0 oy
773 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (147 puan) tarafından
İyi akşamlar anneler. Oğluma başta sarılık dolayısıyla 1 ay mama kullandık günde 3 öğün ve sonra bıraktı içmedi kendi sütümde arttı. Şuana kadar anne sütüye geldik. Ama gece gündüz az uyuyor. Gündüz toplasam 2 saattir ki sabah 7 de kalkıyor. Kaşık mamalardan günde 1 kez 2 yemek kaşığı kadar versem tok tutarda uyur mu acaba? Hem uykusu için hemde zamanı geliyor yavaş yavaş başka besleyici bişeylerde yesin tatsın, Arada yoğurt tattırayım 1 yemek k. diye düşünüyorum ama karar veremiyorum. Bahsettiğim şekilde vermem yanlış mı olur sizce? Sizler ne zaman başladınız? 
Bebek Ayı 4 ay 20 gün

3 Cevaplar

+1 oy
Profil image (3,278 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Mama verirsen seni bırakır canim sütün varsa hiç kaşık mamayla uğraşma yoğurt ver sebze püresi var çorba yap ya da gogly  nin pirinç ununu ver ben ole yapıyorum bugün patates haşladim içine sütümu koydum azıcık zeytinyağı koydum 
(147 puan) tarafından
Anladım o zaman ek gıda gibi tattırarak başlayayım öyle mi? Bu hipp in muhallebi gibi pirinç kaşık maması var ondan sipariş verdim az önce oda olur sanırım dimi? gogly gördüm hiç duymamıştım, diğerini verdim tüh.
Profil image (3,278 puan) tarafından
Olur canim ama tek öğün ver mesela emzirdin bi 1 saat sonra muhallebi ver ertesi gün sabah emzir gene 1 saat sonra yumurta sarısı ver ama sadece tadımlık bunlar alerji yapacak mi gözlemle yazın zaten çok yumurta vermemeye çalış bebeklere pek iyi gelmiyor. Daha sonra artirarak devam edersin sevmezsi için içine bebe biskuvisi köy ertesi gün sebze çorbası dene ben bu şekilde verdim ama unutma bunlardan sonra bol bol su ver bebise :)
(147 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim. Tüm söylediklerini dikkate alacağım ❤️
Profil image (3,278 puan) tarafından
Rica ederim canim sağlıkla büyüt bebeğini ❤
-Reklam-
0 oy
(164 puan) tarafından
Bu kadar pinpirikli olma canm  :) benim bebeğim de mama ile besleniyor du şimdi mamayi bıraktık arı mama ya geçtik yani pirinç unu.  4 aylık ken başladık 2 kaşık yoğurt meyve püresi maşallah guzel kilo aliyor 
(147 puan) tarafından
:) var o dediğinden sanırım doğru. İlkte değil aslında ama büyük oğluma 8 aylıkken başlamıştım ek gıdaya şimdi o kadar sütüm yok. Maşaallah tabi sağlıkla büyüsünler ne varsa o olsun. İlk kez böyle erken geçeceğim 6 ay öncesi vereceğim diye garip bi şekilde vicdan yapıyorum nedense. Yoğurttu pirinçunu vs az az başlayalım, tattırmadan bi zarar gelmez pinpiriklenmeyeyim artık :)
(7 puan) tarafından
Senin bebeğin ne kadarlık oldu kuzum
(164 puan) tarafından
Bencedee fazla düşünme  ;)  bizler bebekken annelerimiz doğduğumz gündn beri pirinç unu ile beslemiş.   Biraz cıvık yapıyorum ben biberonla  veriyorum  sağlıklı günler  ;)
(164 puan) tarafından
Buket benim bebeğim bu ayın 19unda 5 aylık olacak canım ilk aylar sütüm azdı mama ile  besledim reflu oldu düzgün kilo almadi şimdi ek gıda ile başetmeye çalışıyoruz
(7 puan) tarafından
Doktor tavsiyesiyle mi kendin mi başladın canım bende başlasam diyom ama emin değilim
(147 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumun için ❤️
(164 puan) tarafından
Hemşire takviyesiyle başladım cnm. Başla ne olAcak ki ilk bebeğime 5 aylıkken çorbaya başladık  :)
(164 puan) tarafından
Rica ederim cnm ❤
(7 puan) tarafından
Aynen ya tamam canım
0 oy
tarafından
Canım hiç hazır kaşık maları filan verme çocuğuna biraz   daha idare et anne sütüyle 5 aylık filan olunca başlarsın yavaş yavaş yoğurt meyve püresi patates havuç  haşlayıp ezebilirsin sonra gerisi gelir zaten benim oğlumda beş buçuk aylık başladım ben ek gıda vermeye yavaştan..
