bence. 1 yastan sonra objektif olarak neler zorlaşıyor neler kolaylaşıyor? 

8 Cevaplar

0 oy
(139 puan) tarafından
Bende merak ediyorum bebekler büyüdükçe herşey daha mı zorlaşıyor 
(156 puan) tarafından
Merak ediyoruz evett
-Reklam-
0 oy
(545 puan) tarafından
Gıcık oluyorum öyle söyleyenlere ya
(156 puan) tarafından
Al bendende o kadar
0 oy
(5,307 puan) tarafından
1 yasi bilemem ama 10.5 ayliktan haberler vereyim. Artik kendini birazcik oyaliyor ama bu birazcik oyalamanin icinde camasir makinesinin kapagini actigi icin elini sıkıştırma riski, her sandalyeye tutunup surukleye surukleye evde yurudugu icin kafasini yarma riski, artik koltuktan kendi inebildigi icin inmeye calisirken dusme riski, masa sehpa ve her tur mobilyaya tirmanma istegi ve becerisi sebebiyle kafa goz yarma, dusme, carpma riski oldugu icin yine de pesinden kosmak zorunda kaliyorsun. Onceleri en azindan sabitti, simdi ordan oraya surekli arkasindayim. Tabi bu arada kucak sevdasini birakmadi, kilolu olmamasina ragmen bel fitigi oldum, doktor agir kaldirma dedi, oldu gozlerim doldu diyemedim... Allah sagliklarini versin ama bana gittikce zorlasiyor gibi geliyor. Bu arada virus sebebiyle 3 aydir annemlerle kapi komsusu gibiyiz, altli ustluyuz, esim de virus korkusuna isten istifa etti. Eskiden herkesten uzak bir basima bakar, evi cekip cevirir, yemegimi eksik etmezdim. Simdi cocuk genelde esimin kucaginda, yemegi camasiri amnem yapiyor ama ben eskiden bu kadar yorulmazdim. Onumuzdeki ay evime ve artik isime donecegim, bir yandan cok uzuluyorum ama bir yandan sanki gunduzleri dinlenebilecekmisim gibi hissediyorum
(1,296 puan) tarafından
Çalışmak bebek bakmaktan daha kolay değil mi? İnsan işe gidip dinlenmek ister mi, diye düşünülebilir. Evet bende seninle aynı düşüncedeyim. Bebeğe bakacak kimsem olsa anında işe dönmeyi planlıyorum ama maalesef kimsem yok.
(5,307 puan) tarafından
Benim de yok malesef, bakici teyzesi bakacak :(( tanidigim birinin ablasi, hakkinda da hep iyi seyler duydum, insallah iyi bakacak bebegime. Her isin kendine gore zorluklari vardir ama ayy bugun cok yoruldum iste dedigim gunleri bir dusunuyorum da, o zamanlar yorgunluk nedir bilmiyormusum ben :))
(1,296 puan) tarafından
İnşallah iyi bakar. Bebek bakmak dünyanın en zor işi bence. Üstüne evde olunca temizlik, yemek, çamaşır hiç bitmiyor. Ev hanımı olmak çok zor.
(5,307 puan) tarafından
oyle canim. Allah hepimize kolaylik versin. Bebis nasil oldu bu arada, cok gecmis olsun
(1,296 puan) tarafından
İyi değil gibi, ağrı kesici verdim öyle uyudu az önce. Bacağı boydan boya sarılı. Sabah sargıyı çıkaracağım. 3 aydır evdeydik, hiç bir yere çıkmadık. Bu hafta sonu gezelim dedik, bunaldık çünkü. Burnumdan geldi, keşke çıkmasaydık.
(156 puan) tarafından
Öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun..  Demek istedigim ilk basta anlattıgındı aslında, biseyler yapabiliyor bir aydan sonra ama yine birsürü tehlike pesinde olmak zorundasın.. Cunku herseyi ama herseyi kesif cagındalar su an. Demek sen zorlasıyo diyorsun.  Bekleyelim ve görelim :)
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
11+12yiz. Oyuncaklar cok ilgisini cekmiyor. Ben neyle alip oynardam elimden cekip alip bozuyor sadece :D ama mesela bebeklere su icirme, yemek pisirip birbirimize yedirmece falan yapiyoruz cok hosuna gidiyor. Ne de olsa kiz bebeklerinin doğasında var ^^

Ayaklandi ama hala parmak ucunda, o yuzden dengeyi kuramayip pata kute dustugu cok oluyor. Her yeri karistirma derdinde. Kendi evimize kilit vs taktik ama kayinvalidemlerdeyiz mesela, buraya oyle onlem alamadik, mecbur ya pesindeyiz ya kapi kapali oturuyoruz :/ kendi evimizde serbes dolasiyordu en azindan.