(147 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim yorumun için uygulayacağım söylediklerini ve dikkate alacağım ❤️
Profil image (43 puan) tarafından
Canımın icciii?  Ama ben özledim seni :/ burdan devam etsek bitanem ?
(147 puan) tarafından
Canımmmm ancak baktım dünden beri, buhün okulun ilk günü bizde tam gün okul öğle yemeği telaşında var felan filaaan.. Kaynanamın evini teeee 6 dan sonra süpürüp sildim düşün :D canımmm kankam canımmm ❤️ çok özledim bende seni. Bugün hiç yetemedim. Yoksa yazacaktım bende. İyi misin, minnakların nasıl? Zehram memnun olmuştur okulun başlamasına :) yer onu teyzesiii ❤️ sen neler yaptın nasıl geçti ilk gününüz canımıniçi?
Profil image (43 puan) tarafından
Okadar mutlu oldum ki şuan tarifi yok :) özel mesaj bilerek atmadım bitanem dedin ya özel mesajlar biliyo diye ondan korktum :) burdan artık devam ederiz inşallah:) ohh iyi olmana çok sevindim :) ama kötü bisi olsa hissederdim zaten :D bugün dünyayla serce s0rdu seni endişelenmiş yok bence iyi tek google düşmesin diye çıktı dedim emindim nedense :D iyi telepati kurabilmismiyim :D kaynananın evinin işlerini senmi yapiyosun canım?  Allah kolaylık versin :/ ben kendime yetemiyorum..
(147 puan) tarafından
Doğru hissettin kesinlikle bitanemmm ❤️ :) çünkü relepatik kankalık bunu gerektirir. Googledan dolayı inanki. Eski hesabımdan bir foro kalmış mehmet harikalar diyarında diye o fotoyu burdan silmiştim aylaaar önce o hala kalmış meğerse google böyle yazınca mehmet orada :/ admin sağolsun sildi bir kaç gün sonra googledan silinir dedi. 3kez yazıştık bu konuyla alakalı hesabımda kapatılsın dedim ama kapatmamış :) serçeye yazacağım buradan az sonra. Dünyayla instadan konuşuyoruz. :) öyleee.. Sen sildin mi mutlu pazarlar fotosunu bitanem.?
Eskiden yapardım haftada bir hergünde elim orda olurdu illa 2 saat en az bu sene ayda 2 kez evi sil süpür yapabiliyorum sadece başka yapamıyorum. Valla bende yetemiyorum ki. Şimdi mutfak toplayıp, çamaşır asıp, çamaşır yerleştirip gündüz katlayabildim şükür ilk kez... Yani daha bitmedi gün :D mehmet ağladı yine ona geldim dalsın başlayacağım.. Bende öutlu olduuuum senden haber aldığımaaa caaaannn❤️
Profil image (43 puan) tarafından
Canımın içisin ❤❤ sildim o postu canım inşallah silinmiştir allah razı olsun söyledin ben bi ara biliyosun tırsıp her yerde ne varsa silmiştim ama o kalmış gözümden kaçmış onu da inşallah silmisimdir:/ serceye söyledim bitanem burda olduğunu bide özel mesaj olayını demistin ya dedim post altında yazısın diye esin falan yanlış anlar diye bende korktum indan özel mesaj atmadım:) mehmetcigimin hala gaz olayları devam mi :/ bende hiç kendime yetemiyorum bitanem ya nabicam bilmiyorum:/ bide adetim 3 gün gecikti hiç adet öncesi ağrı falan da yoktu ama şuan sanki o ağrılar başladı sabaha inşallah olurum canım o beni bugün fena korkuttu yarın inşallah olurumda hemen doktordan randevu alıp taktiricam spral valla her ay bu korku çekilmiyor eminiz kendimizden ama her gecikmeden fena korkuyorum he ben 2 cocukluyken boyleysem.. aman cümlenin sonunu bile getirmek istemiyorum zaten sen anladın beni :) çok çok kolay gelsin bitanecim:)  ohh tamamen gitmemene okadar çok sevindim ki çok mutluyum❤❤❤❤
Profil image (30 puan) tarafından
Neyseki arada sevebilicem buraya gelip sizi
Profil image (30 puan) tarafından
Ogün nasıl üzüldüm sen nezaman gitsen benim içim parçalanıyor bilmiyorum neden bundan önceki gittiğinde zor topladık kendimizi neredeyse birbirimize dahi yazmıyorduk o denli yani ne senin ne Fatmanın ne Dünyanın nede Ebrunun kötü olmasını istemem çok seviyorum sizi seçilmiş insan gibisiniz hepinizde ayrı güzellik temizlik saflık ben buraya girmesem görmesem bile unutmam sizi gönül istiyor ki normal de görüş sarıl zaman geçir ama işte evli olmak bunu gerektiriyor hayatınızda neler yaşıyorsunuz bilmiyorum ama isterim ki hep mutlu olun inşallah herşey gönlünüzce olur güzel insanlarım sizi seviyorum ben.
Profil image (43 puan) tarafından
:)) ve serce adresi buldu ;) bunların adı telepati oluyo ki biz telepatik kankalariz :D bak sen bana bugün merak ediyorum endişeleniyorum dedin ama ben biliyorum iyi hissediyorum dedim bak iyiymiş zeynocum;) ahh o gönlümüzden geçenler bi gerçek olsa ahh ahh.. şöyle astral seyahati de bulursak bizden iyisi yok:) geceler kocaları uyutur uyutur bulusuruz:D
Profil image (30 puan) tarafından
Uyku hapı veririz :D gerçekten endişelendim resmen ama iyi oldugunu görünce sevindim =)
Profil image (30 puan) tarafından
Ben yatıyorum iyi geceler canlarım sizi seviyorum ❤️❤️❤️
Profil image (43 puan) tarafından
Acaba buralarda var mi kimsecikler :/
(147 puan) tarafından
Merhaba canlarımm..
Öncelikle kusura bakmayın ne olur yetemiyorum..  :/ çok yorgunum daha bu akşam ilk kez bu sebepten eşimin yanında ağladım çaresizlik ve yorgunluktan :( mehmetin egzeması kolundan gitmek üzere aylardır var. Tam gidiyotdu geri geliyordu. Şimdi de gidiyor gibi ama özel ön bölgesinde kocamaaann ve dağınık bir şekilde çıkmış büyük tuvaletini yapıncada fena kızardı iyice kabardı kaşınıyot huysuz, yıkadım bugün ama hiç karı olmadı. Netten bit kadar kreme para verdim iyi gelri belki diye 1 haftadır geçirmedi. Randevu aldım kortizonlu ilaç başlayacaklar muhtemelen cildiyeci, perşembe günü. Gazı zaten bitmiyor en sonda bu sıkıntıdan yatırmaya çalışıtken ağlayınca artık bende ağlamaya başladım.. Eşimde arabayı alırız birinden randevu al dedi araştırma için şükür bulduk ama haftaya. Artık inşaallah araştırırda bakarlar nedir ne değildir mahvolduk ikimizde. Geceler gündüzler bildiğiniz gibi değil. Yavruma zaten içim yanıyor kıvıranmasına ama bende bittim 1 sene olacak bi kaç gün sonra. Offf darladım sizide ama cidden hiç yetmiyor gibiyim. Giremedim.