Her seyi anladigi icin iletisimimiz super. Gel beni mincikla diye yatip duruyor :D Esas simdi anliyor insan cocuk buyuttugunu. Fiziksel zorluklar sekil degistiriyor bence, artip azalma durumu yok :)
(156 puan) tarafından
Anlatımın için teşekkür ederim:) uykularınız ne durumda
Profil image (2,520 puan) tarafından
Cok sukur ki uyku sorunu olan bir bebek degil kizim. Gunduz 1.5 saatlik 2 uyku uyuyor. Gece 8-8bucukta yatip sabah 6-6bucukta kalkiyor.
0 oy
Profil image (166 puan) tarafından
Evet canim büyüdükçe dertleri de büyüyor 8 ve 7 yaşlarında kızlarım var yok kreşi yok ana sınıfı yok okulu bebeği emzir yatır ama çocuklar öyle değil istediklerini tutturuyorlar keşke hiç büyümeselerdi  dediğim zamanlar çok oluyor ayrı ilgi istiyorlar evet iyi yanları da var arkadaş dost oluyorlar ama inan büyüdükçe daha çok büyüyormuş dertler okula giderler acaba napiyorlar düştü mü yemek yedi mi kavga etti mi annem derdi de inanmazdim iki aylık da oğlum var emzir altını değiştir yatır beşiğine hiç derdi yok  
(156 puan) tarafından
İyice korkuttun beni canım :D
Profil image (166 puan) tarafından
Anneme dert yanıyorum bazen 3 çocuk içinde iyice fena oldum diyorum daha dur sen bunlar iyi günlerin asıl sen büyüdüklerinde gör diyor bebekkende aynı şeyleri söylüyordun büyüdüler ya anne diyorum ah kızım ah lise üni'ye başlasınlar asıl dertler o zaman diyor peki ne zaman bitecek bu dert diyorum sen evlendin gittin 3 çocuk annesi oldun hala aklım sende heralde ölünce bitecek diyor :) Of offfffff yıllarca çalıştım ama en zor meslek annelikmis emekliliği de yok kafa dinlemeye aman evlatlarımız iyi olsun mutlu olsunlar da güzel dertler bunlar canim ❤
0 oy
tarafından
Ben de bu söze sinir oluyorum ve bence yanlış insan morali bozmak dışında bişey değil. Yani evet büyüdükçe daha çok yorulcaz yürüyecek peşinde olcaz daha çok koşturcaz ama en önemlisi bu bence derdini anlatabilecek. Zaman geçirmek daha keyifli olmaya başlayacak oyuncaklarla daha iyi vakit geçirebilecek çevre dikkatini çekecek bir sürü şey var yani. Mesela ben geldim aşamayı düşünüyorum gaz sancısı varken oooohooo daha dişi var diyorlardı şuan çok şükür 9 aylık olacak Diş ağrısı gazdan çok daha iyi evet ağlıyor mızmız ama gazdan tercihim çünkü dikkatini daha fazla çekebiliyorsun gülüyor azda olsa oyuncak ilgisini çekiyor. Dönüyor mesela bunlar güzel şeyler :) ah bide uykular düzelseeee. Resmen içimi döktüm uzuuun uzunnnnn
(156 puan) tarafından
Duygularıma tercüman oldun. Bende aynı seyi söylüyordum ilk dogdugunda gram uyumayan aglayan bi bebek ti şimdi şükür onlar yok, bedenen daha çok yoruluyorum ama bir sure sonra içimden bir ses daha rahatlıcaz diyo, dertlerini iyice soylemeye basladıklarında.
0 oy
(590 puan) tarafından
vala büyüdükçe daha cok zorlaştı benim 
(156 puan) tarafından
Ne kadarlık su an
(590 puan) tarafından
13 aylık bitecek 10 gün sonra canım
0 oy
(2,272 puan) tarafından
Benim ablalarımın dörder cocugu var hepsinede soruyorum. Büyüyünce derdini anlatıyor biliyorsun en azından diyor. Hele öpüp sarılsın o zaman dünyalar senin olur diyor. Şimdi güldüğünde bile dünyalar benim oluyor 
(156 puan) tarafından
Bende aynı şeyi düşünüyorum:)
(2,272 puan) tarafından
Allah ım bize bagışlasın kuzucuklarımızı :)

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 135 göst.
16 Aralık 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Poyraz5830 (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 158 göst.
3 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Dilek67 (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 229 göst.
12 Ağustos 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde SILATURHANN (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 138 göst.
19 Temmuz 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Poyraz5830 (267 puan) tarafından soruldu
...