Serçem yazmış canım benim aklımdasın o günden beri ama vallahi durumlar böyle az oturuncada kendime dalıyorum hakkını helal et güzel kalpli arkadaşım ❤️ okudum özeldeki mesajlarını lütfen öyle düşünme seninle hiç bir sorunum yok ki sen canımsın iyiki varsın, iyiki tanıdım. Sana kırılsam bu tarafa gel dermiyim aşk olsun. Öyle şeyler yok.. Googlede fotoğrafı görünce beynim dondu, e birde google geçmişi ve arama kayıtları felan böyle yazışmalar hoşuma gitmiyor gizli iş gibi rahatsız hissediyorum yani tamamen benle alakalı canım beniiimmm ❤️ nasılsınnnnn neler yapıyorsunuz? Yavrucukların nasıl canım serçem?
Fatmaaaammmm bebek yokmuş :/ :D hayırlısı olsun bitanem Rabbim ballarına uzun ömürler versin inşaallah, istersen sonradan zamanı gelince olur dilerim. Herkes bir tuğbasu paniği yaşayacak kanka :)  ömerim tamamen iyileşti mi? Zehram iyi mi? Ve tabikiii seeennn ❤️❤️❤️
Profil image (30 puan) tarafından
Zeynom merhaba canım günaydın. Öncelikle ağlamana içim ezildi zaman zamann bunu yaşıyoruz bende yaşadım insan tükeniyor gerçekten. Canım egzama oldugundan eminmisin ? Benim yegenimin altıda ciğer gibiydi çocuk kaşımaktan helak oluyordu travazol mantar kremini söyledim çocuk nasıl kaşıyodu orasını sonra o kremi sürdükçe geçmiş rahatlamış çocuk. Bi araştır canım. Çok geçmiş olsun paşama bugünler geçiyor ama insan yıpranıyor evladı acı çekince eziliyor insan içten içe. Sorun değilde üzüldüm
Bi anda öyle Bi karar alınca korktum endişelendim birşey mi oldu diye evet benim eşimde sorun çıkarır görse aslında ama seviyorum burayı ne yapabilirim ki. Böyle huzurluysan böyle gir tabi canım benim. Ebru hamile Fatma direkten döndü bu ay ve bu yıl çok tuhaf şeyler yaşıyoruz beklenmedim aniden gelişen olaylar :D Allah sonumuzu hayretsin inşallah ❤️ seviyorum sizi ama şunu söyleyeyim dünya çok zor bir sınav heleki evladın varsa off nelere ne insanlara katlanıyorsun normalde evine sokmayacagın insanlar evlilikten dolayı evine geliyorlar sınavımız çok büyük Allah yardımcımız olsun inşallah..
Profil image (30 puan) tarafından
Kurgu Allahını seversen her ay bu korkuyu yaşıcakmısın canım önlem al böyle yaşanmaz ve seni çok iyi anlıyorum 3. Çocuk bizi tüketebilir ve dün resmini gördüm sayfada sen benim temiz yüzlü şirin tatlı dilli ponçiğim sin :D su gibi durusun Güzel annem benim =)
Profil image (30 puan) tarafından
Profil resmim nasıl ama :D sizin korkularınızı endişelerinizi heyecanlarınızı seviyorum canlarım benim çok güzel insanlarsınız kızlar tmblr kayıt oldum bloğ yazmak için bildigin iz yurt dışı meneşeili site ilgiltereye ait sanırım beni baya çekti yazıyorsun sayfa da akıyor begeniler yorumlar insan bir hoş oluyor ama daha hiç begendi yorum almadım sanırım tam anlamıyla çözemedim ama çok cool otantik organik çekici bir site eğer çözebilirsem kendimi burdan koparıp sadece sizin için geleceğim buraya bıktım kaynana elti görümce den :D
Profil image (30 puan) tarafından
https://www.tumblr.com/

Site bu ama şifre için yüz takla attım çok zor :/
(147 puan) tarafından
Serçeeeeemmmmm ❤️❤️❤️ her bir kelimene, cümlene katılıyor anlayışına teşekkür ediyorum canımmm.. Çocuk doktoru egzama demişti, vücudunun değişik yerlerinde çıkıyor sürekli yüksek ihtimal o ama detaylı olarak haftaya bakacağız canım tahlillerle felan artık bakalım ne diyecekler, bi çözüm olsunda artık inşaallah.
Hiç sorma serçem fatmam atlattı vee ebruş hamile ben şok :) anneeeemmm hayırlısı olsun inşaallah düşünmüyordu sanırım ama olmuş artık olsun ikisi bir büyür tatlış tatlış Rabbim sağlıklı sıhatli büyümelerini nasip etsin inşaallah. Önleeem şart ama işte :D hepimiz aynı hataaa hehehh
Fatmamda düşünüyor artık zaten serçem tuğbasunun son dçnemde sorduğu o aleti hahahah hepimiz tuğbasuyuzzz bende 6.ayda yaşamıştım bir korku Rabbbim isteyenlere nasip etsin inşaallah.. 1 tane olanlarında kazada olsa bişey olmaz illa ki 2.ci olacaktı ha yakın zaman ha uzak zaman fark etmiyor.. :)

Vay vayyy girişimler başlamış serçem hadi hayırlısı çooook beğeniler acağın kesin yeni kankeytolar bulursun oradada ama onlar elit olur :D e birde biz ilk gözağrısı felanız yerimizi tutamazlar tabiki hehehehh ❤️❤️❤️❤️
Seviyorum sizi canlarımmmm
Profil image (43 puan) tarafından
Canlarimmmm... bin kere girdim bin kere okuma girişiminde bulundum ama o bile yarim kaldı şuan parçaları tamamladim gibi :D ama dış etkenlerden dolayı gene konstoanra olamiyorum(zehra).. memetimin sıkıntıları bir an evvel geçer inşallah bitanem kıyamam ben ona :/ sercemcigim hayırlısı olsun bitanem aklımda fırsat bulduğum an onu da incelicem hatta giriş bile yapicam :D
Profil image (43 puan) tarafından
Yazamamaktansa iki satır yazayım dedim :D neyse sin gelişmeler neler canlarım bugün hiç bakamadim:/
Profil image (30 puan) tarafından
Bak bak ferdi Tayfur filmlerine döndük seviyoruz ama kavuşamıyoruz aynı anda yerim sizi ya ballarım m benim :D
Ceroşun dogum günüymüş bugün bilginiz olsun ❤️ ☺️
Profil image (30 puan) tarafından
Kurgu sen neredesin ya hiç bakmıyorsun gelmiyorsun artık :/
Profil image (43 puan) tarafından
Cancagizm❤ nedense elime alamıyorum he telefonu etrafta da bi düzelme yok ben ne yapıyorum anlamadım:/ dün teyzeme gittik zebranın veli toplantısına gittik sonrasında yemek falan geçti bugün de bisicik anlamadım ev darma duman.. kızlar ben artık ev kadını olmak istiyorum :/ hiç ruhumda yok :/ bakıcam ben böyle ergen styla takılmaktan ben bile sıkıldım:/ şu ev işlerini yapmam lazım bide hobi istiyom böyle amaçsız hoslasmiyom kendimden :/ sercemcigiimmm o attigin site noldu giriyon mu canimcim
Profil image (30 puan) tarafından
Bebegim şifremi kaybettim tekrardan kayıt olacagı im bebeğim ben 3 ay girmiyorum buraya bakmıcam bile bakalım iradem kuvvetli i  canım namaza başlamayı düşünüyorum bende boş işlerle ugraşıyorum hep sadece tmblr de yazarım belki buraya da giremeyeceğim söz verdim yemin ettim oradaki ismin ne olur canım şimdiden bileyim ona göre yazarım sana Zeynom kendine çok iyi bak seviyorum seni çok.
Profil image (43 puan) tarafından
Nasıl:/ nasıl ya :/
Profil image (30 puan) tarafından
Bebegim. Ne diye kayıt olacaksın 5 dakikam var çabuk :D
Profil image (43 puan) tarafından
Canım kurgucubiri nicki actim
Profil image (43 puan) tarafından
Sen nesin bide ben buraya bu uygulama üzerinden gircem bana bunun linkini yanda eski bi posta yorum altı falan atarmışım bulmam kolay olsun
Profil image (43 puan) tarafından
Uygulamadan girince bende geçmişte görünmüyor:D hemen bi yerden linkini at bana kuzum özel mesaj da olur :) burdan ordan :) ama bi yerden :D
Profil image (30 puan) tarafından
Tamam bebeğim hangi linki atayım ya
Profil image (43 puan) tarafından
Buraya attigin linki kuzum ordan girerim senin ney nick becerdim inşallah ordaki adımda kurgucubiri :D hafızana kazınsın :D
Profil image (30 puan) tarafından
https://www.tumblr.com/

Öptüm bebeğim
Profil image (43 puan) tarafından
Ama orda bul beni :( :*
(147 puan) tarafından
Serçem nereye gittin e ben nereden gçrüşeceğim seninle :( şok oldum şuan ben gittüm ama bak bi size varım dı en azından cee ee olarak.. Üzüldüm...
Fatmam google çıkmaması büyük güzellik inanki kanka ❤️ sen iyi misin? Çocuklar iyi mi serçe neden gitti??? 3 ay hemdee...
Profil image (43 puan) tarafından
Canımın ici :/ sımsıcak şefkate ihtiyacım var depresif ruh hâli üzerimde:/ sercecigimi hiç mi hiç anlamadım:( o dediği şeye de linke girip üye oldum ama onu da anlamadım:/ sen gitme olur mu bitanem:/ iyi ce depresyona girdim he :( fiziksel bisi yokta ruhsal şuan degisikim.. Sen nasılsın bitanem paşalar nasillar
(147 puan) tarafından
Canımmmm yok uğramaya çalışacağım gün aşırı, aklım sende kalıyor bir tek inanki. Özlerimmm ben gidemiyorum senden dolayı ama numaran olsaydı inanki dakikaksına ne var ne yok silerdim buranın :)
Neden hayır olsun canım benim değişiklik istiyorum demişsin yukarıda... Eğer istiyorsan işimiz kolay inanki kendin için yürekten iste yeterki.. Boyamaya verebilirsin hobi. Olarak kendini muhteşem zirvedeki eserinin yanına bişeyler yapmak sana çok iyi gelebilir, keçeden az buçuk dikim biliyorsan öyle bişeyler olabilir.. Annen var ama eşin gönderir mi bilemedim ama kurslara gidebilirsin çok güzel kurslar var.. Ev hanımısın zaten sadece biraz daha  hımmm plan lazım sadece oturmadı mı plan.. Ben bi günümü anlatayım mesela...
Profil image (43 puan) tarafından
Anlat bitanem bana bi gününü kurtar beni bu düzensiz ev kadını olma çabalarımdan:/ yok olamıyorum olmuyor benden :/ acaba bende bi eski arkadaşım vardı ferhan onunla çok önce annemde karşılaştık numarasını verdi aldım falan demişdim onu senle mi değiştirsem:D kızla da hiç konuşmadık sonrasında ama en azından numarası olduğunu biliyo :d onurun evde olmadığı zamanlar yazarım:d konusuruz falan :) şuan bi düşünüyorum bitanem :) olabilir bence sence ?  Bugün bi kot gömleğim vardı ona işleme yapmaya başladım çiçek böcek:d evde iş dolu ama az kendimi dinlemeden bisi yapamıyorum ben :/ neyse bitanem sen nasılsın pasalar nasıl?

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 736 göst.
0 oy
4 cevap 1,111 göst.
0 oy
1 cevap 126 göst.
18 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ÖzEn (470 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 174 göst.
5 Kasım 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esmademir (107 puan) tarafından soruldu
...